Cara Daftar Cimb Click Online 2019 Buat Akaun Cimbclicks Mudah Saja


Cara Daftar Cimb Click Online 2019 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Semalam umi minta tolong saya buat akaun cimb clicks untuk beliau. Saya pun 'okay....... serius kakcik tak ingat macam mana nak buat akaun cimb click'. HAHAHA. Yela mana tak nya.. saya buat cimb clicks saya sendiri pada 5-6 tahun yang lalu. Sekarang dah tahun 2019. Mesti ada perubahan dari segi procedure dan cara cara buka akaun cimb clicks online banking. Untuk tidak menghampakan permintaan umi, saya pun try lah. acah acah tahu macam mana cara daftar cimb click Online haha. Senang je kot kan? Sekarang zaman dah maju. Semua melalui mobile internet saja. Heh.
Saya pun buka web CIMB Click Malaysia then ternampak 'register for CIMB Clicks'. Okayhhh cun! Klik situ and then follow je the flow. Eh mudah je rupanya cara mendaftar akaun cimbclick ni! Just few steps and.. done! Easy bohh.

Cara Daftar Cimb Click Online 2019.. buat akaun CIMBClicks mudah saja!
1. Layari web CIMB Clicks Malaysia https://www.cimbclicks.com.my/

Klik 'Register for CIMB Clicks'.cara daftar cimb click online 20192. Klik 'CIMB ATM, DEBIT & CREDIT CARD'. Kemudian, isi maklumat berkaitan:

ATM/ Debit/ Credit Card Number: 16 nombor di kad CIMB yang warna merah tu
ATM PIN: 6 nombor password yang kita letak bila nak keluar duit di mesin ATM
Enter text as per above: taip nombor&huruf yang diberi

Dah selesai isi semua.. klik (tick) di kotak kecil yang tertulis 'By agreeing, I confirm that I have read and accept all the terms & condition therein'.cara daftar cimb click online 2019cara daftar cimb click online 20193. Masukkan maklumat yang berkaitan.

CIMB Clicks ID - tulis gabungan apa-apa perkataan/nama & nombor (contoh: fatihah8)

CIMB Clicks Password - macam biasa lah. password untuk security. pastikan password ada sekurang-kurangnya 8 character. Terdiri daripada gabungan huruf besar, huruf kecil, nombor dan simbol (seperti . , / = ).
Contoh password: Fatihah.081199

Re-enter Password - masukkan balik password yang anda bina tadi

Mother's Maiden Name - yang ni soalan security. jawab je soalan yang diberi

Email address - emel anda. contoh: [email protected]

Dah siap isi semua.. klik 'I agree & submit'.cara daftar cimb click online 20194. Klik 'Request TAC'. 6 nombor TAC akan dihantar ke handphone anda. Letak nombor tersebut di ruangan yang disediakan. Klik submit/confirm.
Done!
Congratulation! Anda telah punmemiliki akaun CIMB CLICKS sendiri yezzaah! Hehe.

Kalau nak login for the first time nanti, akan keluar Terms & Conditions. Just click 'I Agree'.

Kalau nak baca boleh, tapi serius panjang gilossssssssss! HAHAHA. Saya scroll scroll scroll.. eh tak sampai lagi. Scroll scroll lagi for a few minutes baru sampai ke bawah haha. Lenguh jari den.
cara daftar cimb click online 2019Haa.. umi saya yang dah berumur 56 tahun (golongan warga emas) dah daftar cimb click. Anda bila lagi? Hehe
Bagi saya, internet online banking seperti CimbClicks dan Maybank2u (M2U) sangat memudahkan 'kerja' kita.

Bukan setakat orang yang dah berkerja di syarikat swasta mahupun kerja kerajaan, tapi pelajar lepasan SPM yang bakal masuk ke kolej/ matrikulasi/ Universiti & bekerja sendiri niaga/ bisnes pun kena buat.
Okay.. mungkin sesetengah orang yang tak tahu apa fungsi CIMB Clicks/ M2U ni? Apa kegunaan cimb click? Apa kelebihan kalau ada akaun cimb online internet banking? Penting sangat ke untuk daftar cimb click? Kenapa nak kena buat cimb click online?
- boleh tengok transaksi masuk dan keluar (transaction money), check baki akaun ada berapa, transfer money dengan cara mudah dan selamat (ada nombor TAC) anytime you want.
- tak perlu susah susah pergi ATM bank kalau nak transfer duit. tak perlu beratur panjang untuk masukkan duit ke dalam akaun, tak perlu hadap jammed untuk tengok gaji dah masuk ke belum, boleh check terus duit customer bank in.
- senang nak bayar bil ASTRO (tak perlu pergi ke pejabat pos), EPF KWSP, insurans, Tabung Haji, buat pembayaran balik pinjaman PTPTN tanpa perlu pergi ke pejabat. Nak topup pun boleh. Tak perlu pergi kedai atau minta kawan topup kan.
cara daftar cimb clicks online 2019Thats why orang kata sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja acewah.

Okay thats all!

Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)
keyword: cara daftar cimb online, cara daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb click 2019, cara buat cimb click 2019, cara daftar cimb clicks, cara buat akaun cimb clicks, cara daftar cimb clicks mobile, cara daftar cimbclicks secara online, cara mendaftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb bank, cara mudah daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb clicks malaysia, cara daftar cimbclicks online, cara daftar cimb online banking, cara daftar cimb klik, cara login cimb click, cara guna cimb clicks mobile, cara daftar cimb clicks via internet, cara daftar cimb click guna phone, cara membuat cimb click 2019, cara buat akaun internet banking online cimb, cara buat password cimb click, cimb clicks login id, cara nak tukar password cimb click, reset password cimb click, cara daftar cimb online 2019



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sayidahnapisah.com/2019/05/cara-daftar-cimb-click-online-2019-buat-akaun-cimbclicks-mudah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Rahsia Buat Duit Cloud 10k Sebulan Cara Paling Mudah Secara Online

Rahsia Buat Duit Cloud 10k Sebulan Cara Paling Mudah Secara Online

papar berkaitan - pada 15/5/2019 - jumlah : 172 hits
Adakah anda sedang buntu memikirkan masalah kewangan Sudah cuba pelbagai cara buat side income tetapi tiada hasil JOM SERTAI DUIT CLOUD Tak perlu runsing dan sakit kepala lagi Anda sebenarnya boleh menjana pendapatan sehingga RM2000 RM5000 ...
Duit Bsh Fasa 2 2019 Dah Masuk Akaun Bank Cimb

Duit Bsh Fasa 2 2019 Dah Masuk Akaun Bank Cimb

papar berkaitan - pada 30/5/2019 - jumlah : 398 hits
Duit BSH Fasa 2 2019 dah masuk Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Semalam abi tanya umi duit BSH fasa 2 2019 dah masuk akaun bank ke Umi belum sempat nak jawab saya dah tolong tengokkan dah masuk ke belum berapa dapat jumlah wang u...
Cara Buka Akaun Semasa Untuk Perniagaan Tanpa Introducer

Cara Buka Akaun Semasa Untuk Perniagaan Tanpa Introducer

papar berkaitan - pada 20/5/2019 - jumlah : 168 hits
Bagi mereka yang mejalankan perniagaan sama ada secara kecil atau besar mesti kena ada akaun semasa bagi memudahkan urusan dan bukan melalui akaun peribadi Apakah yang dimaksudkan akaun semasa Apakah yang dimaksudkan dengan akaun semasa Aka...
Cara Mudah Step By Step Buat Kerepek Pisang Yang Sedap Dan Rangup

Cara Mudah Step By Step Buat Kerepek Pisang Yang Sedap Dan Rangup

papar berkaitan - pada 20/5/2019 - jumlah : 256 hits
As Salam Cara Mudah Buat Kerepek PisangYang Sedap dan Rangup Alhamdulillah kami sekeluarga selamat menziarah kedua ibu bapa mertua di Muo Johor pada cuti hujung minggu yang panjang ini Memang tercapai hajat kami anak beranak nak berbuka den...
Cara Mudah Step By Step Buat Semperit Klasik Gold Resepi Azlina Ina

Cara Mudah Step By Step Buat Semperit Klasik Gold Resepi Azlina Ina

papar berkaitan - pada 29/5/2019 - jumlah : 389 hits
As Salam Cara Mudah Step By Step Buat Semperit klasik Gold Resepi Azlina Ina Kali ini sempena Hari Raya yang bakal menjelang dalam beberapa hari lagi saya tahu ramai yang sedang mencari resepi cookies sebagai salah satu persiapan raya Yup k...
Cara Mudah Dan Jimat Buat Nasi Impit Sendiri Di Rumah

Cara Mudah Dan Jimat Buat Nasi Impit Sendiri Di Rumah

papar berkaitan - pada 17/5/2019 - jumlah : 156 hits
Sebenarnya tak susah kalau tahu cara buat nasi impit sendiri Kami tertarik dengan perkongsian super jimat daripada melalui salah satu post Facebook beliau Saja nak share cara saya buat nasi impit super jimat 2 3hari lepas Terjadinya nasi im...
6 Cara Mudah Dan Sederhana Yang Bisa Dicoba Di Rumah Untuk Obati Sariawan

6 Cara Mudah Dan Sederhana Yang Bisa Dicoba Di Rumah Untuk Obati Sariawan

papar berkaitan - pada 16/5/2019 - jumlah : 68 hits
Munculnya sariawan ini bisa terjadi karena beberapa faktor seperti stres luka di mulut alergi makanan siklus haid terlalu banyak antibiotik atau minuman asam
Cara Cara Buat Daging Salai Versi Mudah Cepat Boleh Makan

Cara Cara Buat Daging Salai Versi Mudah Cepat Boleh Makan

papar berkaitan - pada 17/5/2019 - jumlah : 173 hits
Daging salai memang sedap kalau buat Masak Lemak Cili Api Terasa bau asap dalam kuah lagi terangkat Jika tiba tiba teringin nak makan lauk daging salai tapi susah nak jumpa orang yang jual cara dibawah ni anda boleh cuba Kaedah ini sesuai d...
Tamatkan Zaman Bujang Pada Usia 56 Tahun Gambar Nikah Nenek Ini Viral

Kes Da I Farhan Bertambah Rumit Aduan Jais Telah Dibuat

Kenapa Dengan Drama Melayu Zaman Sekarang

Pdrm Elak Tampal Kertas Hiasan Pada Peti Ais Undang Kebakaran

Bumper Ujang Apo New Stalgia Malaysian Comics

Segala Perancangan Azmin Setakat Ini Telah Gagal

Woman Claims To Be Samy Vellu S Common Law Wife Wants Maintenance And Access

Jarum Panjang Membuatkan Intan Najwa Ketakutan



Siti Nordiana Pengganti Neelofa Di Meletop

Biodata Dan Latar Belakang Izzah Amzan Ratu Gimnas Negara

Adakah Populasi Manusia Akan Berhenti Bertambah Suatu Hari Nanti

5 Negara Pengeluar Minyak Kelapa Sawit Paling Besar Di Dunia

Kisah Pesakit Kanser yang Kudung Berlari Sejauh 5 000 km Terry Fox


Setkan Perjumpaan Tahun Baru Cina Di Utara Hotel Armada Petaling Jaya

Pengalaman Menginap Di Regalia Suites Kuala Lumpur

How To Spent Your Monthly Income Effectively

Akibat Undi Ph Penjawat Awam Lantikan Baru Bakal Digelar Kontraktor

Akibat Pilih Peguam Negara Daripada Golongan Kafir Undang Undang Malaysia Kini Huru Hara

Bila Kedai Disihir Oleh Pekerja Sendiri