Cara Daftar Cimb Click Online 2019 Buat Akaun Cimbclicks Mudah Saja


Cara Daftar Cimb Click Online 2019 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Semalam umi minta tolong saya buat akaun cimb clicks untuk beliau. Saya pun 'okay....... serius kakcik tak ingat macam mana nak buat akaun cimb click'. HAHAHA. Yela mana tak nya.. saya buat cimb clicks saya sendiri pada 5-6 tahun yang lalu. Sekarang dah tahun 2019. Mesti ada perubahan dari segi procedure dan cara cara buka akaun cimb clicks online banking. Untuk tidak menghampakan permintaan umi, saya pun try lah. acah acah tahu macam mana cara daftar cimb click Online haha. Senang je kot kan? Sekarang zaman dah maju. Semua melalui mobile internet saja. Heh.
Saya pun buka web CIMB Click Malaysia then ternampak 'register for CIMB Clicks'. Okayhhh cun! Klik situ and then follow je the flow. Eh mudah je rupanya cara mendaftar akaun cimbclick ni! Just few steps and.. done! Easy bohh.

Cara Daftar Cimb Click Online 2019.. buat akaun CIMBClicks mudah saja!
1. Layari web CIMB Clicks Malaysia https://www.cimbclicks.com.my/

Klik 'Register for CIMB Clicks'.cara daftar cimb click online 20192. Klik 'CIMB ATM, DEBIT & CREDIT CARD'. Kemudian, isi maklumat berkaitan:

ATM/ Debit/ Credit Card Number: 16 nombor di kad CIMB yang warna merah tu
ATM PIN: 6 nombor password yang kita letak bila nak keluar duit di mesin ATM
Enter text as per above: taip nombor&huruf yang diberi

Dah selesai isi semua.. klik (tick) di kotak kecil yang tertulis 'By agreeing, I confirm that I have read and accept all the terms & condition therein'.cara daftar cimb click online 2019cara daftar cimb click online 20193. Masukkan maklumat yang berkaitan.

CIMB Clicks ID - tulis gabungan apa-apa perkataan/nama & nombor (contoh: fatihah8)

CIMB Clicks Password - macam biasa lah. password untuk security. pastikan password ada sekurang-kurangnya 8 character. Terdiri daripada gabungan huruf besar, huruf kecil, nombor dan simbol (seperti . , / = ).
Contoh password: Fatihah.081199

Re-enter Password - masukkan balik password yang anda bina tadi

Mother's Maiden Name - yang ni soalan security. jawab je soalan yang diberi

Email address - emel anda. contoh: [email protected]

Dah siap isi semua.. klik 'I agree & submit'.cara daftar cimb click online 20194. Klik 'Request TAC'. 6 nombor TAC akan dihantar ke handphone anda. Letak nombor tersebut di ruangan yang disediakan. Klik submit/confirm.
Done!
Congratulation! Anda telah punmemiliki akaun CIMB CLICKS sendiri yezzaah! Hehe.

Kalau nak login for the first time nanti, akan keluar Terms & Conditions. Just click 'I Agree'.

Kalau nak baca boleh, tapi serius panjang gilossssssssss! HAHAHA. Saya scroll scroll scroll.. eh tak sampai lagi. Scroll scroll lagi for a few minutes baru sampai ke bawah haha. Lenguh jari den.
cara daftar cimb click online 2019Haa.. umi saya yang dah berumur 56 tahun (golongan warga emas) dah daftar cimb click. Anda bila lagi? Hehe
Bagi saya, internet online banking seperti CimbClicks dan Maybank2u (M2U) sangat memudahkan 'kerja' kita.

Bukan setakat orang yang dah berkerja di syarikat swasta mahupun kerja kerajaan, tapi pelajar lepasan SPM yang bakal masuk ke kolej/ matrikulasi/ Universiti & bekerja sendiri niaga/ bisnes pun kena buat.
Okay.. mungkin sesetengah orang yang tak tahu apa fungsi CIMB Clicks/ M2U ni? Apa kegunaan cimb click? Apa kelebihan kalau ada akaun cimb online internet banking? Penting sangat ke untuk daftar cimb click? Kenapa nak kena buat cimb click online?
- boleh tengok transaksi masuk dan keluar (transaction money), check baki akaun ada berapa, transfer money dengan cara mudah dan selamat (ada nombor TAC) anytime you want.
- tak perlu susah susah pergi ATM bank kalau nak transfer duit. tak perlu beratur panjang untuk masukkan duit ke dalam akaun, tak perlu hadap jammed untuk tengok gaji dah masuk ke belum, boleh check terus duit customer bank in.
- senang nak bayar bil ASTRO (tak perlu pergi ke pejabat pos), EPF KWSP, insurans, Tabung Haji, buat pembayaran balik pinjaman PTPTN tanpa perlu pergi ke pejabat. Nak topup pun boleh. Tak perlu pergi kedai atau minta kawan topup kan.
cara daftar cimb clicks online 2019Thats why orang kata sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja acewah.

Okay thats all!

Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)
keyword: cara daftar cimb online, cara daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb click 2019, cara buat cimb click 2019, cara daftar cimb clicks, cara buat akaun cimb clicks, cara daftar cimb clicks mobile, cara daftar cimbclicks secara online, cara mendaftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb bank, cara mudah daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb clicks malaysia, cara daftar cimbclicks online, cara daftar cimb online banking, cara daftar cimb klik, cara login cimb click, cara guna cimb clicks mobile, cara daftar cimb clicks via internet, cara daftar cimb click guna phone, cara membuat cimb click 2019, cara buat akaun internet banking online cimb, cara buat password cimb click, cimb clicks login id, cara nak tukar password cimb click, reset password cimb click, cara daftar cimb online 2019



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sayidahnapisah.com/2019/05/cara-daftar-cimb-click-online-2019-buat-akaun-cimbclicks-mudah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Rahsia Buat Duit Cloud 10k Sebulan Cara Paling Mudah Secara Online

Rahsia Buat Duit Cloud 10k Sebulan Cara Paling Mudah Secara Online

papar berkaitan - pada 15/5/2019 - jumlah : 342 hits
Adakah anda sedang buntu memikirkan masalah kewangan Sudah cuba pelbagai cara buat side income tetapi tiada hasil JOM SERTAI DUIT CLOUD Tak perlu runsing dan sakit kepala lagi Anda sebenarnya boleh menjana pendapatan sehingga RM2000 RM5000 ...
Duit Bsh Fasa 2 2019 Dah Masuk Akaun Bank Cimb

Duit Bsh Fasa 2 2019 Dah Masuk Akaun Bank Cimb

papar berkaitan - pada 30/5/2019 - jumlah : 1076 hits
Duit BSH Fasa 2 2019 dah masuk Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Semalam abi tanya umi duit BSH fasa 2 2019 dah masuk akaun bank ke Umi belum sempat nak jawab saya dah tolong tengokkan dah masuk ke belum berapa dapat jumlah wang u...
Ketupat Cara Saya Paling Senang Paling Mudah

Ketupat Cara Saya Paling Senang Paling Mudah

papar berkaitan - pada 22/5/2019 - jumlah : 247 hits
Ketupat Cara Saya Paling Senang Paling MudahBoleh buat hari raya nanti ni
Cara Mudah Masak Lemang Guna Cawan Je

Cara Mudah Masak Lemang Guna Cawan Je

papar berkaitan - pada 30/5/2019 - jumlah : 213 hits
Kaedah ini dikongsikan oleh Zulena Ismail Kalau setakat beberapa orang yang teringin nak makan lemang boleh cuba buat ini Pulut tu basuh dan tos sahaja Santan tu kalau nak sedap biar pekat sikit dan lebihkan sedikit Maksud saya isi beras pu...
Cara Sembunyikan Akaun Facebook Daripada Carian Google

Cara Sembunyikan Akaun Facebook Daripada Carian Google

papar berkaitan - pada 26/5/2019 - jumlah : 100 hits
Reading Time 2 minutesKepada anda yang inginkan privasi untuk akaun Facebbok agar tidak dipaparkan pada carian di Google berikut kami kongsikan kaedah yang boleh dicuba untuk mengelakkan ianya dipaparkan pada keputusan carian Pertama sekali...
Guna Cara Ini Jadikan Membuat Tart Nenas Kerang Semakin Mudah

Guna Cara Ini Jadikan Membuat Tart Nenas Kerang Semakin Mudah

papar berkaitan - pada 28/5/2019 - jumlah : 460 hits
Guna Cara Ini Jadikan Membuat Tart Nenas Kerang Semakin MudahTART NENAS KERANG
Salah Daftar Nombor Akaun

Salah Daftar Nombor Akaun

papar berkaitan - pada 2/6/2019 - jumlah : 155 hits
Provided by Media Prima GAMBAR hiasan am hmetro com mySERAMAI 300 000 penerima fasa kedua Bantuan Sara Hidup 2019 tidak menerima bayaran kerana nombor akaun bank yang didaftarkan tidak tepat Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata pembayaran ...
Cara Semak Bsh Online Tanpa Tac

Cara Semak Bsh Online Tanpa Tac

papar berkaitan - pada 28/5/2019 - jumlah : 2051 hits
Cara semak BSH Online Tanpa TAC Cara Semak BSH Online Tanpa TAC Cara cek BSH 2019 tanpa TAC 1 Pergi Ke laman utama BSH 2 Selepas itu tekan laman utama 3 Cari Semakan Kelulusan 4 Masukkan No Kad pengenalan 5 Siap Anda dapat ke tidak Yang dap...
Cara Masak Mudah Cornflakes Madu

Cara Masak Mudah Cornflakes Madu

papar berkaitan - pada 31/5/2019 - jumlah : 203 hits
Bahan Sebuku buttercup 250g 3sudu besar gula pasir 7sudu besar madu 3sudu besar susu pekat chocolate rice bijan kacang tanah hiasan sprinkle 500g nestle cornflakesCara 1 Panaskan butter gula madu dan susu Sampai berbuih dalam kuali Rehatkan...
Misteri Bunyi Ketukan Di Angkasa

Skim I Sinar Cara Mohon Pengeluaran I Sinar Kwsp Rm10 000

Mulut Jaga Sikit Jangan Main Bangsat Kat Sini Ali Puteh Sound Netizen Yang Komen Biadab Di Gambar Anaknya

Realme C15 Telefon Pintar Pertama Dengan Bateri Pengecasan Terpantas

3 Pelajar Cari Akses Internet Kelas Online Jatuh Jambatan Di Kampung Gusi Ranau

Beberapa Persoalan Bajet Tidak Dijawab Secara Tepat

Some Useful Links For You To Get Started

Rainy Day Book Tag



Kisah Penyokong Flat Earth Cari Penghujung Bumi

Mengapa Lelaki Lebih Sukakan Wanita Bermata Besar

Kenapa Babi Sering Dijadikan Bentuk Tabung Duit

Info Dan Sinopsis Drama Sang Pewaris Slot Lestary TV3

Kesan Pandemik COVID 19 Terhadap Bahasa Inggeris


Adakah Ini Wajah Lelaki Paling Tampan Di China

Mendung Tak Bererti Hujan Kan

Nasi Goreng Ikan Bilis

Pps Banjir Sk Parit Haji Aman Ditutup 6 Petang Ini

Jet Pejuang Mig 29k India Terhempas Di Laut Arab Seorang Juruterbang Hilang

Ma Ruf Amin Intruksikan Mui Agar Segera Siapkan Fatwa Halal Vaksin Covid 19