Jom Explore Traveloka


Hola, Salam Cuti-cuti Malaysia 😃 Seperti yang semua orang tau, Malaysia ni banyak dengan public holiday. Tak cukup dnegan tu, tempat menarik untuk bercuti pun melambak-lambak. Korang tinggal pilih je nak pergi kemana. Laut? Hutan? Shopping? Tempat bersejarah? Tanah tinggi? Banyak sangat. Bagi keluarga Nova, kami akan bercuti setiap 3 bulan tak kesah jauh atau dekat, yang penting kami happy


So nak dijadikan cerita, tengah aku survey hotel, aku terjumpa iklan satu company yang menawarkan macam-macam servis untuk orang yang suka melancong ni, iaitu Traveloka. Yes guys! Traveloka. Yang aku yakin ramai je yang dah tau pasal Traveloka ni. Tapi aku juga rasa apa yang korang tau mesti sekadar untuk book hotel je kan? Tap tak. Dia dah boleh dikira merangkumi semua aspek yang diperlukan untuk bercuti


Before ni yang aku perasan Traveloka ni hanya untuk book hotel je. Tapi apa yang lebih menarik perhatian aku is, dia ada sediakan pautan untuk book flight dan airport transfer! What a genius way. Kepala aku mula berlegar untuk pilih next destination masa cuti nanti. So untuk flight, macam biasa la kan, banyak pilihan flight yang disediakan. So aku skip dulu. Aku pergi kepada airport transfer. Sebab aku pun banyak juga kerja yang kena terbang ke sana ke mari


Kat dalam pautan tu, aku jumpa 2 pilihan yang disediakan oleh Traveloka ni. Sama ada private transport atau public transport. Aku cuba masuk destination dan search. Keluar la pilihan seperti KLIA Ekspres dan harga yang ditawarkan. Aku cuba bandingkan dengan harga yg dipaparkan tu dengan harga di kaunter KL Ekspres. Ehh. Why so cheap? Then now I know how to find KLIA Express ticket promos. Baru aku macam facepalm kejap. Patut la ramai je yang naik train ke KLIA. Murah dan agak cepat jugak sebenarnya. 30 minit je sampai airport. Senang la aku nak ke sana lepas ni. Kalau tak tu asyik kejar time je nak ke airport


Setel yang public transport, aku cuba tengok yang private pula. Setahu aku ramai yang naik grab je ke sana kalau naik kereta. Tapi of course la, tol semua kena bayar by your own kan. Tapi lepas aku survey airport limousine yang ada dalam ni, harga yang ada tu semua dah include. Driver, tol, parking, fees and semua la kos yang ada sepanjang nak ke destinasi kita tu. Kiranya taka da langsung hidden charge. Sampai je destinasi boleh terus turun sebab bayaran semua dah setel masa book

Ni memang satu kelebihan Traveloka. Apa-apa harga dia tunjuk, itu la harga yang kita perlu bayar. Tak ada la masa nak check-out untuk bayar ada tambah tax bagai. Murung aku. Aku bagi warning tau. Airport limousine yang aku sebut tu bukan kereta hitam panjang dan mewah yang macam kita selalu tengok dalam movie tu. Bukan okay. Bagi yang tak tau, airport limousine tu airport taxi je. Apa-apa kereta yang destinasinya khas nya untuk airport, akan dipanggil airport limo. 
So kalau ada antara korang yang naik private transport ke airport boleh la nak acah-acah diva sikit “I naik limo pergi airport” haha. Jadi la kan dari tak ada. 
Ni sekarang aku tengah usha Circus ni weh!

Okay. Setel bahagian yang aku nak survey. Then aku sambung explore sikit lagi apa yang Traveloka ni cuba tawarkan. Aku click kat bahagian activity-search. Dia akan keluar beberapa negara yang dia dah cover. So aku click kat Malaysia. Keluar la senarai tempat-tempat menarik yang ada kat dalam Malaysia. WEH!! Murah!! Discounts everywhere. Haha. Cerah biji mata aku. Tengok harga aquaria kat KLCC. Banyak juga discount dia. Pergh! Sempoi. Lepas ni aku beli through traveloka ni aje la nak ke sana. Selain dari tu ada lagi beberapa tempat yang best. Contohnya: Legoland, Petrosains, Sunway Lagoon, the Shore Sky Tower, dan banyak la lagi. Korang boleh check-it out kat web traveloka

Hujung tahun jom ke Legoland jom

Fuhh. Aku tengok punya tengok memang takkan habis survey. Nanti aku sambung lagi explore apa yang ada dalam tu. So kepada korang yang nak bercuti tu, rancang la dengan bijak perjalanan korang, booking hotel, tiket, masa perjalanan. Kalau dah beli online awal-awal, senang je. Tunjuk je apa dalam handphone korang. Tak perlu nak beratur panjang dah. Okay la geng. Sampai sini je dulu. Nanti bila-bila aku sambung lagi entry yea! Naik feri dari jeti, apa lagi JOM LA BERCUTI!! Adios

Ah Jom apa lagi

http://feeds.feedburner.com/NovaLeezaMyDiary

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://novaleeza.blogspot.com/2019/09/jom-explore-traveloka.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+NovaLeezaMyDiary+(NOVA+LEEZA+%7C%7C+My+Diary)

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Jom Tulis Buku

Jom Tulis Buku

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 153 hits
Tinggal beberapa hari lagi untuk kelas penulisan kreatif ini Kawan kawan yang berminat untuk menceburi bidang penulisan memang abang galakkan untuk mendaftar kelas ini Mana tahu selepas kelas ini nanti manuskrip atau pun idea idea penulisan...
Jerebu Jom Semak Bacaan Indeks Pencemaran Udara

Jerebu Jom Semak Bacaan Indeks Pencemaran Udara

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 431 hits
Jerebu jangan dibuat main ya Kita kena peka dengan keadaan sekeliling supaya dapat mengelakkan sesuatu yang tak diingini berlaku seperti mendapat sakit atau sebagainya Ketika ini Indeks Pencemaran Udara penting untuk kita ambil tahu Jadi la...
Let Bygone Be Bygone Jom Limpahkan Jalanan

Let Bygone Be Bygone Jom Limpahkan Jalanan

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 238 hits
Ketika orang sudah let bygone be bygone dia masih lagi ungkit cerita lama Masa dia mula bersama DAP dan PKR tak pulak dia minta maaf pada DAP kerana panggil mereka rasis dan PKR kerana reformasi dan pekena Anwar kes liwat pertama Husin piki...
Jom Bersenam

Jom Bersenam

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 178 hits
Ni semalam punya evening walk dah hampir dua minggu tertangguh akhirnya berjaya juga pergi jogging dengan suami Terus pergi dari opis Bawak je baju sukan siap siap Sampai taman pukul 6 tepat so dapat la dalam 50 minit jadilahhh dah cukup la...
Jom Belajar Kukuhkan Kewangan

Jom Belajar Kukuhkan Kewangan

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 234 hits
Hari ni saya dapat mesej dari rakan sekerja untuk meminjam duit dan ini bukan kali pertama dan telah banyak kali juga Kami rakan sekerja cuma dia seorang suami yang mempunyai tanggungan dan isteri bekerja dari rumah sebagai penjaga anak ana...
Bmf Jom Beli Rambutan Damansara

Bmf Jom Beli Rambutan Damansara

papar berkaitan - pada 16/9/2019 - jumlah : 177 hits
BMF Jom Beli Rambutan Damansara eh dekat Damansara ada pokok rambutan ka Tak jumpe Tapi nak makan rambutan Tak per is rekomen anda beli dari pakcik nie Depan DIY Taman Tun Dr Ismail Warga Damansara yang berdekatan dengan ttdi damansara Kala...
Esok Jom Sarapan Roti Puri Cecah Kari Daging Pergghh

Esok Jom Sarapan Roti Puri Cecah Kari Daging Pergghh

papar berkaitan - pada 15/9/2019 - jumlah : 468 hits
Roti puri yang membelon macam ni memang sedap dibuat sarapan pagi Lagi pulak dapat cecah dengan kuah kari daging ROTI PURI BELON BERSAMA KARI DAGING BAHAN BAHAN 2 cawan tepung gandum1 sudu teh yis3 sudu besar minyak masak1 sudu teh gula1 2 ...
Jom Dating Dengan Colonel Sanders Dalam Permainan Simulator Romantik Kfc

Jom Dating Dengan Colonel Sanders Dalam Permainan Simulator Romantik Kfc

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 93 hits
Bayangkan gabungan diantara cinta dan perniagaan dalam ayam goreng menghasilkan permainan simulator terbaru KFC kini bakal melancarkan permainan simulator dating yang dikenali sebagai I Love You Colonel Sanders A Finger Lickin Good Dating S...
Cuti Sekolah Dah Dekat Jom Booking Hotel Anda

Cuti Sekolah Dah Dekat Jom Booking Hotel Anda

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 133 hits
BismillahSchool holiday is just around the corner Jaga jaga musim melancong dan cuti cuti Malaysia sudah tiba Orang yang paling bekerja kuat untuk cari duit dan dalam masa yang sama berfikir macam mana nak spend duit tu adalah mak ayah la M...
Port Ikan Patin Sedap Kancil Raja Patin Temerloh Bakal Ditutup

Bekas Kekasih Pu Riz Akui Bitter Dedah Orang Ketiga Punca Hubungan 5 Tahun Retak

Pkpd Di Kota Setar Akan Tamat Hari Ni Tapi Mengejutkan Ini Pula Yang Akan Diisytiharkan Di Situ

9 Lifestyle Adjustments To Survive The Weakening Ringgit

Bila Ibu Jari Kaki Suami Kene Cengkam Sakit Bukan Main

Cara Isi Banci Penduduk Perumahan Malaysia 2020 Di Mycensus

Telemovie Aku Tak Akan Percaya Cinta Lakonan Fahrin Ahmad Rita Rudaini

3h2m Warung Hajjah Robiah



Kenapa Pelabur Hartanah China Mula Keluar Meninggalkan Malaysia

Info Dan Sinopsis Drama Ryan Aralyn Slot Akasia

Kenapa Patung Beruang Digelar Teddy Bear

Info Dan Sinopsis Drama Sekali Ku Jatuh Cinta TV1

Kenapa Kerajaan Singapura Menghalang Wanita Muslim Bertudung


Mengapa Bila Ph Bertindak Istana Tidak Perlu Campur Urusan Politik

Tun M Tidak Setuju Pru Mengejut Bimbang Covid 19 Merebak

Jom Bina Kerjaya Melalui Kerjakosong Co

Umno Sokong Anwar Sekadar Nak Bubarkan Parlimen

Pencerahan Daripada Tghh Tentang Baca Quran Makhraj Yang Kurang Tepat

Keeping Active In Germany From The North Sea To The Alps