Cakap Pung Pang Pung Pang Tapi Pondan Siam


APA JADAHNYA PONDANG SIYE !-Pak Karamu- Tampil dedahkan bukti atau kamu pondan? KopiO Rabu, Februari 13, 2019politik Pemuda Pas menggesa golongan yang mendakwa telah melihat sendiri cek yang diterima pemimpin Pas supaya segera membawa bukti kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Naib Ketuanya, Ahmad Fadhli Shaari berkata, pihak yang sebelum ini mendakwa mempunyai bukti Pas menerima dana RM90 juta daripada UMNO itu tidak lagi perlu menjadi pondan dan penakut atas alasan kekangan undang-undang kerana tampuk kerajaan sudah berubah.

"Saya cabar pihak yang lihat dengan mata kepala sendiri melalui berita yang dibawa jin mereka supaya tampil ke depan hari ini, cek Affin Bank dan sebagainya.

"Saya cabar jangan jadi pondan, bacul pengecut, kamu harus tampil ke hadapan beri bukti kepada SPRM, bahawa Pas terima rm90 juta sebagaimana didakwa, dulu kamu berselindung di bawah pelbagai akta kononnya pendedahan tak boleh dibuat.

"Hari ini Pakatan Harapan (PH) sudah jadi kerajaan, kalau individu ini masih gagal beri bukti RM90 juta sebagaimana didakwa, maka kita boleh buat kesimpulan bahawa pihak seperri ini hanyalah pondan yang tak laku dalam politik," katanya.

Beliau berkata demikian selepas Pemuda Pas negeri melalui seorang ahlinya, Mohd Suhaizi Kadir, membuat laporan polis di Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu supaya siasatan dilakukan ke atas dakwaan DAP menerima dana pihak asing di sini hari ini.

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai rakaman audio suara Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz telah disahkan oleh Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan, Ahmad Fadhli berkata, ia tidak membuktikan Pas menerima dana RM90 juta daripada UMNO.

"Sama ada rakaman itu benar atau tidak ia tidak boleh menjadi bukti bahawa Pas menerima dana RM90 juta dan ia tidak berbangkit," katanya.

Semalam, Takiyuddin dilaporkan berkata, rakaman suara mengenai Pas menerima duit UMNO itu telah diakui Nik Mohamad Abduh sendiri namun konteks sebenar perbualan tersebut hanya diambil 'separuh jalan' dan tidak sebagaimana dicanang musuh politik Pas.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://abnnasution.blogspot.com/2019/06/cakap-pung-pang-pung-pang-tapi-pondan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Jangan Hanya Cakap Belakang Tapi Sumbanglah Idea Kata Ptptn

Jangan Hanya Cakap Belakang Tapi Sumbanglah Idea Kata Ptptn

papar berkaitan - pada 29/5/2019 - jumlah : 488 hits
Jangan hanya cakap belakang tapi sumbanglah idea kata PTPTN Dikemas kini 28 minit yang lalu Diterbitkan pada 29 May 2019 11
Anak Faham Je Apa Saya Cakap Tapi Tak Bercakap Lagi Yakin Ke Anak Anda Betul Betul Faham

Anak Faham Je Apa Saya Cakap Tapi Tak Bercakap Lagi Yakin Ke Anak Anda Betul Betul Faham

papar berkaitan - pada 31/5/2019 - jumlah : 430 hits
Memang ada kanak kanak yang mempunyai kefahaman yang sepatutnya dengan usia mereka tapi masih belum bercakap tetapi ramai sebenarnya masih belum bercakap disebabkan oleh kurang kefahaman Tapi mereka bijak dengan tingkahlaku mereka hingga me...
Mat Sabu Broken Tapi Pernah Dengar Hadi Cakap English

Mat Sabu Broken Tapi Pernah Dengar Hadi Cakap English

papar berkaitan - pada 4/6/2019 - jumlah : 836 hits
Oleh RAMMTengok ramai yang dok perlekeh Mat Sabu Peliknya ramai pimpinan PAS Aku akui dari sudut komunikasi tambah berbahasa Inggeris Mat Sabu punya kekurangan Itu semua maklum dari Mat Sabu dalam PAS lagi dalam soal Jawab dengan media pun ...
Warga Petamburan Perusuh Yang Ditangkap Polisi Bukan Warga Sini Tapi Luar Jakarta

Warga Petamburan Perusuh Yang Ditangkap Polisi Bukan Warga Sini Tapi Luar Jakarta

papar berkaitan - pada 24/5/2019 - jumlah : 282 hits
Mobil yang dipinggir jalan itu spionnya pada ilang semua sama kacanya pecah Terus ini mobil yang dibakar sama mereka bukan semua punya polisi kan banyak juga punya warga sipil ujar Otha
Tkn Sebut Jokowi Ingin Segera Bertemu Prabowo Tapi Sikap Bpn Yang Buat Tertunda

Tkn Sebut Jokowi Ingin Segera Bertemu Prabowo Tapi Sikap Bpn Yang Buat Tertunda

papar berkaitan - pada 24/5/2019 - jumlah : 365 hits
Koordinator Juru Bicara BPN menyampaikan bahwa Prabowo cukup diwakilkan saja untuk bertemu Jokowi Menurut Arsul pernyataan tersebut sangatlah tidak baik
Adam Corrie Kami Cina Tetap Cina Bangsa Tak Boleh Tukar Tapi Akidah Kita Sama

Adam Corrie Kami Cina Tetap Cina Bangsa Tak Boleh Tukar Tapi Akidah Kita Sama

papar berkaitan - pada 23/5/2019 - jumlah : 373 hits
Kita telah dipilih oleh Allah untuk dihantar sebagai KHALIFAH di atas muka bumi Adam Corrie Kami Cina tetap Cina bangsa tak boleh tukar tapi akidah kita sama
Monolog Jiwa Menunggu Antara Bertahan Dan Menyerah

Lirik Lagu Sesaat Aina Abdul

Hutang Oh Hutang Peningnya Aku

Bayi Kembar Isteri Arwah Masdeh Rosmin Debaran Saat Kelahiran Cucu

Strawberry Manis

Ayam Goreng Berempah Dan Bab Sedekah Penghapus Dosa

Senarai Filem Tahun 2026

Makluman Gempa Bumi Lemah Di Perairan Batu Pahat Johor Pada 27 September 2025


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


Anak Muda Duit Kawan Atau Lawan

Tiramisu Sds

De La Te Coffee Alor Setar Cafe Ini Sesuai Untuk Lepak Santai

17 Tahun Menghilang Kumpulan X Factor Kembali Reunion Buat Peminat Teruja Helok Helok Walaupun Dah Berusia

Didakwa Tak Bayar Hutang Intan Najuwa Razman Razmi Beri Respon Henti Buli Kami Nak Kami Bun H Diri Ke

Tmj Mengulas Isu Fam Dan Fifa