Bercuti Di Bayfront Hotel Port Dickson Cantiknya Permandangan Laut


Percutian 2 hari 1 malam di Bayfront Hotel, Port Dickson tanpa dirancang. Bayfront Hotel, Port Dickson hotel near beach antara hotel murah Port Dickson. Port dickson recommended hotel untuk kau orang yang suka menikmati keindahan tepi pantai yang cantik

Memanglah Grand Lexis Port Dickson, Avillion Port Dickson lebih dekat dengan laut tapi ikut bajet sendiri belum ke tahap tu lagi. Kalau ada orang sponsor lain cerita dia. Nak booking port dickson chalet Fiza lebih prefer hotel

Memang teringin sangat nak bercuti selepas terperap lama stay home. Nak rancang awal-awal haritu masih lagi PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dan PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat). Memang tak boleh buat apa, stay home je lah

Sejak PKPP (Pergerakan Kawalan Pergerakan Pemulihan) ni banyak perubahan normal baharu yang boleh kita buat dan kenalah mengikut SOP yang ditetapkan. Syukur angka pertambahan kes baru makin lama makin kurang. Bila angka zero, barulah kita boleh tarik nafas lega sikit dan banyak benda kita boleh buat ke sana ke sini

Bila tahu PKPP ni boleh bercuti, terus rasa macam nak bercuti nak release stress bila dah berbulan-bulan stay home je. Kebetulan Birthday husband 30 June, sekali bercuti untuk celebrate birthday husband. Kiranya masa sedang elok untuk pergi bercuti

Gigih cari hotel semua. Dah decide barulah cakap dekat husband. Tak surprise pun lah sebab husband yang akan booking via agoda. Fiza cuma cari dan bayar je lah. Birthday treat kan. Survey punya survey hotel, berkenan betul dengan Bayfront Hotel ni sebab ada balcony menghadap permandangan laut yang cantik! 
seaview from balcony
Fiza ni pantang nampak laut, terus rasa macam release terus segala stress. Siapa suka laut, kita geng! Fiza pilih Port Dickson sebab Port Dickson beach semua view dia cantik. Dekat pun dekat dengan rumah. Seremban je kot. Lebih kurang setengah jam dah sampai. Kalau tak jammed lah

Bayfront Hotel, Port Dickson Hotel Near Beach.Bayfront Hotel ni tak besar mana dan tak tinggi mana. Setingkat je pun. Mula tu macam tak best juga stay Hotel yang hanya setingkat cuma. Tak privacy lah kalau lepak dekat balcony tu kan. Tapi disebabkan this hotel near beach terus rasa macam best dah Bayfront Hotel ni

Frontview Bayfront Hotel
Nearest EssentialsSelain berdepan dengan pantai, banyak kemudahan lain yang berdekatan. Dekat dengan Starbucks, McD, tealive, 7 Eleven, Mykori, Maybank,, Pasaraya TF dan banyak lagi. Turun bawah jalan kaki je senang. Tak jauh mana

Signboard Bayfront Hotel

Entrance lobby Bayfront HotelHotel LobbyCheck in start pukul 2 petang tapi sebab lambat sampai. Lebih kurang pukul 3 lebih baru sampai dan check in. Urusan check in kejap je lebih kurang 5 minit macam tu. Kamiorang je pun yang check in masa tu. Bercuti pada weekdays tak ramai orang dan mungkin masih PKPP ni belum ramai yang bercuti lagi. 
Memang suka pilih cuti weekdays sebab tak ramai orang. Elok juga tak bersesak dalam tempoh PKPP ni. Suka tengok dekorasi hotel lobby Bayfront Hotel ni. Nampak tu ada garisan tu. Kalau ramai kena lah beratur dan ikut SOP. Cuti cuti juga, SOP jangan dilupakan

Hotel LobbyMacam biasalah dalam bilik disediakan air, mug, sudu, cerek elektrik dan juga teh uncang. Bolehlah mengeteh ke mengopi malam-malam dan untuk breakfast.


Bilik Luas dan BersihMasuk masuk je, sebelah kiri open wardrobe, table top dan bilik air. Ada beberapa hanger yang tak boleh ditanggalkan. Orang tak berapa tinggi macam Fiza memang strunggle lah nak menggantung baju. Husband lah jadi mangsa tukang gantung baju. Hihi
Open wardrobe, table top and bathroom
Kalau stay mana-mana hotel, kebersihan tu paling penting. Sebab kalau bilik tak bersih memang spoil mood bercuti. Betul tak? Sangat puas hati dengan kebersihan bilik Bayfront Hotel ni. Bau bilik pun wangi. Tak ada bau-bau yang kurang menyenangkan. So far kebersihan masih di tahap yang bagus





Kau orang tengok bilik ni luas ke tidak? Untuk kami berdua kira luas dah ni. Makeup table pun ada tapi nak makeup tu kurang yakin dengan pengcahayaan lampu kuning ni. Kena juga make up dekat sliding door baru puas hati. Siap-siaplah bawa cermin sendiri ye


Sambil berehat dalam bilik bolehlah layan TV. Husband je yang sempat layan TV. Fiza dok layan view kat luar tu je. Tak berminat tengok TV. Kat rumah pun jarang tengok TV apatah lagi bercuti. Itu bukan Fiza lah. Lebih baik layan view laut kat luar tu



King size bedSumpah suka gila dengan permandangan laut bila lepak dekat balcony ni ha. Duduk lama sambil menikmati permandangan laut lama lama pun tak pe. Tak ada hal lah. Sepanjang stay Bayfront Hotel ni, tak kemana-mana pun kamiorang. Hanya lepak kat bilik dan balcony je. Keluar pun turun bawah pergi 7 Eleven, tealive dan jalan jalan tepi pantai je.


Oh ya, kat bawah pun ada kedai kek King's. Tak perlu susah payah nak beli kek untuk husband. Beli je kat bawah. Fiza beli slice je lah. Nak makan pun berdua je kan. Beli Red Velvet Cake dengan Salted Caramel Cake. Dua-dua sedap


Kononnya nak tunggu malam baru celebrate birthday. Tapi tak sempat ke malam, tempting dengan kek Red Velvet ni. So husband kata makan dulu lah. Lagipun tak ada peti ais nak simpan kek pun. Fiza pun ON je lah. Bab makan jangan ditolak. Tak sabar juga nak tunggu malam makan kek. Dahlah Red Velvet tu paling favourite

Ni siapa punya birthday ni? Beli kek ikut taste sendiri. Alah, husband pun suka Red Velvet juga. Takyah gaduh-gaduh. Citarasa sama! Petang-petang sebelum maghrib kononnya nak tengok sunset view. Sekali non hado sunset. Tak ada rezeki lah kan


Seronok dapat lepak kat balcony sambil menikmati angin sepoi sepoi bahasa tepi pantai dan menikmati keindahan laut. Walaupun tak ada pantai berpasir ada tambak batu. Kira okay dah tu kan. Ikutkan nak je lepak tepi pantai dengan walking trail tu. Ramai je lepak-lepak kat situ. 
  Malas nak turun, why not lepak dekat balcony je. Sambil lepak sambil berangan. Kalau ada rumah tepi pantai macam ni tentu seronok kan! Tak salah berangan. Berangan kan percuma


Malam tak keluar mana, lepak lagi dekat balcony enjoy view malam pulak walaupun tak nampak pantai. Haha..ini baru baru menikmati cuti dan rehat. Esoknya before pukul 12pm check out. Pagi tu tak keluar mana, sarapan roti je beli kat 7 Eleven. Sayang betul nak tinggalkan bilik dan view laut tu

Ikutkan nak je extend cuti. Survey juga hotel yang lain kononnnya nak extend cuti. Tapi cuti pun masih kena fikirkan kerja yang masih pending tu kan. Marilah pulang ke rumah. So far sangat puas hati stay di Bayfront Hotel Port Dickson ni


Sesuailah untuk bercuti honeymoon ke atau bercuti dengan family dan kawan-kawan. Bilik luas dan bersih. Harga pun semalam RM116 macam tu sekali tax dan tolak points agoda. Masih okay lah kan harganya untuk bilik seaview ni. Bilik hotel yang seaview ni selalu rate dia lebih dari seratus lebih. Ke

Happy dapat bercuti setelah terperap lama. Ikut plan, masa birthday Fiza bulan February haritu nak bercuti. Tapi ye lah kan, belum sempat plan lagi masa tu dah pandemik dah mula merebak dan lepas tu baru PKP bermula. Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. 
Kalau kau orang suka pantai dan nak bercuti di Port Dickson tu boleh lah cuba menginap di Bayfront Hotel. Recommended! Thank you Bayfront Hotel for your service

Bayfront Hotel1-1-3A Persiaran Waterfront, PD Waterfront Port Dickson, 71000 Port Dickson, Port Dickson Waterfront, Port Dickson, Malaysia, 71000 Popular LandmarksAlive 3D Art Gallery
Kota Lukut
Army Museum
Teluk Kemang Beach
Upside Down Art Gallery
Blue Lagoon Beach
Cape Rachado Lighthouse



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.azhafizah.com/2020/07/bercuti-di-bayfront-hotel-port-dickson.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Digi Menipu Susah Nak Port In

Digi Menipu Susah Nak Port In

papar berkaitan - pada 25/6/2020 - jumlah : 920 hits
AssalamualaikumGeram betul dengan Digi ni Punya lah susah nak port in request sampai 3 kali baru approve Line Digi problem kat rumah izan ni Slow lepas tu kejap kejap hilang Bila keluar rumah duduk warung tepi jalan baru line laju Area band...
Kapal Mati Mesin Tiga Warga Penajam Terombang Ambing Di Laut 32 Jam

Kapal Mati Mesin Tiga Warga Penajam Terombang Ambing Di Laut 32 Jam

papar berkaitan - pada 9/7/2020 - jumlah : 346 hits
Kini ketiga orang dicari itu sedang berada di speedboat BPBD PPU Menuju ke dermaga PT PHKT base Penajam Keluarganya juga sedang menunggu dermaga ungkap Nurlaila
Rakaman Kecut Perut Pelantar Minyak Tengah Laut Terumbang Ambing Dibadai Ombak Besar

Rakaman Kecut Perut Pelantar Minyak Tengah Laut Terumbang Ambing Dibadai Ombak Besar

papar berkaitan - pada 7/7/2020 - jumlah : 321 hits
Bekerja di pelantar minyak mungkin kelihatan menyeronokkan jika hanya melihat pada gajinya Namun jika anda lihat risiko yang bakal dihadapi pasti anda berfikir beratus kali untuk kerja di sana Dalam video dikongsikan IndustrialVid kelihatan...
Pelantar Minyak Di Tengah Laut Dibadai Ombak Besar Ini Akan Buat Korang Kecut Perut

Pelantar Minyak Di Tengah Laut Dibadai Ombak Besar Ini Akan Buat Korang Kecut Perut

papar berkaitan - pada 7/7/2020 - jumlah : 411 hits
Ramai orang ingat bekerja di pelantar minyak adalah sangat menyeronokkan Lagi lagi dengan jumlah pendapatan yang besar tetapi bila kita tengok tempat diorang bekerja di tengah laut ni akan buat korang tak senang duduk Nak tahu kenapa Korang...
Cuba Lari Dari Apmm Tiga Pati Jatuh Ke Laut Setelah Bot Terbalik Di Perairan Tg Piai

Cuba Lari Dari Apmm Tiga Pati Jatuh Ke Laut Setelah Bot Terbalik Di Perairan Tg Piai

papar berkaitan - pada 7/7/2020 - jumlah : 348 hits
JOHOR BAHRU 7 Julai Tiga pendatang asing tanpa izin warga Indonesia dipercayai jatuh ke laut apabila bot yang dinaiki mereka terbalik ketika cuba melarikan diri daripada Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia di perairan Tanjung Piai dekat ...
Macc Arrests Former Penang Port Commission Chief And Dap Crony Jeffrey Chew

Macc Arrests Former Penang Port Commission Chief And Dap Crony Jeffrey Chew

papar berkaitan - pada 1/7/2020 - jumlah : 375 hits
Jeffrey Chew the former Penang Port Commission chairman has been arrested by the Malaysian Anti Corruption Commission here Sources said that the former state DAP assistant treasurer was arrested at 2pm on Tuesday when he was at the Penang M...
Stranded Containers At Miri Port Resolved Fault Found In Documentation

Stranded Containers At Miri Port Resolved Fault Found In Documentation

papar berkaitan - pada 10/7/2020 - jumlah : 231 hits
Lee chairing the meeting at Miri Islamic Department this morning 8211 Photo by UKAS MIRI Some 458 containers stranded at the Miri Port since last month will finally begin to be moved out following a meeting today between the Customs Departm...
Cheaper Airfares And Hotel Rooms To Boost Domestic Travel

Cheaper Airfares And Hotel Rooms To Boost Domestic Travel

papar berkaitan - pada 24/6/2020 - jumlah : 235 hits
Cheaper domestic airfares will be an added boost to the tourism industry as hotel booking statistics showed that many families are price conscious Malaysian Association of Hotels Penang chairman Khoo Boo Lim said since interstate travel has...
Kp Tourism Diturunkan Pangkat Bukan Dipecat King Sing

Resorts World Genting The Regal Dragon Awakens In A Grand Lunar New Year Celebration

Why Is The Ringgit Falling

The Pinnacle Of Dental Care Exploring Dentist In Nj S Modern Approach

Hadiah Luar Kotak Sweet Treats Explosion Box Buat Tersayang

Pm Asks Agro Ministry To Lead More Engagements On Rice

Ringgit Jatuh Sebab Apa Anwar Yang Diserang

Penjelasan Ulama Tentang Hadis Bahwa Rasulullah Pernah Ingin Bunuh Diri Dalam Sahih Bukhari



Senarai Calon Top 5 Kategori Persembahan Penyampai Trofi Undian Tarikh Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Resepi Ketam Kam Heong Paling Popular dan Mudah

Biodata Auntie Purple Personaliti TikTok Calon Gempak Most Wanted Awards 2023 2024

Skrin Sentuh Kenderaan Trend Bodoh Yang Membahayakan Nyawa

Biodata Penyanyi Adinda Tasya Ceria Popstar Peserta Maskot Biskut Aiskrim The Masked Singer Malaysia 2023 2024 Musim 4


Mihrab Cinta Zulaikha

Cita Citata Meriang Chord

Beli Pasu Bunga Putih Cantik Dan Tahan Lasak

Lirik Lagu In Case You Didn T Know Brett Young

Road Tested Tfx Suspension Xtreme Adjustable Rear Shocks

Selamat Pengantin Baru Nur Azreen Izzati Pasangan