Keluarga Pempengaruh Dibunuh Jasad Diletak Dalam Trak Pikap
Keluarga Pempengaruh Dibunuh, Jasad Diletak Dalam Trak Pikap
Pempengaruh TikTok, Esmeralda Ferrer Garibay, 32, bersama keluarganya ditemui maut di dalam sebuah trak pikap di kawasan kejiranan San Andres, Mexico pada 22 Ogos lalu, lapor NDTV News.
Polis tempatan melaporkan jasad Esmeralda, suaminya Roberto Carlos Gil Licea, 36, anak lelaki, Gael Santiago serta anak perempuan mereka, Regina yang berusia 13 dan 7 tahun dijumpai berbungkus dengan plastik.
Menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV), pihak penyiasat menjejaki laluan trak tersebut dan mendapati ia melalui sebuah bengkel berhampiran, di mana mereka turut menemui kesan darah serta kelongsong peluru di dalam bengkel itu.
Berdasarkan bukti yang diperoleh, pihak berkuasa mengesahkan bahawa keluarga Esmeralda telah dibunuh di bengkel tersebut sebelum mayat mereka dibawa ke lokasi lain dan ditinggalkan di dalam kenderaan.
Pendakwa Raya, Alfonso Gutierrez Santillan berkata, pembunuhan itu dipercayai ada kaitan dengan keganasan kartel.
“Walaupun keputusan forensik masih belum diperoleh, bukti balistik dan kesan darah hampir pasti mengesahkan mereka dibunuh di lokasi itu,” kata beliau.
Dua suspek turut diculik selepas disoal siasat
Dalam tempoh siasatan, pihak berkuasa telah menahan dua suspek yang merupakan pekerja bengkel tersebut.
Bagaimanapun, kedua-duanya dibebaskan selepas disoal siasat kerana pendakwa raya tidak memiliki bukti yang mencukupi untuk mendakwa mereka secara rasmi.
Kedua-dua suspek bersama dua ahli keluarga yang berada bersama mereka telah diculik oleh sekumpulan lelaki bersenjata selepas meninggalkan pejabat pendakwa raya.
Dalam insiden penculikan itu, salah seorang suspek sempat melarikan diri manakala tiga yang lain dilaporkan masih hilang.
Difahamkan, sekumpulan lelaki bersenjata itu telah menunggu hampir dua jam sebelum melancarkan aksi penculikan terbabit. Malah, pendakwa raya memberitahu pembunuhan itu dipercayai ada kaitan dengan keganasan kartel.
Pempengaruh itu sering menunjukkan gaya hidup mewah di media sosial
Esmeralda Ferrer Garibay merupakan seorang pempengaruh TikTok terkenal dengan lebih 44,000 pengikut.
Dalam masa sama, mangsa kerap menonjolkan gaya hidup mewah melalui video yang memaparkan produk berjenama seperti Dior, Gucci, dan Louis Vuitton, selain kereta mewah, prosedur pembedahan kosmetik dan percutian mahal.
Mangsa juga memuat naik video menyanyi secara lip-sync kepada narco-corridos, sejenis lagu balada Mexico yang mengagungkan kartel dadah dan aktiviti mereka.
Dalam pada itu, pihak berkuasa memberitahu beberapa video mangsa memberi petunjuk bahawa suaminya mempunyai kaitan dengan kartel, yang mana dipercayai telah menarik perhatian kumpulan jenayah.
BACA: Bayi Perempuan Maut Selepas Digigit Tikus Di NICU
Sumber: NDTV News
The post Keluarga Pempengaruh Dibunuh, Jasad Diletak Dalam Trak Pikap appeared first on Siakap Keli.
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://siakapkeli.my/2025/09/03/keluarga-pempengaruh-dibunuh-jasad-diletak-dalam-trak-pikap/