Cuti Extend Lagi 2 Minggu Sehingga 14 April 2020


Salam to all readers,
Masing-masing okay tak tu duduk rumah? Duduk rumah je pun, bukan uruh pergi berperang, itu pun susah kamu nak ikut ya. Semalam, sekali lagi Perdana Menteri kita, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan cuti dilanjutkan lagi 2 minggu iaitu sehingga 14 April 2020. Ini kerana, kes Covic-19 makin meningkat pertambahan orang yang meninggal akibat penyakit covic-19 juga dah cecah 20 orang. Nauzubillah.


Jadi bagi mengelakkan isu Covic-19 ini merebak lebih banyak lagi, dinasihatkan kamu semua duduk sahaja di rumah. Pada mereka yang ada simptom-simptom covic-19 atau berhubung dengan mana-mana orang yang baru balik dari luar negara, cepat-cepat berhubung dengan mana-mana klinik kesihatan. Tak sampai hati kalau tengok balik video, gambar-gambar frontliner yang tak cukup kaki tangan nak membantu baik pulih isu covic ini. Disebabkan ada yang tak jujur dengan pihak hospital, menyebabkan ada doktor dan pembantu perubatan turut terkena positif covic-19. Kalau takk boleh nak bagi kerjasama, jangan sesekali menyusahkan orang. 
Isu Corona virus ini bukan sahaja menjejaskan nyawa orang, secara tak langsung menjejaskan ekonomi negara. Yes, kemerosotan ekonomi boleh drop 70% pada masa kini hingga berlarutan. Nak recover balik makan masa bukan sehari dua kemungkinan makan tahun. Jadi duduklah rumah diam-diam kalau taknak covic-19 ini berleluasa. Nak ke jadi macam Italy? Yang langsung tak boleh nak dikawal lagi, kadar kematian bukan seorang dua tapi dalam sehari mangsa korban di sana beribu. Moga kita dilindungi oleh Allah

Aku tak pernah rasa bosan pun duduk rumah, sebab banyak benda aku boleh buat. Aku cuma terfikir, macam mana orang-orang yang survive kehidupan mereka dengan income harian, lebih-lebih lagi premis-premis kecik, orang yang berniaga pasar malam. Extend 2 minggu, macam-macam benda nak dipikir, sewa kedai still kena bayar, gaji pekerja. Ada setengah company tak bayar gaji pekerja. Jadi bersyukurlah mana-mana company yang menawarkan gaji kepada staff. Jadi, mereka yang bekerja dari rumah, buatlah kerja yang diamanahkan sebaik mungkin




Hope everything can recover quickly. Orang KL nak balik Klang pun tak boleh. Jadi stay dimana anda berada okay! Semalam sahaja, aku dengan roomate aku order set meja makan, misi renovate ruang tamu. If cantik aku share dengan korang semua!

Thank you for reading!

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2020/03/cuti-extend-lagi-2-minggu-sehingga-14.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Yoodo Menawarkan 1gb Data Percuma Setiap Minggu Sehingga Penghujung April 2020

Yoodo Menawarkan 1gb Data Percuma Setiap Minggu Sehingga Penghujung April 2020

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 46 hits
Dengan Perintah Kawalan Pergerakan sejumlah syarikat telekomunikasi telah hadir dengan penawaran masing masing dalam memastikan pengguna kekal berhubung dan mendapatkan informasi terkini dengan mudah Terbaru turut menyertainya adalah Yoodo ...
Pelan Dagangan Untuk Eur Usd Pada 1 April 2020

Pelan Dagangan Untuk Eur Usd Pada 1 April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 52 hits
EUR USD Terdapat pengukuhan harga sebelum statistik besar yang akan datang di Amerika Syarikat Hari ini laporan pertama mengenai ekonomi Amerika Syarikat untuk bulan Mac akan diterbitkan Laporan pekerjaan ADP untuk bulan Mac akan keluar pad...
Covid 19 Kes Kematian Baharu 1 April 2020

Covid 19 Kes Kematian Baharu 1 April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 60 hits
Kes Kematian Baharu COVID19 di Malaysia setakat 5 Petang 01 April 2020 adalah seramai 2 orang Ini menjadikan jumlah kes kematian setakat ini adalah seramai 45 orang
Covid 19 Kemaskini Terkini 1 April 2020

Covid 19 Kemaskini Terkini 1 April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 54 hits
COVID19 1 Bilangan kes baru 1422 Jumlah keseluruhan kes 2 9083 Pesakit di ICU 102 orang4 Jumlah terbaru pesakit discaj 1085 Jumlah keseluruhan pesakit telah sembuh dan discaj hospital 6456 Jumlah kematian terbaru 2
Pergerakan Harga Emas Semasa Gelombang Covid 19 Untuk 1 April 2020

Pergerakan Harga Emas Semasa Gelombang Covid 19 Untuk 1 April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 53 hits
Pada carta masa 4 jam kita melihat bahawa Emas mempunyai perbezaan antara harga dengan CCI dan CCI Logam kini didagangkan di bawah tahap 100 Ini bermakna saat ini lebih sesuai untuk penjual Emas mengikut carta masa 4 jam Sekarang Emas masih...
Covid 19 Terkini 1 April 2020

Covid 19 Terkini 1 April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 59 hits
TERKINI 2 kematian terkini pesakit COVID 19 di Malaysia menjadikan 45 kes kematian keseluruhan setakat 1 April 2020 5 00 petangKes baharu 142Sembuh 645ICU 102Kes Seluruh 2908Kematian 45Dikemaskini berdasarkan KKMPutrajaya DudukRumah
Update Covid 19 Nasional 1 April 2020 1 677 Positif Dan 103 Sembuh

Update Covid 19 Nasional 1 April 2020 1 677 Positif Dan 103 Sembuh

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 19 hits
Yuri menjelaskan pasien yang meninggal dunia bertambah 21 kasus Sebelumnya pada Selasa tercatat 136 orang meninggal dunia menjadi 157 orang
Aeon Credit Setuju Peminjam Tangguh Bayaran Balik Pinjaman Selama Sebulan Bermula 1 April 2020

Aeon Credit Setuju Peminjam Tangguh Bayaran Balik Pinjaman Selama Sebulan Bermula 1 April 2020

papar berkaitan - pada 31/3/2020 - jumlah : 37 hits
Pada tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini kita semua sedia maklum bahawa Bank Negara Malaysia telah membenarkan pelanggan perbankan untuk menangguhkan pembayaran balik pinjaman sedia ada dalam tempoh enam bulan secara automatik Tidak lepa...
Jokowi Tegaskan Keringanan Cicilan Ojek Online Mulai Berlaku April 2020

Jokowi Tegaskan Keringanan Cicilan Ojek Online Mulai Berlaku April 2020

papar berkaitan - pada 1/4/2020 - jumlah : 61 hits
Keringanan cicilan ini ditujukan untuk pekerja informal dan pelaku UMKM yang nilai kreditnya di bawah Rp10 miliar Pasalnya mereka mengandalkan pendapatan harian dan terdampak virus corona
Amar Baharin Kongsi Keputusan Tak Lulus Mohon Bpn

Lori Najis Meletup Pejalan Kaki Bermandikan Najis

Cukai Arak Buat Bayar Gaji Menteri

Lirik Lagu Bomba Sonaone

Detik Cemas Pengguna Maybank Wang Dicuri Menerusi M2u Ketika Pkp Fasa 2

Beli Satay Linggi Memang Sedap Puas Hati

Ragam Perintah Larangan Pergerakan

Satu Sistem Seperti Hrmis Dan Google Maps Mesti Dibina Oleh Kkm Sebagai Langkah Menangani Covid 19



Teori Konspirasi Mengarut Covid 19 Berpunca Dari Gelombang 5G

Info Dan Sinopsis Drama Lelaki Kiriman Tuhan Slot Tiara

10 Filem Pandemik Wajib Tonton Ketika Perintah Kawalan Pergerakan Covid 19

Bolehkah Haiwan Peliharaan Dijangkiti Virus Covid 19 Boleh

Memahami Asal Usul dan Makna Istilah Wabak dan Plague


Performance Bulan March Blog Cik Matahariku On Google Search

Rugi Peniaga Yang Tak Daftar Ssm Dan Lhdn Sebelum Covid 19 Zero Bantuan Prihatin

Covid 19 Haiwan Ternakan Dan Peliharaaan Terjejas

Covid 19 4 Kluster Jangkitan Dikenalpasti

15 Rasam Recipes To Boost Your Immunity

Create Goal Alternatif Baru Scammer Pindah Duit Dari Akaun