Karakter Istimewa Wanita Mengikut Tarik Lahir Jom Semak


Karakter Istimewa Wanita Mengikut Tarik Lahir. Jom Semak! Mengikut kata lelaki, perempuan adalah kompleks dan susah untuk difahami. Tahukah, ada pelbagai karakter perempuan dapat dilihat dari tarikh lahir, dari pelupa, setia, marah, berhemat dan sebagainya.
Bilakah anda lahir? Adakah anda tidak sabar? Inilah sifat peribadi karakter perempuan berdasarkan tarikh lahir yang kami dapat lampirkan. Jom sama-sama kita semak dari tarikh lahir di bawah ini.

1 haribulan Seorang perempuan yang dilahirkan pada tarikh pertama mempunyai watak yang kuat tetapi tidak pernah memungkiri janji.
Gadis yang dilahirkan pada hari pertama mempunyai watak yang kuat dan kukuh kehendaknya. Selain, dia mudah putus asa dan mengalami kesukaran untuk move on dari kegagalan pada masa lalu. Tetapi sisi positifnya ialah dia setia kepada pasangan dan tidak pernah memungkiri janji.

2 haribulan Dia yang dilahirkan pada ke-2 tidak pernah membosankan dan ramai kawan.
Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-2 mudah bergaul dan tidak membosankan. Tidak hairanlah dia mempunyai ramai kawan. Jika sudah berkahwin, dikatakan bahawa dia akan mempunyai ramai anak, ehem!
3 haribulan Jika anda seorang perempuan yang dilahirkan pada hari ke-3, anda dijangka menjadi jutek tetapi setia.
Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-3 mempunyai hasrat yang kuat dan suka marah. Nasib baik, kemarahan itu hanya sekejap dan tidak berdendam. Selepas itu, dia tidak akan membalas apa-apa perbuatan walaupun disakiti. Ini kerana dia adalah seorang yang pemaaf. Sifat yang paling positif adalah seorang yang setia.
4 haribulan Lahir pada hari ke-4 adalah tenang. Tetapi jangan salah kerana dia juga mempunyai banyak sebab.
Walaupun tenang, dia mempunyai otak yang genius. Maklumlah, ingatannya tinggi. Kebanyakan perempuan yang lahir pada tarikh keempat ini mempunyai pencapaian akademik yang tidak boleh dimain-main.
5 haribulan Walaupun senang untuk bergosip, dia adalah penderma dan tidak kedekut.
Yang lahir tarikh 5 dikenali banyak bicara dan suka bergosip. Bila sudah marah, kadang tangannya ikut “bermain”. Tapi kalau sudah berkeluarga nanti, dia turut bertanggungjawap besar dalam memakmurkan keluarga. Malah dia tidak kecewa dan suka memberi.
6 haribulan Lahir pada tarikh 6, perempuan berkarakter pelupa, tekun, dan pantang mengeluh.
Kerana kerap lupa dan cuai, perempuan yang lahir pada hari ke-6 sering dimarahi dan ditegur oleh orang lain. Tetapi sikap ketekunan, ketabahan, dan pantang mengalah harus dijadikan tauladan.
7 haribulan Hanya bercakap bila diperlukan. Tetapi dia adalah seorang yang setia walaupun pasangannya kerap tidak menghiraukannya.
Dia tenang. Oleh itu, dia hanya bercakap jika diperlukan. Sisi negatif adalah malas. Tetapi adalah seorang yang setia walaupun pasangannya jenis yang selalu tidak mengendahkannya.
8 haribulan Keperibadian seorang gadis yang dilahirkan pada ke-8 sentiasa berfikir panjang dan kurang menyayangi mertua.
Berfikir lama sebelum melakukan sesuatu, taat pada agama, setia kepada suami, tetapi kurang mementingkan mertua. Itulah watak perempuan tarikh lahir 8 haribulan. Adakah tepat dengan diri anda?
9 haribulan Lahir pada hari ke-9, mudah tersinggung tetapi mudah juga melupakan.
Perempuan lahir pada tarikh ini sukar untuk dinasihati kerana hatinya keras. Dia lebih suka mematuhi kehendaknya sendiri. Dia juga mudah terkejut dan tersinggung, tetapi mudah juga untuk melupakan.
10 haribulan Untuk yang lahir pada hari ke-10, sering lupa dan berwawasan tinggi.
Selain berfikiran luas, perempuan yang dilahirkan pada hari ke-10 sentiasa mempertimbangkan segala-galanya dari yang baik dan buruk. Dia juga tidak suka bercakap tentang orang lain, apalagi keburukannya. Malangnya, dia mudah terlupa walaupun dia tidak terlalu tua.
11 haribulan Menghormati orang yang lebih tua adalah watak perempuan yang lahir pada hari ke-11.
Selain bersikap sopan dan hormat, dia tidak suka pertengkaran. Sama seperti seorang perempuan yang dilahirkan pada hari ke-10, dia juga orang yang sangat pandai. Dia sabar dan tidak mudah tersinggung. Jika dikritik, dia juga mengucapkan terima kasih kepada pengkritiknya.
12 haribulan Lahir pada hari ke-12 adalah seorang yang suka berbicara hal yang naik tetapi kadang-kadang sangat deep.
Pada pandangan pertama, dia adalah seorang yang tenang. Tetapi mudah marah. Walaupun suka bercakap tentang perkara yang baik, cara dia bercakap boleh membuat orang tersinggung dengan mendalam.
13 haribulan Walaupun kadang-kadang berbohong, semasa bekerja dia sangat tekun dan bijak berbelanja.
Perempuan yang lahir pada hari ke-13 ini kadang-kadang suka berbohong, selain keras kepala. Jika betul, sukar untuk dinasihatkan. Tetapi jika anda telah berhadapan dengan kerja, dia sangat rajin. Kadang-kadangjimat berbelanja, kadang-kadang boros juga.
14 haribulan Terkenal dengan kebolehan bercakap. Tidak sombong, ada ramai kawan.
Apa yang dibicarakan oleh perempuan yang lahir pada hari ke-14 selalu menjadi topik yang menarik untuk semua orang. Tidak menghairankan, ramai kawan gembira di sekelilingnya. Dia juga baik hati, tidak sombong, berfikiran positif. Apa yang sedang dibincangkan dan difikirkan selalu baik.
15 haribulan Patut dicontohi, perempuan lahir pada hari ke-15 lebih suka memaafkan daripada membalas dendam.
Baca Juga Perempuan Perlu Banyak Tidur Kerana Otaknya Bekerja Keras
Berkebolehan menyelesaikan pelbagai masalah dengan fikirannya sendiri. Tidak masuk akal, pandangannya juga tidak begitu luas. Dia sangat gigih dan tidak pernah menyerah kalah. Sekiranya ada orang yang berlaku jahat kepadanya, dia mudah memaafkan daripada membalas dendam.
16 haribulan Dijangkakan mesra dan ramai kawan walaupun anda malas. Walaupun begitu, dia suka bercakap tentang orang lain dan menjadi malas.
17 haribulan Mempunyai watak penyabar dan penuh pertimbangan
Perempuan ini sangat sabar dan cintakan kedamaian, dan suka memaafkan. Kerana ketiga-tiga sifat ini, ahli keluarga dan kawan-kawannya suka dirinya dengan sepenuh hati. Dia juga penuh pertimbangan bila mahu melakukan sesuatu. Sebabnya, dia tidak mahu menyesal kemudian.
18 haribulan Suka kemewahan tetapi bekerja keras. Itulah personaliti gadis lahir hari ke-18.
Gaya hidup mewah dengan barangan berjenama dan mahal adalah kegemarannya. Selain itu, dia adalah seorang yang rajin dan gigih. Salah satu kelemahan, kadang-kadang berbohong. Hmmm, betul ke?
19 haribulan Adakah benar bahawa anda seorang bekerja keras dan mudah tersinggung?
Gadis yang dilahirkan pada ke-19 suka bekerja keras untuk mendapatkan apa yang dia mahu. Tetapi dia berhati-hati jika usahanya akhirnya tidak berfungsi. Berhati-hati jika anda bercakap dengannya kerana perasaannya mudah tersinggung.
20 haribulan Perempuan yang lahir pada tarikh 20 akan mudah dihasut kerana kurang keyakinan diri. Dia suka melakukan beberapa perkara yang di luar kesedarannya. Selain, gadis mudah putus asa dan mudah lupa.
21 haribulan Mempunyai pendirian yang sangat kuat. Tetapi, suka menganjing.
Dilahirkan pada 21 haribulan orangnya jenis yang pandai menilai karakter orang. Sayangnya, kebolehan ini digunakan untuk jenaka bersama kawan-kawannya. Pendirian yang kuat dan sukar dihasut orang lain.
22 haribulan Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-22 biasanya suka membaca dan mudah meneka watak orang.
Sangat suka membaca dan bertanya. Tidak hairanlah pengetahuannya sangat banyak. Tetapi hobi membacanya juga membuatnya pendiam. Dalam pendiamnya, dia mudah meneka personaliti seseorang. Hanya akan bercakap jika ada sesuatu yang dia benar-benar fahami.
23 haribulan Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-23 senang bergurau. Dia boleh marah jika tersinggung.
Sangat senang bergurau, sukar untuk menilai sama ada dia serius atau tidak. Tetapi dia juga boleh marah jika dia tersinggung. Kekerapan kemarahan sangat jarang berlaku. Mengenai cinta, jangan ragu-ragu kerana dia setia.

24 haribulan Baik dalam menguruskan kewangan, berpotensi sangat sesuai untuk jadi ibu yang baik.
Sebagai tambahan kepada pengurusan kewangan yang baik, dia kerap memberikan nasihat kepada rakan dan keluarga yang membuat kesilapan. Dia juga rajin bekerja dan mengelakkan gosip.
25 haribulan Suka berfikir secara logik tetapi sukar untuk memaafkan dirinya.
Apabila bekerja, perempuan yang lahir pada tarikh 25 mengutamakan fikiran yang positif, logik dan luas. Dia juga menikmati perkara praktikal dan anti-khayalan. Walaupun dia mengalami kesukaran memaafkan kesalahan orang lain dan dirinya sendiri, selain dia juga ringan tangan.
26 haribulan Diketahui sebagai seorang yang bekerja keras. Masalahnya dia tidak boleh berdiam diri sahaja
Apabila mendapat tugasan, selalu melakukan tugasnya dengan penuh semangat. Kekurangannya ialah dia agak cuai dan kerap gelabah dalam membuat keputusan.
27 haribulan Jarang membuat keputusan yang salah sehingga menjadi tempat untuk meluahkan perasaan.
Kerana bijak menyusun apa yang baik dan buruk, perempuan yang lahir pda tarikh 27 sukar untuk membuat keputusan yang salah. Ini menjadikannya tempat bagi orang untuk berhadapan dan sering meminta nasihat. Keupayaannya untuk menilai orang lain juga menjadi nilai tambahan.
28 haribulan Mempunyai bakat perniagaan. Pandai bercakap membuat perniagaan maju.
Tidak syak lagi, kecerdasan bercakap dia sangat fleksibel. Itulah sebabnya perniagaan berjalan lancar. Malangnya, dia kurang pintar jika ada ujian menghalang jalannya.
29 haribulan Mudah bosan walaupun tabah menghadapi banyak ujian.
Dikatakan kurang setia dengan pasangannya. Tetapi dalam kehidupan rumah tangga, dia mengasihi anak-anak dan sentiasa berjaya mendidik anak-anaknya. Kerana dia juga sukar menghadapi masalah, semua masalah berjaya dikendalikan.
30 haribulan Sangat baik! Murah rezeki walaupun dia bukan pekerja yang rajin.
Wanita yang dilahirkan pada tarikh ini tidak diragukan lagi nasibnya. Ini kerana dia dilimpahkan rezeki walaupun dia bukan rajib bekerja. Sebaliknya, dia sentiasa berkongsi rezeki kepada semua yang memerlukannya. Oleh itu, dia tidak suka dibohongi terutamanya oleh orang yang dibantunya.

31 haribulan Lahir pada tarikh yang terakhir, Perempuan lahir hari ke-31 mempunyai bakat artistik dan bertahan lama dalam persahabatan.
Bakat seni mengalir dalam darah. Hanya mengembangkan bakatnya, dia boleh menjadi terkenal. Dia juga mudah bosan dan sentiasa mencari sesuatu yang berbeza. Ini kerana dia memerlukan inspirasi. Dalam membuat kawan, dia agak memilih tetapi akan menjaga persahabatannya sampai bila-bila.
Itulah tadi perwatakan perempuan berdasarkan tarikh lahirnya. Adakah sepadan dengan watak keperibadian anda? Jika tidak sesuai, rilekslah. Semoga dijadikan sebagai semangat untuk menjadi orang yang lebih baik. Fighting!
Sumber: Aliff Channel
The post Karakter Istimewa Wanita Mengikut Tarik Lahir. Jom Semak! appeared first on .


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.apakes.com/karakter-istimewa-wanita-mengikut-tarik-lahir-jom-semak/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bantuan Sara Hidup Sebanyak Rm300 Mula Dibayar Hari Ini Jom Semak Kelayakan Kita Sekarang

Bantuan Sara Hidup Sebanyak Rm300 Mula Dibayar Hari Ini Jom Semak Kelayakan Kita Sekarang

papar berkaitan - pada 28/1/2019 - jumlah : 228 hits
GEORGE TOWN Kira kira 4 1 juta isi rumah yang layak di seluruh negara bakal menerima bayaran fasa pertama bagi Bantuan Sara Hidup bermula hari ini Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata wang berkenaan akan dimasukkan terus ke dalam akaun ban...
Tak Kisah Ditinggalkan Tepi Jambatan Semasa Lahir Wanita Ini Tetap Mahu Ibu Bapa Kandung Hadiri Perkahwinan

Tak Kisah Ditinggalkan Tepi Jambatan Semasa Lahir Wanita Ini Tetap Mahu Ibu Bapa Kandung Hadiri Perkahwinan

papar berkaitan - pada 21/1/2019 - jumlah : 130 hits
Seorang wanita di China yang pernah ditinggalkan di atas jambatan sewaktu kecil mencari kedua orang tua kandungnya dan menginginkan mereka menghadiri perkahwinannya pada Jumaat akan datang Zhang Xiaoying 20 menghubungi syarikat penyiaran Fu...
Al Azhar Tarik Semula Keputusan Singkir Pelajar Wanita

Al Azhar Tarik Semula Keputusan Singkir Pelajar Wanita

papar berkaitan - pada 16/1/2019 - jumlah : 129 hits
Universiti Al Azhar yang sebelum ini telah menyingkirkan seorang pelajar wanita kerana dilihat memeluk seorang lelaki di dalam satu video terpaksa membatalkan keputusan itu kerana campur tangan seorang ulama terkemuka negara itu Ulama itu i...
Arus Laut Deras Halang Usaha Untuk Tarik Keluar Suv

Arus Laut Deras Halang Usaha Untuk Tarik Keluar Suv

papar berkaitan - pada 22/1/2019 - jumlah : 83 hits
GEORGETOWN Kerja kerja untuk menaikkan kenderaan utiliti sukan yang terhumban ke laut dari Jambatan Pulau Pinang pada Ahad lalu masih belum dapat dijalankan setakat jam 12 tengah hari ini berikutan keadaan arus di dasar laut yang deras Ketu...
Ph Ditempelak Serang Peribadi Calon Bn Tiada Modal Untuk Tarik Sokongan Pengundi

Ph Ditempelak Serang Peribadi Calon Bn Tiada Modal Untuk Tarik Sokongan Pengundi

papar berkaitan - pada 23/1/2019 - jumlah : 58 hits
TANAH RATA 23 Jan Naib Presdien UMNO Datuk Seri Khaled Nordin membidas sikap Pakatan Harapan yang terus terusan menyerang keperibadian calon Barisan Nasional di Pilihan Raya Kecil Cameron Highlands di sini Jelas beliau memang sudah
Pertemuan Tun M Sebastian Kurz Tarik Perhatian Netizen Kenali Siapa Sebastian Kurz

Pertemuan Tun M Sebastian Kurz Tarik Perhatian Netizen Kenali Siapa Sebastian Kurz

papar berkaitan - pada 22/1/2019 - jumlah : 122 hits
NAMA Sebastian Kurz yang menjadi pemimpin negara paling muda di dunia pada 2017 kembali meniti bibir rakyat Malaysia apabila Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengadakan pertemuan dengan pemimpin itu pada Isnin Ketika pertemuan yang m...
Operasi Tarik Keluar Kereta Terhumban Ke Laut Ditangguh

Operasi Tarik Keluar Kereta Terhumban Ke Laut Ditangguh

papar berkaitan - pada 22/1/2019 - jumlah : 63 hits
Operasi membawa keluar sebuah kenderaan utiliti sukan yang terhumban ke dalam laut dari Jambatan Pulau Pinang terpaksa ditangguhkan hari ini berikutan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan dan akan disambung esok Komander Polis Marin Wilayah...
Pheb Larang Guna Lembu Untuk Tarik Pedati Thaipusam

Pheb Larang Guna Lembu Untuk Tarik Pedati Thaipusam

papar berkaitan - pada 18/1/2019 - jumlah : 78 hits
MALAYSIAKINI Lembaga Wakaf Hindu Pulau Pinang hari ini melarang penggunaan lembu untuk menarik kereta pedati pada perayaan Thaipusam Isnin ini Timbalan Ketua Menteri II P Ramasamy yang juga pengerusi PHEB berkata sejak tiga tahun lepas peng...
Apa Sebenarnya Sebab Salji Turun Di Tanah Arab Saudi

Bapa Anak Rebut Janda

Elly Mazlein Kini Sah Milik Azlan

Buat Oden Di Rumah

Takwim Cuti Penggal Persekolahan Cuti Umum Dan Cuti Perayaan 2020

Cara Semak Saman Polis Dan Dapatkan Diskaun 50 Dengan Bayar Secara Online

Mamat Tomok Naqiu Mirza Lepak

Kemarahan Ibu Terhadap Syeikh Abdurrahman AssudaisAsal Usul Nama 5 Fast Food Kegemaran Rakyat Malaysia

Kisah Pakar Ciplak Wang Kertas Paling Dahsyat Dalam Sejarah Amerika Arthur Williams Jr

Resepi Jeruk Mangga Sedap dan Rangup

Biodata Shasha Abedul Pelakon Drama Chandelier

Info Penuh Anugerah Juara Lagu Ke 34 2020


R Ismail Nasib Malang Chord

Sup Numee Rumpai Laut

Resepi Kek Lapis Watermelon Cheese Dan Kek Lapis Tembikai

Makan Tengahari Di Kedai Kopi Pak Chin Kampung Bagan Serai Permatang Pauh

Lirik Lagu Aiman Tino Dendam Simpati

Kenali Cruise Control Kenderaan Anda