Ikon Dashboard Back To Top Dan Home Blog


Ikon, Dashboard, Back To Top Dan Home Blog Asalamualaikum & Salam Sejahtera semua blogger Malaysia, kepada peminat blog Etuza, pembaca maya yang amat-amat dihargai kehadiranmua mewarnai blog ini, blog anda juga.
Sesiapa ada blog harus ada item atau ikon seperti imej pada gambar yang Etuza letak tu. Imej - imej ini Etuza copy pinjam dari Google  dan letak dalam blog Etuza, boleh lah difahami mesej Etuza dan dapat ceriakan blog Etuza. Item apakah itu?.
Item Dashboard seperti yang dibulatkan itu ya.Penting ada dalam blog kesayangan kita ya.
Penting sangat kah Dashboard ( Papan Pemuka ). Penting bagi Etuza ya, sebab apa mudah kan kerja kita untuk cepat kan updated blog, membuat catatan entri di wall blog. Klik ja button Dashboard terus keluar akaun papan pemuka blog kita. Kena log in dulu lah akaun blogspot. Gitu ya..
Selain itu memudahkan juga blogger lain nak updated blog dia sendiri. Memudahkan sesama blogger kan elok tu. Contoh Etuza hari tu, sedang dalam proses nak kemaskan blog, Etuza selalu klik pada Blog Puan Kamsiah Yusoff ( detik-Detik Indah Dalam Hidupku ) kerana pada atas blog dia ini ada PAPAN PEMUKA ( DASHBOARD) Mudahlah Etuza nak klik updatedkan blog. Best kan.
Ikon Back To Top
Blog Etuza sejak dulu ada ikon bulat ini ( back to top)masa tu, mata masih segar nak tatap kod pada skrin Laptop, sekarang ni, harap ada editing blog baru kemas blog. Bermaksud bila kita klik ikon ini, Blog akan tampil naik ke atas paparan atas blog, lalu kita nampak header blog, kita nampak title catatan blog dan kita nampak home dan sebagainya.
Kena klik button bulat ini sekiranya anda nak repeat ( ulang ) pembacaan di blog yang anda sukai, baru tangan tak sakit scroll naik ke atas home blog. Bermakna blog teman kita memudahkan kerja kita lah ya. Setuju tak setuju, yes ini sekadar pendapat Etuza.Ikon Home, sangat penting ikon HOME blog.
Ikon HOME sama ada perkataan atau dalam bentuk ikon bentuk rumah, sangat lah penting dalam blog. Harus ada, apapun semua tamplete blog ada ikon HOME mengiringi. Home ni rumah, bermakna rumah kita harus ada pemula, pagar dan pintu. Umpama begitu peranan HOME. 
Home ni paparkan atas blog dan seluruh apa ada dalam blog kita. Kepada yang lama berblog atau baru bergiat ada blog mesti ada HOME ya. Tujuan untuk memudahkan saja pembaca maya. Macam juga dalam kedaim mesti terpamer harga barangan kan. Mesti pemilik kedai kena bagus layan pelanggan. Off course blog pun kena ramah mesra pembaca maya. iIkon gambar cute kecil itu sekadar cantikkan bloglist
Dalam blog kita, harus ada Bloglist, sekiranya blogger nak kan blog cantik lah ya. Bloglist sekadar paparkan ayat tajuk baru catatan blog pun boleh saja. Hubungan sesama blogger, nak ramai kenalan dan pembaca blog kena ada bloglists ya.
Cuma, kenapa Etuza katakan ikon kecil itu bagus atau penting. Sebab ikon kecil comel itu kelihatan menjadi daya penarik untuk kita nak klik apa cerita, apa infor di blog kawan-kawan kita. Kata lah ikon tu gambar resipi makanan, kelihatan pula cantik gambar, mestilah kita klik nak baca. 
Pada Etuza ikon yang memang blogsopt sediakan tu kita kena apply dalam blog, sebab mudah sangat nak buat tanpa kita meminta bantuan blogger editing blog. Begitulah pendapat Etuza pagi hari isnin yang indah ini.
Salam hormat#Kita jaga kita#Lindung diri lindung semua#Cantikkan solat kita#





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://madey09.blogspot.com/2021/10/ikon-dashboard-back-to-top-dan-home-blog.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
From Roof To Facade How To Bring Out The Best In Your Home S Exteriors

From Roof To Facade How To Bring Out The Best In Your Home S Exteriors

papar berkaitan - pada 25/10/2021 - jumlah : 129 hits
Coming home to a beautiful home after a hard day of work should be a privilege that all of us get to enjoy Many of us put a great deal of effort into making the The post appeared first on
Here S How To Make Your Home Energy Efficient

Here S How To Make Your Home Energy Efficient

papar berkaitan - pada 25/10/2021 - jumlah : 143 hits
As climate issues become a more apparent reality for us all diverting our focus on reducing the carbon footprint becomes critical Housing is one of the biggest contributors to the world s carbon footprint Your home The post appeared first o...
Jon Watts Ibaratkan Spider Man No Way Home Seperti Endgame

Jon Watts Ibaratkan Spider Man No Way Home Seperti Endgame

papar berkaitan - pada 26/10/2021 - jumlah : 236 hits
Masih banyak lagi kita tidak tahu mengenai Spider Man No Way Home tetapi menurut pengarah Jon Watts filem threekuel akan datang akan lebih besar dari dari filem filem Spider Man sebelumnya Sudah tentu kami cuba untuk bercita cita tinggi kat...
Kula To Home Ministry Hand Over Foreign Worker Management To Hr Ministry

Kula To Home Ministry Hand Over Foreign Worker Management To Hr Ministry

papar berkaitan - pada 22/10/2021 - jumlah : 150 hits
Former human resources minister M Kulasegaran is urging the Home Ministry to hand over the management of foreign workers to the Human Resources Ministry for better enforcement He said a special independent committee on foreign worker manage...
How To Mitigate Unnecessary Noise Inside Your Home

How To Mitigate Unnecessary Noise Inside Your Home

papar berkaitan - pada 21/10/2021 - jumlah : 80 hits
Whenever we think of home we think of a place where we relax and think through our day Getting home to a quiet place is a great way for you to relax after interacting with The post appeared first on
17 Outstanding Eclectic Home Theater Interiors Straight From Your Dreams

17 Outstanding Eclectic Home Theater Interiors Straight From Your Dreams

papar berkaitan - pada 18/10/2021 - jumlah : 83 hits
Everyone has a different idea of what a home theater is supposed to be like and that is a valid point After all a home theater is everything you want it to be That s why The post appeared first on
A Home That Is A Cult Of The Solidity Of The Earth Through Noble Materials

A Home That Is A Cult Of The Solidity Of The Earth Through Noble Materials

papar berkaitan - pada 19/10/2021 - jumlah : 101 hits
The constant connection with nature is evident in the construction of Su te das Pedras a residence designed by the architect Jo o Daniel The architect seeks to present a concept of literalism through careful architecture with a special The ...
Interior And Exterior Merge In A Family Home In Madrid

Interior And Exterior Merge In A Family Home In Madrid

papar berkaitan - pada 20/10/2021 - jumlah : 117 hits
Transferring the peace and calm that the countryside gives us inside this house has been the objective of the Espejo Goyanes studio at all times in this rehabilitation A project located on the outskirts of Madrid in which The post appeared ...
60 S Decor Inspiration For Your Lovely Home

60 S Decor Inspiration For Your Lovely Home

papar berkaitan - pada 26/10/2021 - jumlah : 229 hits
The 60 s live Whoever thought that this decade was in the past made a big mistake And the greatest proof of this influence these days is the 60 s decor Inspired by the rebelliousness and cultural The post appeared first on
The Best Project Ideas When It Comes To Balcony Decor

Najib Akan Putuskan Bertanding Pru 15 Bila Tiba Masanya

Jakim Lapor Skmm Isu Babak Romantik Lelaki Dalam Drama

Top 10 Strange Photos That Are Way Ahead Of Their Time

Atok Src Belom Sampai Homestay Sungai Buloh Lagi

Lee Jinwook Dilamar Bintangi Drama Romantik Wedding White Paper

5 Modem Wifi Modified Unlimited Terbaik 2021

Najib S Guilty Verdict Restoration Of Judiciary Must Continue



Bagaimana Produk IKEA Dinamakan

7 Fakta Mengenai Insomnia

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Gila Gila Cinta Slot Lestary TV3

Kahwin Uqasha Senrose Ini 10 Fakta Biodata Kamal Adli Yang Ramai Tak Tahu

6 Fakta Menakjubkan Tentang Orang Sherpa Yang Ramai Tak Tahu


Tidak Adil Salahkan Najib Jika Dihukum Tanpa Boleh Sentuh

Task Force Ini Utk Kepentingan Rakyat Atau Utk Kepentingan Politik

Idea Nak Bagi Hadiah Untuk Housewarming

Gulai Nangka Muda Dengan Udang Geragau

Terkini Lbu Kepada Penyanyi Terkenal Datuk Hattan Mninggai Dunia

Penghujung Tahun 2021