Bila Blog Kena Virus Malware Moh Tukar Baju Raya Blog


Assalamualaikum
Sedang syok paksa member  masuk blog HAHA kena paksa gitu, tiber bampih cakap blog aku kena Covid, haaa sudah ni yang malas nak menggodek ni, ikutkan hati malas betul nak godek-godek sebab memang ambil masa yang lama kalau nak cari tang mana nak kena buang. 
Tak tau laa apa function gambar ni, boleh la dikatakan [gambar sekadar hiasan]

Ingat nak biar dulu, tapi stress pulak rasa selagi tak fix isu ni, dulu pernah jugak lah kena, aku tak tahu apa kesan dia pada blog tapi semak lah, bila masuk je dia terus link ke web-web lain. Dulu, bila kena je malware ni, aku terus buang segala apa yang ada di sidebar, kebiasaannya dari bloglist or html code.
Tapi disebabkan malas nak buang satu-satu, terus aku tukar satu template ni haa alang-alang nak beraya ni, kita pun tukar lah jugak baju raya untuk blog, bagus jugak lah tiber virus ni masuk sebab macam dah lama abaikan perasaan blog sendiri, kalau blog ni manusia dah lama merajuk membawa diri :p 
Dari perasaan malas sebenarnya lagi mengambil masa yang lama bila tukar template baru sebab macam-macam nak kena setting balik. Ahhh lantaklah ~ aku syayanggg blog aku ni okie. 

So kebiasaannya, bila nak cari template baru ni memang sangat bermasalah lah bagi aku, sebelum ni template warna pinky-pinky gitu. Simple tapi teratur dan sedap mata memandang, tapi dah boring kan, kita cari template yang lebih pastel, lebih soft macam tuan dia kikiki
Website yang aku suka cari template (di baca : beli template) adalah di website Etsy. Nak yang free pun banyak tapi kebanyakannya tak memuaskan hati, warna tak ngam aaa dengan jiwa. So di Etsy ni, macam-macam jenis adooo, dan harga template kat Etsy ni takdelah mahal sangat, sebab boleh cari yang murah. 
Template sebelum ni pun aku beli di Etsy jugak, agak pricey yang tu, tapi untuk template ni murah je, dalam RM30 lebih macam tu, lagipun senang je nak install dan ada instruction  lengkap lagi, kalau tak faham boleh chat seller walaupun dari oversea, peramah okay. Seller mestilah peramah khennn!! 
Search je template blogspot, banyak boleh pilih

So tadaaaa, ini lah dia template baru www.qasehdalia.com, awww so comel macam tuannya haha alah jangan lah nak annoying sangat, banyak benda lagi nak kena setting balik, bloglist dengan page aaa paling penat, tapi takpe aku cuba letak slow-slow okay, wajib letak sebab depa letak blog aku dalam blog depa walaupun tengok pun tak kakaka
Ni template yang aku pilih, jangan nak tiru eh
Tapi aku dah ubah ikut citarasa aku sendiri, boleh nak edit balik. Yang senang-senang je la mampu ubah, bab coding memang maleh nak godek haaa, tukar bab warna je la pandai hee, macam yang sedia ada tu, background dia warna putih, tapi aku tukar pink pastel sikit. Gituuu
okay so setakat tu saja lah coretan kali ni. Eh okay ke tu beraya tak balik kampung ? Haa padan muka kita semua, ni si Covid punya pasal eeeee. Adios! 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.qasehdalia.com/2020/05/bila-blog-kena-virus-malware-moh-tukar-baju-raya-blog.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Beli Baju Raya Jangan Jadi Penyebab Anak Anda Dijangkiti Covid 19

Beli Baju Raya Jangan Jadi Penyebab Anak Anda Dijangkiti Covid 19

papar berkaitan - pada 17/5/2020 - jumlah : 77 hits
KUALA LUMPUR Sejak kerajaan mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat pada 4 Mei lalu ramai dalam kalangan ibu bapa dilihat mula mengambil kesempatan membawa anak anak keluar Sebahagian besar kini dilihat bersama anak anak keluar mem...
Baju Raya Dah Beli Ke Sis

Baju Raya Dah Beli Ke Sis

papar berkaitan - pada 17/5/2020 - jumlah : 128 hits
Baju Raya Dah Beli Ke Sis Tahun ni tahun pertama dalam sejarah nak sambut raya KakYa dan family tak beli baju raya Memang kami dah buat keputusan tak nak beli baju raya tahun ni walaupon pasaraya dan kedai jual pakaian ada jer yang buka Sat...
Makan Macam Macam Musim Pkp Ni Risau Pula Baju Raya Tak Muat

Makan Macam Macam Musim Pkp Ni Risau Pula Baju Raya Tak Muat

papar berkaitan - pada 13/5/2020 - jumlah : 104 hits
Makan macam macam musim PKP ni risau pula baju raya tak muat Tak perlu risau Premium Beautiful membantu memberikan bentuk badan yang lebih langsing serta merta Ditenun dengan bebenang seramik FIR dalam fabrik Premium Beautiful memberikan ma...
Orang Sibuk Beli Baju Raya Sa Sibuk Cari Baju Kerja

Orang Sibuk Beli Baju Raya Sa Sibuk Cari Baju Kerja

papar berkaitan - pada 12/5/2020 - jumlah : 105 hits
Hi Korang SA senyap jer 2 3 hari ni kan haha kemalasan melanda bukan main lagi so pagi ni sampai office awal and SA amik kesempatan nak up1 entry sementara blom start kerja Hari ni SA agak bz skit sebab nak pindah workstation again and agai...
Ibu Bapa Tetap Bawa Anak Bersesak Beli Baju Raya

Ibu Bapa Tetap Bawa Anak Bersesak Beli Baju Raya

papar berkaitan - pada 18/5/2020 - jumlah : 120 hits
KUALA LUMPUR Meskipun kanak kanak berisiko tinggi dijangkiti koronavirus namun masih terdapat segelintir ibu bapa yang membawa anak berusia bawah 12 tahun ke pusat membeli belah Tinjauan Sinar Harian di pusat membeli belah terkenal di ibu n...
Step By Step Tutorial Lengkap Cara Re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus Di Desktop Laptop

Step By Step Tutorial Lengkap Cara Re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus Di Desktop Laptop

papar berkaitan - pada 16/5/2020 - jumlah : 109 hits
hi semua ternampak posting seseorang di Facebook mengenai perkongsian Twitterian emirhaiqal tentang Cara re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus untuk desktop laptop secara step by step tutorial lengkap dan setiap penerangan s...
Sut Ppe Jadi Baju Raya Pengorbanan Tinggi Petugas Barisan Hadapan Kkm

Sut Ppe Jadi Baju Raya Pengorbanan Tinggi Petugas Barisan Hadapan Kkm

papar berkaitan - pada 24/5/2020 - jumlah : 113 hits
Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengakui sambutan Aidilfitri tahun ini amat mencabar untuk petugas barisan hadapan kerana terpaksa dirayakan dengan tahap kesiapsiagaan tinggi Foto oleh Choo Choy MayPUTRAJAYA 24 Mei Ta...
Tema Baju Raya 2020 Berkebaya Dan Berkain Batik

Tema Baju Raya 2020 Berkebaya Dan Berkain Batik

papar berkaitan - pada 30/5/2020 - jumlah : 127 hits
hai assalammualaikumTema Baju Raya 2020 Tahun ni disebabkan kita beraya dekat rumah boleh ziarah untuk hari raya pertama sahaja jadi tema baju raya nad dengan anak anak berkebaya dan berkain batik hehee Tapi nad tak pakai kebaya pun nad pak...
Hiburan Persediaan Sambut Aidilfitri Suram Luqman Faiz Akui Mahu Pakai Baju Raya Lama

Hiburan Persediaan Sambut Aidilfitri Suram Luqman Faiz Akui Mahu Pakai Baju Raya Lama

papar berkaitan - pada 21/5/2020 - jumlah : 91 hits
Tidak membuat sebarang persediaan khusus bagi meraikan sambutan Aidilfitri penyanyi Luqman Faiz akui mahu pakai baju raya lama untuk beraya nanti Menurut Luqman persiapan itu dibuat secara sedehana berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Bers...
Adik Kevin Morais Syukur Kematian Abang Terbela Pakar Patalogi Amp 5 Lelaki Dihukum Mati

Wanita Yang Viral Melempar Dan Akan Menyobek Al Qur An Diancam 5 Tahun Penjara

Boikot Makhluk Yang Tak Reti Malu Terhadap Allah Ni Ustaz Ahmad Dusuki

Pap Wins Singapore Election Taking 83 Of The 93 Seats

Public Works Dept Given One Week To Investigate Cause Of Landslips At Long Lama Health Clinic Uggah

Kes Pengganas Ltte Datuk Ayob Khan Kecewa Kes Tersebut Diganggu Ahli Politik Dap

Fitnah Tumpas Lagi

Felix Stars In Inspiration Games But Startline Glitch Foils Lyles



5 Spesis Haiwan Yang Menggunakan Malaya Pada Namanya

Akhirnya Sharifah Shahirah Buka Mulut Isu Sharifah Sakinah Bercerai Dengan Suami

Serbia Kini Kucar Kacir Kerana Gelombang Kedua Covid 19

Kenapa Kerajaan Soviet Sanggup Beli Pepsi Dengan Bayaran 17 Kapal Selam

Akhirnya Sharifah Sakinah Dedah Punca Bercerai Dengan Suami


Turki Nak Hagia Sophia Jadi Masjid Balik Tapi Negara Jiran Tak Suka

Logo Baharu Jabatan Pendidikan Negeri Johor

6114 Jangan Abaikan Tangisan Anak Kecil Ini Bantulah Mereka Tv Ppim 11 07 2020

Disney Bersedia Untuk Teruskan Perancangan Filem Ketiga Tron

6110 Aktiviti Kunjungan Hormat Majlis Daerah Machang Ke Malakat Mall Ppim 09 07 2020

6113 Aktiviti Perjumpaan Ppim Bersama Menteri Pembangunan Usahawan Dan Koperasi Ppim 11 07 2020