Kek Buah Blogger Jaja
Assalamualaikum WBT
SALAM JUMAAT

NAMPAKNYA hujan berterusan lebih 48 jam telah menyebabkan bah di banyak kawasan di Johor. Semalam, bos membenarkan staf yang sama ada terlibat dengan banjir atau perlu melalui kawasan dinaiki air untuk pulang ke rumah awal. Kawasan perumahan Sk setakat ini Alhamdulillah, belum ada sejarah banjir tapi nak balik ke rumah, kena lalu jalan Skudai yang dah jadi laut. Bila bos bagi balik awal, memang Sk tak buang masa la, terus berkemas dan start enjin kereta. Bila sampai ke jejambat masuk ke Skudai tu, kenderaan dah beratur panjang. Sk terus mengambil laluan menuju Plaza Tol Perling. Tak apalah bayar tol asalkan tak sangkut dalam banjir. Mujurlah dah ada laluan alternatif sejak Taman Pulai Mutiara dibuka, seingat Sk, sejak Iman tingkatan 5.

Selain risau jalan banjir, Sk jugak risau pasal ada beli kek buah dari Blogger Jaja. Sk lupa nak pesan dengan Pak Inche agar jangan kunci pintu pagar sebab Kek Buah tu dijangka sampai semalam menggunakan perkhidmatan Skynet. Dalam pukul 2 lebih, abang courier call, beritahu dah sampai depan rumah, Sk minta dia masukkan dalam pagar. Kemudian dia hantar voice call beritahu, dia dah masukkan parcel dalam plastik lain supaya tak basah kena hujan.

Terharu betul. Semoga Allah swt permudahkan urusan Abang Courier Skynet ni

Tak basah langsung la parcel ni. Kek tu, staf skynet yang tulis, Jaja kata. Tu agaknya abang courier risau masuk air

Dibungkus dengan berlapis-lapis wrapping bubble. Terima kasih, mami Jaja. Dah banyak kali order kek dengan Jaja, memang terbaik! Bila nampak Jaja open order kek buah, terus cepat-cepat pm Jaja

Lupa nak ambil gambar kek sebiji. Ni dah potong baru perasan tak ada gambar kek sebiji dalam bekas. Elok sangat tekstur kek buah Jaja sebab buah-buahan kering tu tak turun ke bawah

Berbuka semalam makan kek buahlah kita, tak sabar nak tunggu raya la, hahaha. Bukan sahaja cantik tekstur, rasa pun enak. Tak tahu la Jaja open order lagi tak, apa-apa, tanya Jaja sendiri ok, hahahahah
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://sariyusa.blogspot.com/2025/03/kek-buah-blogger-jaja.html