Hari Ke 24 Pkp Malaysia Hari Ini Hari Jumaat


assalamualaikum & salam sejahtera..
😊 selamat pagi semua..

termasuk hari ni, 5 hari saje kita berada dlm PKP di Malaysia.
15.4.2020, seluruh negara (kecuali Melaka - cuti umum pada 15.4.2020) akan mula sibuk bekerja, ke sekolah, ke ipta, ke institut latihan.Melaka akan beroperasi kembali pada 16.4.2020
melihatkan bilangan positif covid19 seluruh Malaysia kian meningkat 😓 saya berasa sgt risau
adakah selamat kita semua yg bakal menjalani kehidupan seperti biasa bermula 15.4.2020 tu? 😟hari ni kan dikatakan kita akan tahu samada PKP ni diteruskan atau tidak

teruskan je lah #DudukRumah.
dek kerana semua tu, kemungkinan 16.4.2020 kehidupan bekerja dan bersekolah akan berjalan mcm biasa, dari Selasa saya da start dah buat persiapan
masa utk berehat dah nak abis. masa utk kembali ke pejabat sudah tiba wahai MakcikAida..

betul ke tidak? 😛
apa pendapat korang mak-mak?
pagi ni, alhamdulillah, cuaca sgt cantik. kul 7.20 pagi dah nampak dah sang mentari
sedang berkemas di dapur, mr.asben terchenta turun, "sarapan apa pagi ni?" 😃
begitu begini within 2 minutes, kami lagi bini da dpt dah pe nak dijadikan sarapan 👇. 
roti tampal cicah sardin 😋.
beli 5 bungkus roti canai frozen last week. sendiri goreng dan tampalkan telur 😄.
air milo tu gelas besar, setiap pagi kami laki bini share separuh-separuh milo 💜. 
1. gosok bajubaju sekolah anak-anak, minggu pertama PKP da suruh diorang settle gosok
gantung siap-siap dlm bilik
arrange semula baju sukan, baju koku, seluar sukan... kasut sekolah pun dah ready dibasuh. nak suruh diorang kiwi hitam jer nanti

so hari ni dan esok, saya uruskan baju keje saya dan mr.asben
baru separuh siap digosok. mau kasik settle lagi beberapa
baju kami tak byk. terutama baju saya. seluar uniform saje. baju nyer dah ready
bila dah settle, baru senang hati, kan..

2. jahit lencana sekolah Izzat (uniform baru) dan tudung sekolah Syuhadasedang susun baju di penggantung, ternampak uniform baru Izzat yang belum dijahit lencananya
hu hu hu hu menjahit ni lah yg paling lomah! hu hu hu hu 😓😓😓..
tapi, takpe lah... sib baik la terperasan dan sib baik la sedang work from home. boleh la menjahit jap lagi
kebetulan, ada tudung sekolah Syuhada yg nak diketatkan tang muka

3. susun dan cek buku Izzat😒  anak bertuah sorang ni, atas meja belajar dia, ya Allah! kita tak berleter, dia makin menjadi-jadi tak kemas buku
maka, sebagai ibu yg prihatin. sebagai ibu yg tak kuasa dah nak berleter. sebagai ibu yg nak semua beres dgn cepat. biarlah ibu yg susun yg, Izzat darling
sepanjang PKP ni dia tak buat homework dok kat meja belajar dia. dok di mana-mana. sebab mostly homework secara google forms saje
ada la skit kena buat dlm buku latihan. meja kopi kat ruang tamu la tempat saya pantau dia buat kerja sekolah

nampak tu? 😞
abis buat keje letak gitu aje. konsep kemas yg ibu ni terapkan, time PKP ni dia dah lupa...
4. kemas tupperware yg terlebihkalau kawan-kawan yg baca part ni, surely tahu dah yg saya ketepikan hampir 50% tupperware saya yg belum digunakan utk diberikan hadiah kepada org yg saya berkenan 😜 ha ha ha ha..
bukan berlagak kaya. bukan la nak membodek sesiapa..
sebab sedar diri - byk yg kehendak dari keperluan. ini yg ada sedikit takot 😟  😧 !!! agar tidaklah dipersoalkan di akhirat kelak

ada yg da siap dibalut dengan wrapper hadiah. sebab dah ada owner. cuma tu lah, program reunion kami tertangguh dek PKP ni
ada sedikit baki, nak balut elok-elok, sesempurna yg mungkin. kualiti tupperware tu pun terpelihara
bukan saje tupperware tau
satu masa dulu, saya terjebak beli set mangkuk utk baking. boleh dimasukkan dlm oven dan dibuat bekas hidangan di atas meja
hu hu hu dari yg besar, hingga la yg kecik. tu pun dah saya asingkan hanya yg saya nak guna 😌

5. free kan space di phone, transfer gambar / dokumen ke desktop
95% used 😱.
phone still runs mcm biasa. takde lah tersedak-sedak loading apa-apa
cuma, tu la. takut-takut ada masalah apa-apa, kesemua gambar / dokumen dlm phone tak dpt nak diselamatkan
byk kerjaan ni tau!!! sebenarnya dari kelmarin (Rabu - petang) saya dah start bertindak
transfer semua gambar ke desktop.kena sort gambar ikut majlis and save in a folder. those folders save dlm another folder - tahun.then, belek setiap folder utk delete gambar-gambar yg tak cantik, tak relevan dan gambar bertindih.just imagine, tahun 2019 saje ada 33 folder. more than 5,000 gambar! cek one by one. to save space kan
saya akan ambil masa utk cek folders start dari 2005. adakah settle by esok petang? 😏



😳😳😳5 tasks ni lah yg saya nak concentrate 1-2 hari ni, in shaa Allah
selain dari tu, maintain lah memasak utk famili, ofis di dapur still onzzz like usual 😃
dan cek whatsapp from to time, today still working from home. arahan dari pejabat bakal masuk

till then, koran semua, have a nice weekend ye 💚



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.adianiez.com/2020/04/hari-ke-23-pkp-malaysia-hari-ini-hari-jumaat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Samsung Malaysia Melanjutkan Jaminan Selama 30 Hari Untuk Peranti Yang Tamat Tempoh Jaminan Ketika Pkp

Samsung Malaysia Melanjutkan Jaminan Selama 30 Hari Untuk Peranti Yang Tamat Tempoh Jaminan Ketika Pkp

papar berkaitan - pada 15/4/2020 - jumlah : 107 hits
Samsung Malaysia kini telah mengumumkan mereka akan melanjutkan tempoh jaminan untuk produk dibawah mereka selama 30 hari Lanjutan tempoh penggunaan ini adalah untuk peranti peranti yang tamat tempoh jaminan mereka ketika Perintah Kawalan P...
Miti 5 Hari Proses Permohonan Operasi Syarikat Semasa Pkp

Miti 5 Hari Proses Permohonan Operasi Syarikat Semasa Pkp

papar berkaitan - pada 14/4/2020 - jumlah : 80 hits
Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri akan mengambil masa 5 hari bagi memproses permohonan operasi syarikat sepanjang tempoh perintah kawalan pergerakan Dalam soalan lazim berkaitan PKP bilangan 3 yang dikeluarkan hari ini MITI ...
Pakej Prihatin Beri Rakyat Internet Percuma Setiap Hari Sepanjang Tempoh Pkp

Pakej Prihatin Beri Rakyat Internet Percuma Setiap Hari Sepanjang Tempoh Pkp

papar berkaitan - pada 28/3/2020 - jumlah : 129 hits
Semalam Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat dimana meilbatkan nilai RM250 untuk diagihkan kepada rakyat Dalam pakej itu juga terdapat inisiatif kerajaan untuk menggalakan rakya...
Covid19 Terima Kasih Rakyat Malaysia Yang Patuh Pkp

Covid19 Terima Kasih Rakyat Malaysia Yang Patuh Pkp

papar berkaitan - pada 16/4/2020 - jumlah : 55 hits
TERIMA KASIH RAKYAT MALAYSIA YANG PATUH PKPTERIMA KASIH RAKYAT MALAYSIA YANG PATUH PKP Kita mampu lakukannya demi mencegah penularan wabak COVID19 Teruskan Posted by on Kita mampu lakukannya demi mencegah penularan wabak COVID19 Teruskan du...
Kita Boleh Sambut Hari Raya Aidilfitri Jika Semua Rakyat Patuhi Pkp

Kita Boleh Sambut Hari Raya Aidilfitri Jika Semua Rakyat Patuhi Pkp

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 80 hits
Rakyat perlu mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan sekiranya ingin kembali kepada kehidupan biasa dan seterusnya membolehkan Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi disambut Kita boleh sambut Hari Raya Aidilfitri jika sem...
Burger Pkp Di Pagi Hari

Burger Pkp Di Pagi Hari

papar berkaitan - pada 13/4/2020 - jumlah : 113 hits
Assalammualaikum Dunia Ya Allah dah Isnin dah Minggu baharu nie Minggu depan dah puasa yer Goreng daging burger yerSiapkan roti burger Letak daging atas roti burgers Sebab hari ini Isnin Cikbunga malas nak masak Apa kata kita makan burger j...
Hospital Siap Dalam Masa Hanya 3 Hari Syabas Kerajaan Malaysia

Hospital Siap Dalam Masa Hanya 3 Hari Syabas Kerajaan Malaysia

papar berkaitan - pada 6/4/2020 - jumlah : 195 hits
Power Gilerrrr Kerajaan Ni Orang sibuk berbangga dengan kejayaan UK buat hospital sementara dalam tempoh 9 hari Tahukah anda Kementerian Kesihatan Malaysia di bawah DR ADHAM BABA berjaya bina hospital sementara Covid 19 di Maeps dengan kapa...
Beli Hantar Hari Yang Sama Watsons Click Deliver Memang Penyelamat Waktu Waktu Pkp

Beli Hantar Hari Yang Sama Watsons Click Deliver Memang Penyelamat Waktu Waktu Pkp

papar berkaitan - pada 10/4/2020 - jumlah : 85 hits
Time tak boleh keluar rumah order je barangan dengan Watsons Click amp Deliver ni Mudah sangat small Cover image via Watsons small i Artikel ini ditaja oleh Watsons i p Tidak dinafikan Perintah Kawalan Pergerakan yang dijalankan oleh pihak ...
Hari Ke 15 Pkp

Hari Ke 15 Pkp

papar berkaitan - pada 2/4/2020 - jumlah : 60 hits
DAY 15 Kita sedia maklum demi keselamatan semua tempoh Perintah Kawalan Pergerakan dilanjutkan 14 hari lagi dan hari ini merupakan hari ke 15 Pagi tadi TIADA GAMBARMenu Ikan keli goreng berlado Letak sikit je Janganlah banyak sangat kasih s...
Viral Janda Cantik Rela Nikahi Pria Buruk Rupa Setahun Kemudian Rumah Tangganya Berakhir Tragis

Cara Daftar Ewallet Penebusan Kredit Tambahan Epenjana Rm50

Cinta Ajari Aku

Unsur Syirik Dalam Pubg Mobile Update Terbaru Sembah Berhala Totems Map Sanhok

Dr Mahathir Dan Pakatan Harapan Akan Singkirkan Anwar Sekali Lagi

1001 Ucapan Sanah Helwah Ya Jamil Terbaik Dan Terkini

Mampukah Ph Menang Pru15

Pizza Masak Atas Kuali Lembut Rangup



Info Penuh Program Suara Viral Astro 2020

Kisah Jurutera Petronas Tinggal Gaji Besar Tubuh Studio Videogame Secara Solo

Biodata Penyanyi Syura Badron

Bagaimana Asia Tenggara Melawan China Dalam Isu Sempadan Laut China Selatan

Bagaimana Nama Penyakit Atau Virus Baharu Ditentukan


Rancangan Pengajaran Harian Pendidikan Seni Tingkatan 1 Kssm Minggu 1 Hingga 11

Rancangan Pengajaran Harian Pendidikan Seni Tingkatan 2 Kssm Minggu 1 Hingga 11

Penjana Geran Rm50 Juta Untuk Rancak Ekonomi Gig

Psg Sukar Lepaskan Mbappe Neymar

Pemain Benfica Harap Peminat Kawal Perasaan

Kisah Nyata Sebelum Tidur Senantiasa Membaca 100 Kali Shalawat Hal Aneh Pun Terjadi Menjelang Wafat