Bila Blog Kena Virus Malware Moh Tukar Baju Raya Blog


Assalamualaikum
Sedang syok paksa member  masuk blog HAHA kena paksa gitu, tiber bampih cakap blog aku kena Covid, haaa sudah ni yang malas nak menggodek ni, ikutkan hati malas betul nak godek-godek sebab memang ambil masa yang lama kalau nak cari tang mana nak kena buang. 
Tak tau laa apa function gambar ni, boleh la dikatakan [gambar sekadar hiasan]

Ingat nak biar dulu, tapi stress pulak rasa selagi tak fix isu ni, dulu pernah jugak lah kena, aku tak tahu apa kesan dia pada blog tapi semak lah, bila masuk je dia terus link ke web-web lain. Dulu, bila kena je malware ni, aku terus buang segala apa yang ada di sidebar, kebiasaannya dari bloglist or html code.
Tapi disebabkan malas nak buang satu-satu, terus aku tukar satu template ni haa alang-alang nak beraya ni, kita pun tukar lah jugak baju raya untuk blog, bagus jugak lah tiber virus ni masuk sebab macam dah lama abaikan perasaan blog sendiri, kalau blog ni manusia dah lama merajuk membawa diri :p 
Dari perasaan malas sebenarnya lagi mengambil masa yang lama bila tukar template baru sebab macam-macam nak kena setting balik. Ahhh lantaklah ~ aku syayanggg blog aku ni okie. 

So kebiasaannya, bila nak cari template baru ni memang sangat bermasalah lah bagi aku, sebelum ni template warna pinky-pinky gitu. Simple tapi teratur dan sedap mata memandang, tapi dah boring kan, kita cari template yang lebih pastel, lebih soft macam tuan dia kikiki
Website yang aku suka cari template (di baca : beli template) adalah di website Etsy. Nak yang free pun banyak tapi kebanyakannya tak memuaskan hati, warna tak ngam aaa dengan jiwa. So di Etsy ni, macam-macam jenis adooo, dan harga template kat Etsy ni takdelah mahal sangat, sebab boleh cari yang murah. 
Template sebelum ni pun aku beli di Etsy jugak, agak pricey yang tu, tapi untuk template ni murah je, dalam RM30 lebih macam tu, lagipun senang je nak install dan ada instruction  lengkap lagi, kalau tak faham boleh chat seller walaupun dari oversea, peramah okay. Seller mestilah peramah khennn!! 
Search je template blogspot, banyak boleh pilih

So tadaaaa, ini lah dia template baru www.qasehdalia.com, awww so comel macam tuannya haha alah jangan lah nak annoying sangat, banyak benda lagi nak kena setting balik, bloglist dengan page aaa paling penat, tapi takpe aku cuba letak slow-slow okay, wajib letak sebab depa letak blog aku dalam blog depa walaupun tengok pun tak kakaka
Ni template yang aku pilih, jangan nak tiru eh
Tapi aku dah ubah ikut citarasa aku sendiri, boleh nak edit balik. Yang senang-senang je la mampu ubah, bab coding memang maleh nak godek haaa, tukar bab warna je la pandai hee, macam yang sedia ada tu, background dia warna putih, tapi aku tukar pink pastel sikit. Gituuu
okay so setakat tu saja lah coretan kali ni. Eh okay ke tu beraya tak balik kampung ? Haa padan muka kita semua, ni si Covid punya pasal eeeee. Adios! 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.qasehdalia.com/2020/05/bila-blog-kena-virus-malware-moh-tukar-baju-raya-blog.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Makan Macam Macam Musim Pkp Ni Risau Pula Baju Raya Tak Muat

Makan Macam Macam Musim Pkp Ni Risau Pula Baju Raya Tak Muat

papar berkaitan - pada 13/5/2020 - jumlah : 78 hits
Makan macam macam musim PKP ni risau pula baju raya tak muat Tak perlu risau Premium Beautiful membantu memberikan bentuk badan yang lebih langsing serta merta Ditenun dengan bebenang seramik FIR dalam fabrik Premium Beautiful memberikan ma...
Baju Raya Dah Beli Ke Sis

Baju Raya Dah Beli Ke Sis

papar berkaitan - pada 17/5/2020 - jumlah : 95 hits
Baju Raya Dah Beli Ke Sis Tahun ni tahun pertama dalam sejarah nak sambut raya KakYa dan family tak beli baju raya Memang kami dah buat keputusan tak nak beli baju raya tahun ni walaupon pasaraya dan kedai jual pakaian ada jer yang buka Sat...
Beli Baju Raya Jangan Jadi Penyebab Anak Anda Dijangkiti Covid 19

Beli Baju Raya Jangan Jadi Penyebab Anak Anda Dijangkiti Covid 19

papar berkaitan - pada 17/5/2020 - jumlah : 61 hits
KUALA LUMPUR Sejak kerajaan mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat pada 4 Mei lalu ramai dalam kalangan ibu bapa dilihat mula mengambil kesempatan membawa anak anak keluar Sebahagian besar kini dilihat bersama anak anak keluar mem...
Orang Sibuk Beli Baju Raya Sa Sibuk Cari Baju Kerja

Orang Sibuk Beli Baju Raya Sa Sibuk Cari Baju Kerja

papar berkaitan - pada 12/5/2020 - jumlah : 80 hits
Hi Korang SA senyap jer 2 3 hari ni kan haha kemalasan melanda bukan main lagi so pagi ni sampai office awal and SA amik kesempatan nak up1 entry sementara blom start kerja Hari ni SA agak bz skit sebab nak pindah workstation again and agai...
Koleksi Baju Raya 2020 Harga Bawah Rm200 Hanya Di Zalora

Koleksi Baju Raya 2020 Harga Bawah Rm200 Hanya Di Zalora

papar berkaitan - pada 12/5/2020 - jumlah : 96 hits
Koleksi Baju Raya 2020 Harga Bawah RM200 Hanya di Zalora Sungguhpun PKPB bersambung sehingga 9 June 2020 raya tetap raya Kalau ikutkan aku dah ada 2 pasang baju raya nomally raya tahun lepas dah selesai hujung tahun dah hantar kain dekat ta...
Sut Ppe Jadi Baju Raya Pengorbanan Tinggi Petugas Barisan Hadapan Kkm

Sut Ppe Jadi Baju Raya Pengorbanan Tinggi Petugas Barisan Hadapan Kkm

papar berkaitan - pada 24/5/2020 - jumlah : 95 hits
Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengakui sambutan Aidilfitri tahun ini amat mencabar untuk petugas barisan hadapan kerana terpaksa dirayakan dengan tahap kesiapsiagaan tinggi Foto oleh Choo Choy MayPUTRAJAYA 24 Mei Ta...
Step By Step Tutorial Lengkap Cara Re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus Di Desktop Laptop

Step By Step Tutorial Lengkap Cara Re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus Di Desktop Laptop

papar berkaitan - pada 16/5/2020 - jumlah : 83 hits
hi semua ternampak posting seseorang di Facebook mengenai perkongsian Twitterian emirhaiqal tentang Cara re Install Windows Untuk Hilangkan Malware Bugs Virus untuk desktop laptop secara step by step tutorial lengkap dan setiap penerangan s...
Ibu Bapa Tetap Bawa Anak Bersesak Beli Baju Raya

Ibu Bapa Tetap Bawa Anak Bersesak Beli Baju Raya

papar berkaitan - pada 18/5/2020 - jumlah : 93 hits
KUALA LUMPUR Meskipun kanak kanak berisiko tinggi dijangkiti koronavirus namun masih terdapat segelintir ibu bapa yang membawa anak berusia bawah 12 tahun ke pusat membeli belah Tinjauan Sinar Harian di pusat membeli belah terkenal di ibu n...
Tips Pilih Warna Tudung Dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular

Tips Pilih Warna Tudung Dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular

papar berkaitan - pada 17/5/2020 - jumlah : 326 hits
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Dah ada baju raya tahun ni Dah beli tudung yang bersesuaian dengan baju kurung raya jubah Saya baju raya memang dah settle hanta...
Pelakon Muda Larikan Bini Orang Ditahan Polis

Kepada Yang Terlibat Dalam Gambar Ini Mohon Maaflah Secara Terbuka Sebelum Terlambat

Sepatutnya Tiada Lagi Budaya Ziarah Selepas Hari Raya Pertama

Biodata Zareef Yusof Pelakon Cilik Anak Kepada Eizlan Yusof

Hiburan Hamzah Masih Lagi Memanggil Ayah Sambutan Syawal Balu Arwah Abam Bocey Dipenuhi Kesedihan

Hati Hati Penipuan Orang Rohingya Lagak Doa Bagai Alim Siap Buang Nasi Dalam Tong Sampah

Doa Dihindari Migrain Dan Sakit Kepala

Kakitangan Alam Flora Maut Di Langgar Pemandu Mabuk



Kenapa TikTok Dikatakan Alat Propaganda Kerajaan Komunis China

Antibodi Test COVID 19 Boleh Dapatkan Keputusan dalam Masa 20 minit

Mewah Inilah Kereta Milik Pemain JDT Safawi Rasid

Selain Rayyan Nakhaie Inilah Wajah Seorang Lagi Anak Siti Nordiana Yang Ramai Tak Tahu

3 Falsafah Perang China The Art of War Zaman Moden


Feri Rempuh Kawasan Berbatu

Interstate Travel Ban Attending Job Interviews Auditing Company Accounts Not Valid Excuses

Tiada Beza Kluster Kayangan Dan Bumi Beraya Kata Menteri

Logitech G915 Tkl Diperkenal Papan Kekunci Permainan Nirwayar Dengan Ketahanan Bateri Sehingga 40 Jam

8 Individu Didakwa Mengugut Amp Menendang Warga Emas Yang Menyerang Rider Food Panda

Tidak Ada Perjalanan Antara Negeri Untuk Juruaudit Kata Menteri