Ibu Gen1t 3 Anak Bahagia Kongsi Baju Dengan Adik Ipar Darjah 6 Menjelang Raya Suami Gembira Jimat Duitku


MEMILIKI tvbuh genit atau mempunyai saiz fizikal yang kecil sememangnya kelihatan comel.
Individu yang memiliki tvbuh kecil juga boleh membuatkan mereka kelihatan lebih muda berbanding usia sebenar malah ada juga yang salah anggap mereka sebagai pelajar sekolah.
Baru-baru ini, seorang wanita berusia 33 tahun ini mendapat perhatian di media sosial selepas video menunjukkan dirinya memakai baju kurung untuk kanak-kanak berusia sembilan hingga ke 10 tahun ini menjadi tular.
“Jimat duit suamiku,” tulisnya pada video berkenaan.
Berkongsi cerita kepada mStar, dia hanya ingin dikenali sebagai Shela mengulas mengenai fizikal dirinya sehingga dikatakan dapat berjimat sehingga RM200 ringgit untuk membeli baju raya baru-baru ini.
“Sampai sekarang saya masih pakai baju saiz budak sebab sesetengah jenama pakaian tu potongan baju bagi dewasa terlalu besar. Tapi kadang-kadang ada sesetengah jenama design baju untuk kanak-kanak lebih cantik dan comel.
     View this post on Instagram           A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Sejak dah kahwin ni lagilah saya kena pandai berjimat cermat. Setiap kali hari raya, kami memang satu keluarga akan pakai baju sedondon. Saya akan ambil saiz kanak-kanak perempuan yang muat untuk saya. Selain memang padan dekat badan, saya boleh jimat duit.
“Setiap kali saya saya nak shopping baju, bila saya ambil baju saiz budak, pekerja kedai tu mesti tegur beritahu yang baju tu untuk kanak-kanak. Adakalanya, kalau sesetengah tempat saya akan minta saiz dewasa XS (extra small) tapi kalau memang habis, saya minta saiz kanak-kanak,” jelas Shela.
Menurut wanita yang menetap di Shah Alam, Selangor ini, berat badannya terkini adalah 44kg (kilogram) dengan ketinggian 147cm (sentimeter).

Perkongsian Shela mengenai saiz baju kanak-kanak yang dipakai olehnya.
Jelas Shela yang sudah berumah tangga lebih lapan tahun ini, dia selalu berkongsi baju dengan adik iparnya yang berusia 13 tahun.
Tambahnya, disebabkan adik iparnya ini semakin membesar, banyak pakaian yang sudah tidak lagi boleh dipakai diberikan kepadanya.
“Sampai sekarang saya selalu share baju dengan adik ipar. Dari dia sekolah rendah darjah enam pun saya boleh pakai baju dia.
“Lagi best sekarang banyak baju dia yang dah tak muat dia beri pada saya. Baju-baju kemeja dan seluar jenama H&M pun banyak dia beri pada saya.
“Zaman sekarang dah terbalik. Budak-budak sekarang badan mereka lebih tinggi dan besar tak macam dulu. Sepatutnya kakak ipar yang bagi adik baju dah tak pakai,” selorohnya.

Suami Shela turut mengakui dapat jimat perbelanjaan kerana isterinya memakai baju bersaiz kecil.
Ujar ibu kepada tiga cahaya mata ini yang masing-masing berusia tujuh tahun, enam tahun dan dua tahun, suaminya lebih senang hati dan tidak bermasalah dengan tindakan Shela memakai baju kanak-kanak.
Bukan pakai sahaja, menurut Shela yang merupakan anak ketiga daripada 10 adik beradik ini, perhiasan barang kemas seperti gelang dan cincin juga lebih jimat dek kerana saiz anggotanya yang kecil.
Menjengah ke ruangan komen pada video TikTok yang menjadi tular, rata-rata warga maya turut berkongsi pengalaman mereka memiliki tvbuh kecil.
Dalam pada itu, ada juga sesetengah warga maya meminta tip bagaimana Shela boleh mengekalkan bentuk b4dan ideal.

Wanita ini merupakan ibu kepada tiga orang cahaya mata.
“Suami cakap jimat duit dia bila kena beli baju baru. Baru ni saya beli baju jenama Pokoks. Saiz untuk baju dewasa berharga RM139 tapi kanak-kanak punya baju baru berharga RM89. Banyak duit tak membazir dekat situ.
“Ahli keluarga saya semua bertubuh besar dan ‘chubby’ tapi ayah saya kecil saja orangnya malah rendah lagi. Saya pula bukan jenis orang yang keluar bersenam tapi saya suka mengemas dan mengemop lantai rumah.
“Tip saya cuma sebelum tidur tu saya ada buat senaman ringan sikit. Kalau ada masa saya akan lompat bintang, squad dan exercise sikit-sikit. Kalau bab makan, saya elakkan makan nasi pada waktu malam dan elakkan minum ais dan manis,” jelas Shela menutupi kisahnya dengan tip dan petua diamalkannya.
Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network
Sumber: Mstar


via Sinar Viral NetworkBaju Kurung Edisi 2016 ni terlajak laris.

Baju Kanak-Kanak Harga Murah

Jubah raya cantik dan murah !!

Green Hijab memang Ohsem memang cair.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://kotakkopek.blogspot.com/2022/05/ibu-gen1t-3-anak-bahagia-kongsi-baju.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Padah Kongsi Video Anak 10 Tahun Pandu Kereta Ibu Bapa Serah Diri Pada Polis

Padah Kongsi Video Anak 10 Tahun Pandu Kereta Ibu Bapa Serah Diri Pada Polis

papar berkaitan - pada 13/5/2022 - jumlah : 210 hits
PONTIAN Berikut video viral anak lelakinya berusia 10 tahun memandu kereta sepasang suami isteri menyerah diri ke Ibu Pejabat Polis Daerah Pontian di sini hari ini Ketua Polis Daerah Pontian Superintendan Mohammad Shofee Tayib berkata Bahag...
Anak Saya Kena 11 Jahitan Di Kepala Dan Darah Beku Keluar 2 Cm Ibu Kongsi Kisah Anak Jatuh Katil Ketika Bermain

Anak Saya Kena 11 Jahitan Di Kepala Dan Darah Beku Keluar 2 Cm Ibu Kongsi Kisah Anak Jatuh Katil Ketika Bermain

papar berkaitan - pada 13/5/2022 - jumlah : 154 hits
Bila ada anak kecil di bawah usia enam tahun ibu bapa memang perlu memantau keselamatan mereka lebih kerap Lumrah kanak kanak yang masih belum kenal erti bahaya mereka suka bermain dan meneroka persekitaran Katil adalah salah satu tempat ya...
Gembira Siap Berdoa Dapat Duit Raya Rm1 Netizen Puji Adab Adik Beradik Ini

Gembira Siap Berdoa Dapat Duit Raya Rm1 Netizen Puji Adab Adik Beradik Ini

papar berkaitan - pada 12/5/2022 - jumlah : 142 hits
Setiap kali sambutan Aidilfitri tidak dinafikan terdapat segelintir ibu bapa kurang berpuas hati dengan jumlah kutipan duit raya diterima anak mereka sehingga membuat luahan di media sosial Lebih lebih lagi sekiranya pemberi menghulurkan du...
Hiburan Menjijikkan Suami Bergurau Susukan Anak Ditempat Umum Sebab Tersalah Baju Ditegur Ustazah

Hiburan Menjijikkan Suami Bergurau Susukan Anak Ditempat Umum Sebab Tersalah Baju Ditegur Ustazah

papar berkaitan - pada 16/5/2022 - jumlah : 199 hits
Sejak adanya platform media sosial seperti TikTok tidak boleh dinafikan semakin ramai membuat content untuk dipertontonkan kepada umum Malah ada juga mengambil kesempatan untuk melakukan content yang kurang sesuai demi mendapatkan perhatian...
Baju Putih Kakak 1 Syawal Sedondon Sebelum Raya Anak Kanser Otak Pergi Jua

Baju Putih Kakak 1 Syawal Sedondon Sebelum Raya Anak Kanser Otak Pergi Jua

papar berkaitan - pada 7/5/2022 - jumlah : 136 hits
Disaat orang lain gembira menyambut Aidilfitri bersama ahli keluarga Allah uji pasangan suami isteri ini apabila anak sulungnya yang menghidap kanser otak tahap 4 dijemput ilahi pada 1 Syawal lalu Pernah viral ketika Ramadan baru baru ini R...
Lapan Bulan Menganggur Anak Beri Kejutan Untuk Ibu Bapa Di Pagi Raya

Lapan Bulan Menganggur Anak Beri Kejutan Untuk Ibu Bapa Di Pagi Raya

papar berkaitan - pada 3/5/2022 - jumlah : 144 hits
Pejam celik pejam celik tiba tiba saja musim perayaan diumumkan dan ini membuat ramai di kalangan kita kelam kebut membuat persiapan perayaan di saat akhir kerana keesokan paginya bakal menyambut keheningan pagi Syawal Pabila menjelangnya m...
Kembali Bergelar Isteri Syura Beralah Balik Raya Kampung Suami Bimbang Tak Dapat Tandingi Air Tangan Ibu Mentua

Kembali Bergelar Isteri Syura Beralah Balik Raya Kampung Suami Bimbang Tak Dapat Tandingi Air Tangan Ibu Mentua

papar berkaitan - pada 4/5/2022 - jumlah : 349 hits
SAMBUTAN Aidilfitri kali ini sedikit berbeza buat penyanyi Syura apabila dia kembali kembali bergelar isteri Walaupun pernah melalui momen itu pada perkahwinan terdahulu Syura 36 mengakui bimbang juadah dan masakannya tidak menepati citaras...
Ibu Ayah Mula Nak Marah Anak Pakar Kongsi Buat 3 Cara Ni Automatik Tenang

Ibu Ayah Mula Nak Marah Anak Pakar Kongsi Buat 3 Cara Ni Automatik Tenang

papar berkaitan - pada 6/5/2022 - jumlah : 287 hits
Apabila seorang ibu atau ayah jerit pada anak hey hey diamlah Mama papa tengah pening ni Apa yang dicontohkan pada anak itu Ketika seorang ibu atau ayah kata pada anaknya japlah tak leh sabar sikit ke dengan suara tinggi apa yang sedang dia...
Terpaksa Makan Cepat Sambil Pegang Anak Ayda Jebat Kongsi Momen Jadi Ibu Bangga Raikan Hari Ibu

Terpaksa Makan Cepat Sambil Pegang Anak Ayda Jebat Kongsi Momen Jadi Ibu Bangga Raikan Hari Ibu

papar berkaitan - pada 9/5/2022 - jumlah : 158 hits
Sambutan Hari Ibu yang diraikan semalam membawa erti paling bermakna buat pelakon dan penyanyi Ayda Jebat yang baru pertama kali meraikan sambutan itu Menerusi Instagram pelantun lagu Pencuri Hati itu meluahkan rasa syukur yang tidak terhin...
Palm Garden Hotel Putrajaya Kini Berwajah Baru Bercirikan Plantation Heritage

Bukan Semua Dokumen Siasatan 1mdb Diserah Kepada Pembelaan Najib

Cipta Citra Hari Puisi Sedunia 2024

Kerap Kencing Adakah Normal Atau Simptom Penyakit Kronik

Mastering The Cash Flow

Hadiah Dinner Set Bowl Dari Blogger Cik Cappuccino Latte

Designlsm S Concept For The Alchemist S New London Victoria Bar

Making The Most Of Your Small Living Room With A Corner Sofa



Biodata Auntie Purple Personaliti TikTok Calon Gempak Most Wanted Awards 2023 2024

Skrin Sentuh Kenderaan Trend Bodoh Yang Membahayakan Nyawa

Biodata Penyanyi Adinda Tasya Ceria Popstar Peserta Maskot Biskut Aiskrim The Masked Singer Malaysia 2023 2024 Musim 4

5 Ciptaan Yang Kita Rasa Moden Habis Tapi Dah Lama Wujud

Biodata Arieff Yong Fly FM Personaliti TikTok Yang Bertunang Dengan Sylvia Good


Happy Wednesday

Budget Friendly Shapewear Fashion Choices

Tempat Pelancongan Menarik Di Perlis Indera Kayangan

Drama I D Lakonan Naim Daniel Amelia Henderson

Bintik Merah Di Badan Punca Cara Untuk Menghilangkan

Gadis Masa