Akhirnya Jejak Juga Di The Shore Oceanarium Melaka


Perancangan birthday tahun lepas di Melaka tak berapa menjadi sebab encik suami demam. Sempat ke Zoo Melaka je. Tahun ni ulang ke Melaka lagi dengan harapan dapat jejak tempat-tempat yang belum dijejaki lagi.

The Shore Oceanarium, salah satu tempat menarik yang wajib pergi bila bercuti di Melaka. Walaupun The Shore Oceanarium ni dah lama wujud sejak terbinanya bangunan The Shore ni tapi baru sekarang dapat jejak. Better late than never, orang putih kata.
Balik dari Masjid Selat Melaka, terus menuju ke The Shore. Sebelum masuk The Shore sempat makan tengahari dulu isi perut di Food point The Shore. Food point tak berapa nak besar dan banyak pilihan sangat. 
Nak cepat dan kejar masa, kami pesan nasi ayam je yang cepat nak disediakan. Okaylah untuk alas perut sampai tak sempat nak digambarkan nasi ayam tu. 
Siap makan terus ke The Shore Oceanarium. Masa kami sampai di pintu masuk The Shore Oceanarium, ada beberapa orang pengunjung yang baru tiba sedang membeli tiket. Okaylah tu tak ramai orang.  


Nak masuk The Shore Oceanarium perlu sanitize dulu melalui pintu ni. Face mask wajib pakai sepanjang di The Shore Oceanarium. Jadi, tak ada chance lah ye nak buat face mask untuk bergambar pun sebab sentiasa dekat-dekat dengan pengunjung. Nak jaga jarak tu macam susahlah. Bagus juga pakai face mask setiap masa disini


Harga tiket The Shore Oceanarium di websiteDewasa : RM40
kanak-kanak : RM30
Dewasa : RM30
Tambahan harga
3D Cinema Interactive Package : RM10
Feeding Frenzy Package : RM10

Kami beli tiket dengan harga RM40 seorang tapi dapat sekali dengan fridge magnet dan juga cermin mata 3D untuk tonton 3D cinema

Sebelum masuk, Staff ingatkan supaya ikut syarat-syarat dan peraturan The Shore Oceanarium. 

Sementara menunggu encik suami beli tiket, ambil gambar dulu sekitar kaunter pembelian tiket. Kalau ramai mesti sesak tempat ni. Bila tak ramai orang ni dapatlah kita bersuka ria ambil gambar tanpa manusia lain dalam gambar. Tak perlu edit dah


Masuk-masuk je ada screen webcamera. Ambillah gambar sekeping buat kenangan disini


Ikan pertama yang masuk dalam album gambar. 

Seekor lobster yang menjadi tumpuan ramai sebab dia seekor je dalam aquarium ni


Lorong ke 3D Cinema akan melalui Jungle Quest dan melihat life circle seekor katak


Tengah healing ke tu?
Katak ni besar betul! Geli geleman tengoknya. Dah la kita ni fobia katak! Katak sinonim dengan kisah kasut sekolah kan... Siapa je tak ada pengalaman kasut sekolah dimasuki katak. Lagi-lagi katak lembik


Ular pun ado! Katak-katak yang dibela akan diberikan kepada ular bila usia katak dah cukup matang


Singgah di Cinema 3D, merasa pengalaman menonton secara 3D menggunakan cermin mata 3D yang diberikan. Menarik juga. Terasa berenang bersama dalam hidupan laut


Ikan ikan yang dipamerkan semuanya menarik dan unik. Tak lepaskan peluang ambil seberapa banyak gambar yang boleh. Inipun dah ditapis tapis. Kalau letak semua boleh buat buku album agaknya


Aquarium yang besar ni banyak betul ikan. Kalaulah ada sebesar ini kat rumah, boleh dijadikan terapi juga dapat tengok hidupan air setiap hari


Nak juga bergambar di aquarium besar yang cantik ni. Batu karang dan ikan warna warni, ceria je tengok


Shark doo doo doo
Ini ikan Piranha tapi bukan jenis berbahaya. Banyak juga dalam satu Aquarium ni. 

Ikan apa tak tahu. Bentuk macam ikan bawal tapi lebih menarik berwarna kuning dan bertompok tompok


Aquarium ni agak kotor airnya. Ikan dori pun tak rilek betul lincah kesana kemari. Dapat jugalah menangkap gambar walaupun tak sharp. Janji dapat


Nampak pokok ni menarik dengan lampu lampu led neon. Ambillah sekeping dua


Jom masuk ke ruangan Aqua Infinity Room pula


Wow! Amazing lah bilik ni. Segalanya neon


Ikan ikan pun berwarna neon



Hotspot yang wajib bergambar. Gigih menunduk nak masuk bawah ni untuk bergambar bersama anak-anak ikan


Terowong Aquarium yang cantik. Ini kalau full sampai bawah mesti lagi menarik


Okay jom masuk ke Living Fossil pula


Terujanya tengok Aquarium silinder ni. Ikan arowana, ikan kelah besar-besar


Si kuda laut pun ada. Tapi ada satu aquarium je lah. Ada 3 je pun


Si Obor-obor yang sentiasa aktif. Ralit tengok pengerakan obor-obor yang tak reti duduk diam


Tiket The Shore Oceanarium ni kena simpan buat kenangan tarikh birthday 7 Februari 2023
Sambutan Birthday 2023 kononnya


Tempat bagi makan ikan-ikan. Kalau nak bagi makan ikan kena tambah RM10 masa beli tiket. Kami tak beli, jadi hanya lalu je lah. 


Macam biasa, exit akan melalui sourvenir shop. Di The Shore Oceanarium ni tak ada ambil gambar di pintu masuk. Jadi masa exit tak adalah gambar yang kena beli.

Lama juga kami masuk dari sebelum pukul 1 sampailah pukul 2 lebih macam tu. Puas hati datang jelajah The Shore Ocenarium ni bila tak ramai orang. Boleh berlama-lamaan dan tak perlu menunggu giliran untuk beratur di satu-satu tempat. Pengalaman yang menarik

Underwaterworld Langkawi dah pergi (2010, entry lama dah tak ada) , The Shore Oceanarium Melaka dah jejak, Pusat Ikan Hiasan PD dah pergi juga. Next, nak pergi Aquaria KLCC pula. Bawa budak-budak ni lagi seronok sebab dorang ni jenis excited tengok haiwan

The Shore Oceanarium operating hoursTutup : hari RabuBuka : 10:30 hingga 7:00 malam (waktu terakhir beli tiket pukul 6:30 petang)
The Shore Ocenarium terletak dalam bangunan The Shore Jalan Persisiran Bunga Raya, Kampung Bunga Paya Pantai, 75100 Melaka



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.azhafizah.com/2023/02/the-shore-oceanarium-melaka.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Four Banger Blast Why The New Kawasaki Ninja Zx 4rr Matters

Four Banger Blast Why The New Kawasaki Ninja Zx 4rr Matters

papar berkaitan - pada 3/2/2023 - jumlah : 183 hits
It s been a while since any manufacturer offered a mass produced tiny four cylinder sport bike This week finally launched the new highly anticipated Kawasaki Ninja ZX 4RR a 400cc four cylinder sport bike Many of us started riding on little ...
The Problem With Nurul Izzah S Appointment

The Problem With Nurul Izzah S Appointment

papar berkaitan - pada 3/2/2023 - jumlah : 216 hits
We cannot compare political dynasties with mom and pop grocery stores or madrassas that pass on from father to son They do not handle public funds And family businesses where the reigns of management are passed on from father to children ha...
It S Winter Let S Go To The Farmers Market

It S Winter Let S Go To The Farmers Market

papar berkaitan - pada 3/2/2023 - jumlah : 242 hits
By BY COLLEEN CREAMER from NYT Travel https ift tt ZIRtXhu
The Super Comfortable Popilush Built In Shapewear

The Super Comfortable Popilush Built In Shapewear

papar berkaitan - pada 3/2/2023 - jumlah : 242 hits
Assalamualaikum The Super Comfortable Popilush Built In Shapewear One of the major concerns of women who want to shape their bodies with shapewear is practicality and comfort You should keep in mind that uncomfortable pieces are a thing of ...
Elegant Models Of Travertine Coffee Tables Made For The Living Room

Elegant Models Of Travertine Coffee Tables Made For The Living Room

papar berkaitan - pada 2/2/2023 - jumlah : 179 hits
If you are looking for a beautiful and functional coffee table that will add a touch of class to your living room then you have come to the right place We have the most beautiful The post appeared first on
Mapping Out The Deep State

Mapping Out The Deep State

papar berkaitan - pada 3/2/2023 - jumlah : 141 hits
How the deep state operates and nexus between the actors Murray Hunter The major objective of the so called deep state is to seek secure and exploit rent seeking opportunities engineered by the players within the political institutional env...
Qualcomm And Samsung Partner To Bring The Fastest Snapdragon Ever To Galaxy S23 Series Globally

Qualcomm And Samsung Partner To Bring The Fastest Snapdragon Ever To Galaxy S23 Series Globally

papar berkaitan - pada 4/2/2023 - jumlah : 203 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraQualcomm Technologies Inc announced that the premium is powering Samsung Electronics Co Ltd s latest flagship Galaxy S23 series globally This new customization of Snapdragon 8 Gen 2 features accelerated pe...
Cops On The Hunt For Man Who Threw Liquor Bottles From High Rise Onto Expressway

Cops On The Hunt For Man Who Threw Liquor Bottles From High Rise Onto Expressway

papar berkaitan - pada 4/2/2023 - jumlah : 403 hits
KUALA LUMPUR The police are on the hunt for an individual who had thrown liquor bottles from a high rise in Kampung Baru onto a nearby expressway A video of the incident has since gone viral Dang Wangi OCPD Asst Comm Noor Dellhan Yahaya sai...
Timor Leste Joins In Asean Meeting For The First Time As Observer

Timor Leste Joins In Asean Meeting For The First Time As Observer

papar berkaitan - pada 4/2/2023 - jumlah : 152 hits
Asean foreign ministers today welcomed Timor Leste s participation as an observer for the first time at the 32nd Asean Coordinating Council meeting Symbolically Timor Leste s Foreign Minister Adaljiza Magno was introduced and called into th...
Increase The Power Of Mercedes With An Chiptuning Ecu

Puan Sambut Putusan Icj Dorong Aksi Negara Dunia Untuk Perdamaian Di Palestina

Nothing Suspicious About Pas Umno Talks Says Bersatu

Makna Kunjungan Jokowi Di Akhir Masa Jabatan Bagi Rakyat Papua

Minion S Perspective Exhibition Di Genting Highlands Memang Best Memang Enjoy Sangat

Tukar Pulak Kah

Menginap 3 Hari 2 Malam Di Mimpi D View Homestay Kuala Terengganu

Bbq Short Ribs



Biodata Mek Yun Mek Kelate Personaliti TikTok Terkenal

Senarai Dan Biodata Peserta TikTok LIVE X Astro Gimme The Mic Malaysia 2024

Kenapa Nama Gibraltar Disebut Semasa Sepanyol Meraikan Kejuaraan EURO 2024

Keputusan Markah Senarai Lagu Tugasan Info Penuh Juri Hadiah TikTok LIVE X Astro Gimme The Mic Malaysia 2024

Biodata Sekys Sekysss Gamer MLBB Malaysia Player SRG Selangor Red Giants


So How Its Going On So Far

Mean Girls At Work

Petempatan Orang Asli Suku Temiar Pos Gob

Thailand E Visa

How To Safely Order Weed Delivery In Washington State

Bunuh Teman Wanita Hukuman Penjara Warga Bangladesh Kekal