Keburukan Menggunakan Nulled Theme Plugin



Nulled theme/ plugin sememangnya tidak asing lebih-lebih lagi untuk developer atau pereka laman web. Terdapat pelbagai kemungkinan yang boleh terjadi kesan daripada keburukan menggunakan nulled theme/plugin. Sebolehnya, elakkan diri daripada menggunakan nulled theme/plugin ‘at all cost’ kerana risiko-risiko yang mungkin anda perlu hadapi adalah agak tinggi.
Bagi mereka yang kurang jelas berkenaan nulled theme/plugin, nulled theme/plugin adalah theme atau plugin premium yang diubahsuai oleh mereka yang mahir dalam pengaturcaraan komputer untuk digunakan secara percuma dan disebarkan secara percuma di internet. Berbeza dengan premium theme atau plugin yang disediakan secara khusus oleh developer yang dipercayai khasnya untuk pengguna platform WordPress.
Diantara keburukan menggunakan nulled theme/plugin ialah :
Terdedah dengan ancaman penggodam.
Penggunaan nulled theme atau plugin boleh dikatakan ‘membuka pintu’ untuk penggodam menggodam laman web atau sistem anda dengan mudah. Seperti yang anda maklum, nulled theme atau plugin telahpun diubah suai. Terdapat banyak kes dimana penggunaan nulled theme atau plugin menjadikan laman web mereka digodam dan ini tidak terhad kepada pengguna WordPress sahaja.
Nulled theme atau plugin telah diselitkan kod hasad.
Selain itu, terdapat juga keadaan dimana nulled theme atau plugin ini telah diselitkan kod hasad seperti iklan, penukaran maklumat berkaitan metadata laman web, kod yang memaparkan maklumat sekuriti laman web dan juga menggunakan spesifikasi hosting seperti ‘mining’. Apabila maklumat metadata telah diubah, secara tidak langsung ianya akan menjejaskan SEO bagi sesebuah laman web.
Tidak mendapat support atau bantuan daripada pereka asal theme atau plugin premium tersebut.
Memandangkan anda tidak membeli lesen penggunaan theme atau plugin tersebut menggunakan saluran yang betul, anda tidak dapat mengakses sistem support atau bantuan secara terus daripada pereka asal theme atau plugin premium. Kebiasaannya, sebagai pengguna theme atau plugin premium, sekiranya terdapat isu dalam penggunaannya, pengguna boleh menghubungi pihak support dan mereka akan membantu dalam menyelesaikan masalah tersebut.
Anda tidak dapat kemaskini terbaru untuk nulled theme atau plugin tersebut.
Teknologi semakin hari semakin berkembang, begitu juga dengan sistem-sistem yang digunakan oleh laman web. Terdapat kemungkinan dimana sekiranya kemaskini sistem laman web seperti WordPress atau sebagainya dilakukan akan menyebabkan konflikasi pada theme plugin yang digunakan. Kebiasaannya developer theme premium akan mengemaskini theme dan plugin mereka dengan bersesuaian. Jika terdapat isu sekuriti atau sebagainya dikesan, developer juga akan mengemaskininya sebelum ianya menular dengan lebih parah.
Duit pembelian lesen theme atau plugin tersebut tidak diterima oleh developer. Hasil daripada jualan lesen theme dan plugin inilah yang akan digunakan sebagai pendapatan developer dan juga khidmat support atau bantuan secara terus daripada mereka. Di samping itu, hasil daripada penjualan lesen theme dan plugin ini juga akan digunakan sebagai kos kemaskini yang akan datang. Hasil yang baik juga kebiasaannya memberikan momentum yang besar kepada developer untuk berusaha keras pada kemaskini yang akan datang.
Jom baca Tutorial Pendaftaran VPS Linode disini : https://hostingmalaya.com/tutorial-pendaftaran-vps-linode.
Ketahui Tips Membeli Secara Online disini : https://amirazman.my/tips-membeli-secara-online.
The post Keburukan Menggunakan Nulled Theme/Plugin appeared first on Hosting Malaya.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://hostingmalaya.com/keburukan-menggunakan-nulled-theme-plugin/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Huawei Dilaporkan Tidak Akan Kembali Menggunakan Gms Walaupun Selepas Sekatan Perdagangan Ditarik

Huawei Dilaporkan Tidak Akan Kembali Menggunakan Gms Walaupun Selepas Sekatan Perdagangan Ditarik

papar berkaitan - pada 31/1/2020 - jumlah : 67 hits
Sejak Mei tahun lalu Huawei dimasukkan ke dalam senarai entiti yang mengakibatkan ia tidak lagi bebas berdagang dengan syarikat dari A S Antara kesan paling ketara ialah mereka tidak lagi boleh menggunakan GMS dan kini menumpukan perhatian ...
Hanya Menggunakan Kopi Panas Lelaki Ini Selamatkan 3 Anak Kucing Dari Beku Salji

Hanya Menggunakan Kopi Panas Lelaki Ini Selamatkan 3 Anak Kucing Dari Beku Salji

papar berkaitan - pada 31/1/2020 - jumlah : 73 hits
Siapa sangka dengan menggunakan air kopi je boleh menyelamatkan nyawa Ohmedia bukan nak cakap minum kopi tu boleh menyelamatkan nyawa tau tetapi dengan hanya tuang air kopi je gais Alhamdulillah masih ada insan yang baik hati datang menolon...
China Menggunakan Drone Tentera Untuk Menguatkuasakan Kawalan Coronavirus

China Menggunakan Drone Tentera Untuk Menguatkuasakan Kawalan Coronavirus

papar berkaitan - pada 1/2/2020 - jumlah : 102 hits
Drone tentera China berlegar legar di seluruh kawasan dan di jalan jalan raya yang dilanda virus untuk memberi amaran kepada rakyatnya supaya memakai topeng muka atau pulang ke rumah sementara drone lain melakukan semburan pembasmian kuman ...
Melukis Lukisan Menggunakan Kanta Pembesar

Melukis Lukisan Menggunakan Kanta Pembesar

papar berkaitan - pada 3/2/2020 - jumlah : 105 hits
Seorang seniman berasal dari Cordilleras Filipina bernama Mang osan menggunakan kanta pembesar untuk mengukir lukisan indah di permukaan papan kayu Lukisan yang istimewa selalu menggambarkan keindahan alam dan kebudayaan masyarakat di tanah...
Puan Nazmah Dari Kuala Lumpur Menggunakan Supir Padang Bukit Tinggi

Puan Nazmah Dari Kuala Lumpur Menggunakan Supir Padang Bukit Tinggi

papar berkaitan - pada 30/1/2020 - jumlah : 172 hits
Assalammualaikum Pada 31 August 2018 hingga 2 September Puan Nazmah dari Kuala Lumpur telah bercuti bersama suami dan anak anaknya ke Padang Bukit Tinggi Banyak gambar yang dikongsikan dengan Irda sebab Irda adalah orang yang mengatur itena...
Ke Bandung Menggunakan Package Dari Irda Yuk

Ke Bandung Menggunakan Package Dari Irda Yuk

papar berkaitan - pada 30/1/2020 - jumlah : 57 hits
Teruja tengok gambar gambar exofficemate di CIMB dulu semasa bercuti di bandung bersama suami dengan 4 orang anak bujangnya Anak perempuan kak Sherry yang baru berkahwin tidak dapat ikut serta percutian kali ini Kak Sharifah atau lebih mesr...
Lokasi Surau Di Everland Theme Park Korea Musolla Prayer Room At Everland Theme Park

Lokasi Surau Di Everland Theme Park Korea Musolla Prayer Room At Everland Theme Park

papar berkaitan - pada 28/1/2020 - jumlah : 85 hits
Entry yang ni aku taknak cerita banyak pasal Everland sebabnya haritu aku tak nyempat pun nak explore Everland ni Bila dapat itinerari pun aku dah boleh agak memang tak sempat Masa yang di allocate dekat sini pun cuma 4 jam je Sepatutnya ka...
Harga Tiket Untuk Naik Giant Ferris Wheel Di I City Theme Park

Harga Tiket Untuk Naik Giant Ferris Wheel Di I City Theme Park

papar berkaitan - pada 31/1/2020 - jumlah : 89 hits
Assalamualaikum Penghujung tahun 2019 kami sekeluarga sempat ke i City Theme Park Shah Alam Lama juga tak jejakkan kaki kat i City Theme Park nie Seingat Fiza 4 tahun lepas waktu itu Thaqif masih dalam perut lagi Kalau pergi pun i city pun ...
Wordpress Themes Which Theme Is Right For Your Business

Wordpress Themes Which Theme Is Right For Your Business

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 101 hits
Whether you re in the market for a fresh blog design or need to start a blog from scratch there are many blog themes and platforms to consider Many clients come to us in a quest to find the best blogging theme to fit their needs Although we...
Maleficent Mistress Of Evil

Borang I Lestari Tanpa I Akaun

Semakan Bpn Permohonan Baru Rayuan Bantuan Prihatin Nasional

Remove 10km Travel Limit For Patients Under Mco

Nak Tau Makanan Yang Korang Tak Patut Ambil Semasa Perut Kosong Meh Baca Ni

Telur Masak Lemak Cili Padi

Cara Tanam Bayam Brazil

Menu Pencuci Mulut Menarik Ramadan 2020



Kematian Elisa Lam Misteri Menyeramkan Yang Masih Belum Terungkai

Isu Telegram Selebriti Giliran Zarina Anjoulie Pula Buat Laporan Polis Terhadap

Biodata Fadza Anuar Suami Usahawan Vivy Yusof

10 Negara Yang Menukar Nama Dan Kisah Di Sebaliknya

Bahaya Body Shaming dan Undang Undang Malaysia Terhadap Pelaku


Puding Karamel Licin Dan Sedap Paling Simple Confirm Menjadi

Tuan Ibrahim Apalah Ada Pada Nama

35 Ribu Dokter Dan Perawat Corona Dapat Asuransi Jiwa 50 Juta Apa Hukum Asuransi Dalam Islam

Mengembara Geng Bus Sekolah Ke Phuket Thailand

Aqeef Muntah Dan Cirit Birit

Cara Mudah Mohon Credit Card