Ini Sebab Kenapa Anda Perlu Tahu Tentang Produk Roselle Skinspa


INI SEBAB KENAPA ANDA PERLU TAHU TENTANG PRODUK ROSELLE SKINSPA. Lambakkan produk beracun dari pengasas tempatan terutama yang berbangsa melayu di Malaysia ni buat pengguna mula ada stigma. Asal sebut local product terus semua fikir timbag kilo @ beracun. Mereka jadi was was untuk menggunakan produk tersebut.
Dalam hal ni saya tak salahkan pengguna yang makin hilang kepercayaan kepada produk yang di keluarkan oleh orang melayu. Kalau semak di website NPRA (KKM) terlalu banyak produk rebrand yang di keluarkan oleh pengasas pengasas melayu ni di kesan mengandungi bahan terlarang cuma kita tak boleh pukul rata semua local product tu timbang kilo. Kena bagi peluang pada produk produk tempatan yang selamat & berkualiti walau masih tidak di jual di farmasi

Antara produk tempatan yang saya nak ajak anda semua cuba adalah produk roselle skinspa. Sebelum saya mencuba produk ni pun saya dah tengok semua dokumen dokumen & labeling produk ni. Setakat ni semua kriteria yang perlu ada untuk memastikan sesuatu produk tu selamat, Roselle lulus di mata saya


Roselle skinspa adalah satu jenama produk kecantikan yang keluaran tempatan. Dimana mempunya 5 produk dalam 1 set. Antaranya Gel cleanser, power essence, serum, moisturizer & sunscreen

Saya dah cuba produk ni lebih kurang sebulan juga. Bukan seminggu yer.. Item yang paling saya suka dalam produk roselle ni adalah Gel cleanser, serum & power essence. Gabungan 3 item ni memberi kesan positif pada kulit wajah saya di mana serum berfungsi untuk merawat jerawat, power essence mencerah kan kulit sekaligus membantu memudarkan parut jerawat & Gel cleanser ni memang untuk jenis kulit sensitif, kombinasi (berminyak & kering), kulit yang berjerawat

Dua minggu boleh nampak kesan dari pemakaian secara rutin. Apa yang boleh saya katakan Roselle skinspa ni antara produk yang boleh pergi jauh. Dengan packaging yang sederhana tapi nampak esklusif juga. Yang penting labeling pada produk ni lengkap. Tu antara ciri ciri yang perlu ada pada sesuatu produk. Yang labeling produk tu nanti korang boleh pada pada entri saya yang sebelum ni.search je yer.

Pertama kali cuba set skincare Roselle ni.. yang buat saya suka adalah testur produk ni. Sangat ringan, meresap dan tak meninggakan sebarang kesan pada kulit. Tiada perubahan warna dan tiada bau yang kuat. 
Gel cleanser roselle ni tiada buih & bau tau. Memang sesuai untuk kulit jenis sensitif, berjerawat, berminyak atau kombinasi. Guna 2 kali sehari. Tapi gel cleanser sangat mild.. elok la buat double cleansing. Untuk memastikan kulit benar benar bersih terutama yang bermakeup atau beraktiviti di luar


Selepas cuci muka.. dah lap kering. Tuang power essence atas tapak tangan.. dap dap ke seluruh wajah. Power essence berfungsi untuk mencerahkan kulit, mensekatakan tona kulit dan memudarkan parut jerawat. 
Antara yang paling saya suka & boleh nampak kesan agak cepat dengan penggunaan secara rutin adalah power essence ni. Serius kulit akan nampak cerah & parut jerawat pudar dalam masa 2 minggu. Kusam pada wajah pun akan nampak perubahan. 

Antara bahan yang terkandung dalam power essense ni tranexamic acid, niacinamide, alpha arbutin & HA. So tak pelik la ia mampu memberi kesan pencerahan pada kulit. Cerah bukan putih tau. Ia tidak mengubah warna asal kulit. Kena faham tu! 
Selepas pakai power essence, saya akan pakai serum. Roselle serum ni berfungsi untuk membuang sel sel kulit mati dan menghasilkan kolegen untuk memberi kesan kulit yang cantik & awet muda. Dengan penggunaan serum ni dah tak perlu scrub muka sebab roselle serum ada fungsi exfoliate. 

serum pun dah tinggal suku botol je. Bukan sekadar review yer. Memang dah cuba yer.
Essential Serum ni jenis water gel. Memang bila apply jer terus meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan apa apa kesan warna atau rasa. 
Antara bahan yang di gunakan dalam serum ni adalah centella, HA dan fermented honey

Kesan penggunaan secara rutin korang boleh rasa kulit licin, bersih dan lembut. Paling best kesan parut parut hitam akibat jerawat juga pudar & hilang. Antara favourite item saya juga

Tu rutin pada sebelah pagi. Sebab muka saya tak boleh layer banyak skincare dalam satu masa jadi kena bahagikan masa untuk lengkapkan rutin skincare

Untuk rutin malam.. selepas cuci muka boleh la sapukan instant glow moisturizer. Roselle moisturizer ni berfungsi untuk melembabkan kulit, mengurangkan garis dan kedut kulit serta mengurangkan tanda kulit sensitif. Bila meningkat usia memang semakin kurang kelembapan kulit kan.. so penting sangat moisturizer untuk mengekalkalkan kecantikan kulit & menjadikan kulit nampak muda


Apa boleh saya komen tentang roselle moisturizer ni.. antara moisturizer yang paling selesa letak kat muka. Dia memang meresap lembut dalam kulit. Memang tak rasa macam kita pakai skincare pun

Antara bahan yang terkandung dalam roselle instant glow moisturizer ni adalah ceramide dan efektif bersama fatty acid, HA, glycerin, niacinamide.

Kalau korang tak ada masalah untuk pakai banyak lapisan skincare boleh pakai moiturizer di siang hari selepas pakai power essence dan serum

Untuk aktiviti yang terdedah dengan sinar uv.. Roselle skinspa juga ada rangkaian sunscreen. Roselle uv shield sunscreen ni memang sebaiknya di pakai setiap hari walau di dalam rumah. Sebab ia berfungsi untuk mengurangkan kedutan pada kulit sekaligus menghalang dari jeragat. Selain tu menghalang dari sinar uv. Jeragat ni berpunca daripada kulit yang kurang perlindungan sinar uv juga ok

ramai ada masalah nak cari sunscreen yang selesa dan sesuai dengan kulit. Boleh cuba roselle sunscreen ni. Sebab jenis water base. Sapu terus meresap dalam kulit. Tak ada rasa berminyak atau melekit bila kita pakai.
Memang keistimewaan produk roselle ni.. testur dia semua jenis tidak melekit atau berat. Termasuk sunscreen ni. Tak memberi kesan berminyak pada kulit. Memang jenis matte dan meresap. Jadi kalau kita nak layer berapa lapis pun masih selesa

Cara pemakaian dia macam biasa. Pakai sebanyak 2 ruas jari. Kalau makeup, pakai sebagai makeup base, iatu sebelum mula bermakeup
Antara bahan terkandung dalam Roselle uv shield sunscreen adalah centella niacinamide, ha, tambahan bahan aktif sebagai rawatan tambahan contoh yang ada masalah jerawat jadi bahan dalam sunscreen ni membantu juga untuk masalah yang korang hadapi

Produk roselle memang di datang dalam bentuk set di mana korang tak perlu lagi nak cari basic skincare untuk memenuhi rutin harian skincare korang. Dalam satu set tu dah lengkap. 
Dari lampiran dokumen dokumen sokongan seperti analisa makmal, pendaftaran kkm.. Produk roselle skinspa ni ada semua. Insya Allah selamat di gunakan. 
Mula mula try produk Roselle ni muka saya tiba tiba breakout. Sebab sebelum ni saya ada masalah tak boleh pakai banyak lapisan skincare dalam satu masa. Memang jerawat tumbuh bagai di baja ok. Lepas tu meninggalkan kesan parut hitam. Boleh tengok pada gambar

Apa saya buat adalah.. betulkan balik cara pemakaian skincare tu. Cuba untuk tidak layer lebih dari dua lapisan skincare dalam satu masa. Di samping saya rujuk kembali dengan founder produk ni. Atas nasihat dan tunjuk ajar.. Alhamdulillah, memberi kesan positif. 

Yang shawl pink tu muka breakout teruk. Parut hitam bersepah. Yang berselimut merah tu.. dah reda dan parut mula pudar & hilang. Apa yang perlu anda buat sekiranya breakout.. skip dulu power essence. Gunakan pencuci muka, serum & moisturizer sahaja dulu. Di samping tu boleh teruskan pakai sunscreen, tak ada masalah. Mujur la breakout teruk time pkp ni. Kalau tak keluar pakai purdah. 
Saya masih menggunakan produk roselle ni. Sampai setakat hari ini Alhamdulillah tak ada lagi jerawat yang serius dah macam mula mula haritu. Setiap kulit atau masalah kulit mungkin ada bahan yang perlu di elakkan untuk.elakkan berlaku 'breakout' jadi penting merujuk kepada mereka yang lebih arif atau banyakkan membaca info tentang produk untuk memahami serba sedikit fungsi setiap bahan yang ada dalam sesuatu produk samada sesuai dengan kulit kita atau tidak

Bagi korang yang nak dapatkan produk Roselle skinspa ni boleh dapatkan melalui agent sah mereka seluruh malaysia

Boleh hubungi :
Stokis Permas Jaya, Johorwww.wasap.my/60183251678(Nurul Azredah)
Stokis Skudai, Johorwww.wasap.my/60194105335(Azalili)
Stokis Seri Kembangan, Selangorwww.wasap.my/60183261793(Kak Mariam) 
Mini Stokis Kota Masai, Pasir Gudangwww.wasap.my/60197404827(Kak Hatey)
Stokis Serdangwww.wasap.my/60169227462(Yam)
Stokis Pontian, Johorwww.wasap.my/60197555636(Icha)
Mini Stokis Muar, Johorwww.wasap.my/60192885433(Kak Mazlina)
Stokis Ulu Tiram, Johorwww.wasap.my/60197136424(Ain)
Mini Stokis Kulai, Johorwww.wasap.my/60177467158(Umaira)
Stokis Membakut, Sabahwww.wasap.my/60138863513(Aisyah)
Agen Cheras, Selangorwww.wasap.my/60126879626(KakRos)
Agen Bukit Jalil, Selangorwww.wasap.my/60126392520(Kakti)
Agen Taman Mutiara Rini, Johorwww.wasap.my/60136188687(Nisa)
Agen Skudai, Johorwww.wasap.my/60136188687(Ain)
Stokis Putrajayawww.wasap.my/601111921021(Ayu)
Agen Keratong, Pahangwww.wasap.my/60132724135(Farah)
Agen Kemaman, Terengganuwww.wasap.my/60189772892(Kak umi)
Agen Taman Scientexwww.wasap.my/601137706364(Shikin)
Ejen Semenyih www.wasap.my/60136413625(Syai)

Untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai produk Roselle, boleh hubungi
 Pejabat HQ Roselle / whatsapp no:www.wasap.my/60192530299/Roselle



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.lekatlekit.com/2021/08/ini-sebab-kenapa-anda-perlu-tahu.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Clorox Malaysia Sumbang Produk Untuk Kerja Kerja Pembersihan Dan Disinfeksi

Clorox Malaysia Sumbang Produk Untuk Kerja Kerja Pembersihan Dan Disinfeksi

papar berkaitan - pada 5/8/2021 - jumlah : 131 hits
Clorox Malaysia Sumbang Produk Untuk Kerja kerja Pembersihan dan Disinfeksi l Clorox Malaysia Menzahirkan Sokongan Terhadap Bantuan COVID 19 dengan memberi sumbangan dalam kerja kerja pembersihan disinfeksi fasiliti dan juga untuk kegunaan ...
Bca Syariah Konsumsi Produk Halal Indonesia Tembus Rp3 400 Triliun Di 2024

Bca Syariah Konsumsi Produk Halal Indonesia Tembus Rp3 400 Triliun Di 2024

papar berkaitan - pada 29/7/2021 - jumlah : 70 hits
Dia menilai perkiraan angka tersebut menjadi potensi yang besar untuk perbankan syariah di Tanah Air serta perbankan secara umum
7 Produk Pelik Dari Syarikat Automotif

7 Produk Pelik Dari Syarikat Automotif

papar berkaitan - pada 26/7/2021 - jumlah : 90 hits
Haaa kalini kita nak kongsi sikit produk yang dihasilkan oleh syarikat automotif TAPI bukan kereta pun Ya ada je syarikat yang buat keropok lekor ni sedap pun sedap mekanikamalaysia bukanprodukkereta jenamakereta Follow Mekanika Malay
Hiburan Buat Ulasan Produk Besarkan Aset Raja Afiq Mohon Maaf Gara Gara Dikecam Netizen

Hiburan Buat Ulasan Produk Besarkan Aset Raja Afiq Mohon Maaf Gara Gara Dikecam Netizen

papar berkaitan - pada 8/8/2021 - jumlah : 133 hits
Gara gara memuat naik ulasan produk besarkan payudara di Instagram pelakon Raja Afiq hebat dikecam netizen yang menganggap pelakon itu tidak sensitif dan keterlaluan Enggan berdiam diri Raja Afiq bertindak memadam hantaran tersebut dan memu...
Sabah Tangguh Sst Produk Makanan Laut

Sabah Tangguh Sst Produk Makanan Laut

papar berkaitan - pada 8/8/2021 - jumlah : 198 hits
Kerajaan Negeri tangguh SST produk makanan laut KOTA KINABALU Kerajaan Sabah akan menangguhkan pelaksanaan Cukai Jualan Negeri sehingga keadaan ekonomi bertambah baik Timbalan Ketua Menteri Datuk Seri Dr Jeffrey Kitingan berkata kerajaan ju...
Belajar Main Gitar Semula Dan Apa Yang Saya Belajar Darinya Tentang Sukses

Belajar Main Gitar Semula Dan Apa Yang Saya Belajar Darinya Tentang Sukses

papar berkaitan - pada 22/7/2021 - jumlah : 114 hits
Saya sambung semula cerita gitar ini kisah pertama dan ini pula kisah kedua Selepas berikan gitar kepada Pak Din saya ke KL sambung belajar selama 18 bulan Kemudian pergi The post appeared first on
Ibadah Korban Dan Hikmahnya Tentang Sabar Dan Redha

Ibadah Korban Dan Hikmahnya Tentang Sabar Dan Redha

papar berkaitan - pada 21/7/2021 - jumlah : 137 hits
Ibadah Korban Dan Hikmahnya Tentang Sabar Dan Redha Antara hikmah ibadah korban adalah sebagai tanda ketaatan seorang hamba kepada Allah SWT Supaya kita sentiasa bersabar dikala dihadapkan dengan ujian Ibadah Korban Dan Hikmahnya Tentang Sa...
Senangnya Nak Remove Makeup Menggunakan 11 Berries Make Up Cleansing Sherbet Dari Produk Nightlabs

Senangnya Nak Remove Makeup Menggunakan 11 Berries Make Up Cleansing Sherbet Dari Produk Nightlabs

papar berkaitan - pada 26/7/2021 - jumlah : 155 hits
Assalamualaikum dan salam sejahtera Cantik kan makeup tu Ha tapi kalau dah dekat masa nak tidur mesti lah kena semua tu Kalau tak remove alamatnya esok bangun pagi memang tumbuh la jerawat sebab pori dah tersumbat Cantik macam mana pun make...
Perhatian 80 Ubat Darah Tinggi Disahkan Beracun Dan Ditarik Balik Dari Pasaran

Khalid Akui Dia Cakap Tak Serupa Bikin

Piala Malaysia Jaringan Gila Park Tae Su Dan Darren Lok Hiasi Pertembungan Pj City Sabah

Video Gol Roket Dari Jarak 36 Meter Park Tae Su Curi Perhatian Fifa

Mudahkah Sangat Ke Nak Tembusi Bilik Kebal Sprm Tu

Jambatan Labuan Menumbok Kerja Akan Dimulakan Pada Bulan Julai 2022 Menteri

Gerak Khas Undercover

Hasad Dengki



Biodata Thanuk Nukk Gaming Gamer PUBG Malaysia

5 Perang yang Tercetus Disebabkan Perkara Remeh

5 Rakyat Malaysia Yang Telah Selamat Menjadi Meme Internet

Biodata Asha Merican Pelakon Drama Berepisod The Hotel

6 Penjenayah yang Menghadiri Pengebumian Mangsanya


Polis Siasat Alphard Potong Kenderaan Di Garisan Berkembar

Cara Menggunakan Perangkap Tikus Lebih Berkesan

Panduan Lengkap Solat Sunat Selepas Nikah

Addison Rae S Legs And Feet In Tights 3

Ni Konfem Boleh Rentas Negeri Gelagat Wanita Cucvk Vaks1n Pakai Picag4ri Gerg4si Cuit Hati Netizen

Cantiknya Mata Baby Ayda Jebat Ded4h Wajah Anak Beri Nama Ana Nayla