5 Benda Yang Wajib Dibawa Ketika Travel Atau Holiday Bersama Baby Atau Anak Kecil


5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian

Okay, Sha nak kongsikan 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress. Mak stress nanti Ayah pun stress, bila semua stress percutian pun jadi tak best kan?



1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL
Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget  seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan


Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel. Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti


FB/IG: Mamazie Kerlazzhttps://www.facebook.com/mamaziekerlazz/Contact: 018-3962999Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6

2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cerewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan

So Sha nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo



Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau. 
Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center. 
Apa yang Sha suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia. So waktu travel senang, mak-mak macam Sha ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh


Bagi Sha Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel

Bagi Sha sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni. 
Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah Sha nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂

Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat

Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni


Sha dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' . 
Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇
FB / IG: Baby Sadoo HQhttps://www.facebook.com/babysadoobabyfood/https://www.instagram.com/babysadoohqContact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsbloggerLocation: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA

3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD
Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda


Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel


Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik. 
Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:
Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)
Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)
Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)

Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet

FB/IG: https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/Contact: 017-772 3571

4) PENYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA
Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa

So Sha nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil

Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapannya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi. 

Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun. 
Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena


Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke
www.mamz.com.my
atau boleh juga lihat di https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ

Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah. kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni

FB/IG: 
https://www.facebook.com/MamzOfficialHQContact: 019-6449092www.wasap.my/60196449092Website: www.mamz.com.my

5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL
Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas. 
Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan


Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth



Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy. Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese

Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth


Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/https://instagram.com/rush_baby_food_hqContact: 0199559334

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.shalimaryusof.com/2019/09/5-benda-yang-wajib-dibawa-ketika-travel.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Anak Kecil Belekan Gara Gara Sering Main Hp Ini Penjelasan Dokter Mata

Anak Kecil Belekan Gara Gara Sering Main Hp Ini Penjelasan Dokter Mata

papar berkaitan - pada 3/11/2019 - jumlah : 33 hits
Belakangan ini heboh di media sosial ada seorang anak perempuan mengalami sakit mata Berdasarkan kabar yang beredar sang anak mengalami sakit mata akibat terkena radiasi ponsel Akibatnya mata sang anak jadi keluar belek bahkan cairan yang m...
Bersalin Memang Sakit Baby Keluar Hilang Terus Sakitnya Seronok Rezeki Anak Ramai

Bersalin Memang Sakit Baby Keluar Hilang Terus Sakitnya Seronok Rezeki Anak Ramai

papar berkaitan - pada 20/10/2019 - jumlah : 55 hits
Syukur rezeki Allah nak bagi Itu yang dikongsikan Datin Seri Shahida apabila diberikan rezeki 5 orang cahaya mata di usianya 23 tahun hinggalah sekarang dalam umur 34 tahun Berkongsi gambar kenangan sewaktu hamil anak pertama ketika tahun 2...
Peluk Anak Setiap Pagi Ketika Itu Lah Emosi Tenang Inilah Cara Tak Nak Bagi Anak Meragam

Peluk Anak Setiap Pagi Ketika Itu Lah Emosi Tenang Inilah Cara Tak Nak Bagi Anak Meragam

papar berkaitan - pada 20/10/2019 - jumlah : 64 hits
Emosi ibu kadang kadang tak terkawal bila penat seharian dengan tugas tugas yang sentiasa menanti Tapi bila emosi tak terkawal jangan pula kita lepaskan pada anak kesian anak anak jadi mangsa Emosi anak juga akan tergangu Mak ini lebih bere...
Ibu Bangunlah Ibu Anak Menangis Tanpa Henti Ibunya Mati Dilanggar Lari Ketika Menyapu Jalan

Ibu Bangunlah Ibu Anak Menangis Tanpa Henti Ibunya Mati Dilanggar Lari Ketika Menyapu Jalan

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 169 hits
The ReporterSeorang wanita yang bekerja sebagai petugas pembersihan maut selepas dilanggar lari di Jalan Metro Tanjung Bunga Kecamatan Mariso Kota Makassar Indonesia Kejadian yang menimpa mangsa Lina 37 berlaku pada 9 Ogos lalu dan gambar a...
Hiburan Anak Bukan Sarkas Aksi Baby Standing Undang Padah Laman Fb Kesihatan Tegur Hairul Azreen

Hiburan Anak Bukan Sarkas Aksi Baby Standing Undang Padah Laman Fb Kesihatan Tegur Hairul Azreen

papar berkaitan - pada 16/10/2019 - jumlah : 90 hits
Siapa yang tidak kenal dengan pasangan selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha serta dua orang anak mereka yang comel iaitu Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah Mereka ini sememangnya mempunyai jumlah pengikut yang ramai di Instagram dan serin...
Minat Dinosour Atau Minat Mendalam Petanda Anak Anda Bijak

Minat Dinosour Atau Minat Mendalam Petanda Anak Anda Bijak

papar berkaitan - pada 21/10/2019 - jumlah : 180 hits
Adakah anak anda mempunyai obsesi atau minat yang mendalam terhadap sesuatu Ini tandanya anak anda adalah seorang anak yang bijak Anak saya 10 tahun dan dia obses dengan beberapa perkara Lebih lebih lagi dinosaur Kerana minat yang mendalam ...
Mak Ayah Kena Jaga Emosi Anak Walau Masih Kecil Mereka Boleh Simpan Serap Memori Negatif

Mak Ayah Kena Jaga Emosi Anak Walau Masih Kecil Mereka Boleh Simpan Serap Memori Negatif

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 56 hits
Orang kata anak anak itu cerminan ibu bapa Dalam menjadi seorang ibu dan ayah yang baik pastinya kita perlu berikan contoh yang baik baik untuk anak anak kita terutamanya yang sedang membesar Menurut Dr Taufiq Razif umur 0 hingga satu tahun...
Sebak Melihat Raut Wajah Anak Kecil Ini Netizen Simpati Dengan Nasib Adik Arfan

Sebak Melihat Raut Wajah Anak Kecil Ini Netizen Simpati Dengan Nasib Adik Arfan

papar berkaitan - pada 30/10/2019 - jumlah : 40 hits
Anggota polis dan isterinya yang hamil anak kembar dilaporkan maut selepas motosikal yang dinaiki mereka terbabit dalam kemalangan semalam Ketika kejadian pasangan itu dalam perjalanan ke tempat kerja Muhammad Syakiran Shamsuddin 30 meningg...
Tips Keluar Berjalan Jalan Bersama Anak Kecil

Tips Keluar Berjalan Jalan Bersama Anak Kecil

papar berkaitan - pada 22/10/2019 - jumlah : 38 hits
Keluar beriadah atau berjalan jalan bersama anak kecil memang sangat mencabar Mana lagi persiapan dan barang barang yang perlu di bawa apatah lagi dengan karenah mereka Tambahan pula bukan seorang tapi dua atau tiga orang anak kecil Cabaran...
Guru Berusia 22 Tahun Jadi Sasaran Pelajar Kerana Terlalu Cantik

Petua Mudah Halau Kucing Suka Buang Najis Di Halaman Rumah

Buat Nasi Goreng Guna Nasi Sejuk Sebabkan Keracunan

Kekalahan Ph Di Prk Tg Piai Menunjukkan Ada Prima Facie Perlunya Pm 8 Segera

5 Tanda Anda Dan Pasangan Tidak Bahagia

Pasar Vietnam Terbesar Bakal Dibuka Di Malaysia Mac 2020

Ayam Goreng Pedas Ala Korea Jadi Kegilaan

Isyarat Jelas Buat Mahathir



5 Foto Adik Erra Fazira Yang Ramai Tak Tahu

5 Punca Utama Berlakunya Perang Dunia Kedua WW2

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Minggu Keenam

Senarai Lagu Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Separuh Akhir Minggu Ketujuh

6 Tradisi Menghias Wajah Yang Masih Diamalkan Masyarakat Dunia


Bayi Baru Lahir Meninggal Dunia Kerana Diberi Air Mineral

Sebak Susah Senang Bersama Warga Emas Tak Sanggup Usung Keranda Isteri Ke Kubur Tak Ada Orang Teman Lagi Lepas Ni

Boleh Ke Jumpa Kucing Kita Yang Dah Mati Di Dalam Syurga

Syahadat Sejati Sunan Kalijaga

Dihiasai Emas Gajah Aceh Jadi Benteng Kesultanan Aceh

Jejak Muslim Di Benua Australia