4 Affordable Yummy Western Food Places In Kualalumpur


Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini semua kerja jadi terbatas. Nak keluar pun takut akan berjangkitnya Covid-19. Jadi lebih baik kita #dudukrumah sahaja sehingga arahan seterusnya. Tapi perut nak kena isi juga dan tak tahu nak makan apa sekarang ini hurmmm. Maha ada beberapa senarai tempat makanan yang menyediakan juadah makanan barat istimewa dan pada harga yang sangat berpatutan. Jom kita tengok mana yang menarik.  
#1 - Uncle Z Western Food

Bagi sesiapa yang tinggal di kawasan Bangsar mesti dah biasa dengan nama Uncle Z Western  Food. Dikalangan peminat-peminat Nasi Kandar apatah lagi kerana di sini ada pelbagai jenis makanan termasuklah menu makanan barat

Harganya pula memang berpatutan dengan rasanya yang sedap. Antara hidangan yang disediakan oleh mereka adalah seperti berikut:
Nuggets(5 biji): RM4.50Fun Fries: RM5.00Chicken Chop: RM12.00Chicken Grill: RM12.00Fish & Chips: RM13.00Lamb Chop: RM22.00Beef Steak: RM22.00
#2 - Geo’s Hartamas

Hartamas amat dikenali dengan rumah-rumah mewah dan kehidupan masyarakat di situ yang selalu sibuk, namun di situ juga terdapat restoran yang  yang sangat meriah suasananya terutama pada waktu malam. Ia juga sering dijadikan sebagai port lepak oleh orang-orang muda di kawasan itu

Geo’s Hartamas sudah beroperasi selama enam tahun dan makanan yang dihidangkan oleh mereka memang pelbagai termasuklah hidangan tempatan, Itali dan juga western. Kelebihan di sini ialah pada sos GorGeos buatan sendiri oleh chef Geo’s dengan resepi yang terbaik. Dan sudah tentulah halal. Antara hidangan yang disediakan di restoran Geo’s Hartamas ini ialah:
Grilled Chicken Chop: RM18.00Grilled Lamb Chop:  RM22.00Carbonara Grilled Chicken Chop: RM22.00
#3 - Q Bistro TTDI

Bagi sesiapa yang dah biasa dengan kawasan TTDI mesti kenal nama Q Bistro. Restoran ini merupakan salah satu rangkaian kedai makanan yang sangat popular di semenanjung Malaysia di mana mereka mempunyai pelbagai hidangan makanan yang berala-alakan mamak, tetapi anda semua juga perlu tahu yang di restoran ini juga terdapat pelbagai hidangan barat

Bagi sesiapa di luar sana yang mempunyai selera yang besar tapi nak berjimat bolehlah datang Q Bistro TTDI ni sebab harga di sini memang berpatutan

Antara hidangan special yang terdapat di sini ialah QB Fried Chicken Burger, QB Mushroom Soup, Spaghetti Bolognese dan Grilled Lamb Chop. Harganya pula hanyalah dari RM10.40 hingga RM34.00 sahaja

#4 - Eye’s Steak

Bagi anda yang belum tahu, kedai ini baru dibuka di Pantai Dalam.  Mereka mempunyai hidangan istimewa tersendiri seperti Chicken Boxing dan Ribs Eye

Sesiapa yang makan di sini mesti akan puas hati sebab makanan yang dihidangkan dengan saiz yang agak besar. Bagi sesiapa saja yang ingin makan makanan western dengan harga yang berpatutan, anda disarankan datang ke kedai ini kerana tagline mereka pun “rasa restoran, harga kedai” yang sememangnya menjaminkan dompet anda tidak akan “koyak dan kering”

Antara hidangan yang disediakan oleh Eye’s Steak adalah:
Beef Steak: RM11.00Chicken Chop: RM7.50 Lamb Chop(dan nasi): RM13.50
Alamak, macamana nak keluar makan ke restoran sedap-sedap dalam keadaan begini kan? Tapi bila difkirkan balik boleh saja makan makanan western yang affordable dan yummy ni dengan mudah. Tak kan lupa kot, servis mencari western food near me berserta penghantaran Foodpanda kan ada

Teringin nak makan apa bukanlah penghalang kerana bermacam jenis pilihan ada kat sana. Order dan tunggu kemudian ngap! Senang sangat-sangat. Thank you Foodpanda Malaysia








Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mahamahu.com/2020/03/empat-tempat-makanan-barat-yang-berpatutan-dan-yummy-di-kuala-lumpur.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Combatcovid19 Stayathome Eatathome With Hadramawt Kitchen Food Delivery Service

Combatcovid19 Stayathome Eatathome With Hadramawt Kitchen Food Delivery Service

papar berkaitan - pada 21/3/2020 - jumlah : 66 hits
Dear my lovely readersSince all of us are under Movement Control Order to fight COVID 19 please stay at home Do not go out or move around unnecessarily We need everyone s cooperation to CombatCovid19 together Stay at home does not mean your...
Hundreds Of Monkeys From 2 Gangs Engage In Fight Over Food In Thailand After Tourism Drops

Hundreds Of Monkeys From 2 Gangs Engage In Fight Over Food In Thailand After Tourism Drops

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 67 hits
The spread of Covid 19 has resulted in a drop in tourist arrivals at Lop Buri just like many other places around the world This has apparently resulted in a lack of food for the thousands of monkeys residing in the city which have become so...
Activities In Food Supply Chain To Operate As Normal

Activities In Food Supply Chain To Operate As Normal

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 58 hits
According to the ministry main food items such rice meat fish vegetables and fruits are at stable level and adequate Bernama Photo PUTRAJAYA Activities in the production processing and distribution of food including import and export will c...
Restoran Dan Food Court Di Jakarta Masih Ramai Di Tengah Corona

Restoran Dan Food Court Di Jakarta Masih Ramai Di Tengah Corona

papar berkaitan - pada 25/3/2020 - jumlah : 13 hits
Polda Metro Jaya terus melakukan patroli di wilayah DKI Jakarta untuk mencegah semakin luasnya penyebaran virus Covid 19 atau corona Patroli dilakukan dengan membubarkan kegiatan atau kumpul kumpul guna mencegah corona
Kedah Mb Allow Food Packaging Factories To Continue Operations

Kedah Mb Allow Food Packaging Factories To Continue Operations

papar berkaitan - pada 26/3/2020 - jumlah : 52 hits
Kedah Menteri besar Mukhriz Mahathir has asked the Ministry of International Trade and Industry to allow factories producing boxes and plastics to operate although they are not listed under essential services Mukhriz said they should be con...
Puncak Borneo To Assist Needy Families With Food During Mco

Puncak Borneo To Assist Needy Families With Food During Mco

papar berkaitan - pada 26/3/2020 - jumlah : 44 hits
Willie Mongin KUCHING Puncak Borneo Parliamentary Service Centre will be giving special assistance in the form of food items to the poor families which are affected by the Movement Control Order Deputy Minister of Plantations and Commoditie...
Muhyiddin Must Ensure Every Malaysian Has Enough Money To Buy Food

Muhyiddin Must Ensure Every Malaysian Has Enough Money To Buy Food

papar berkaitan - pada 26/3/2020 - jumlah : 32 hits
MP SPEAKS Yesterday while announcing the extension of the movement control order to April 14 the prime minister Muhyiddin Yassin asked the people to remain calm and assured that there is enough food for everybody In the live telecast yester...
11 Do S And Don T S Every Malaysian Who Loves Japanese Food Needs To Know

11 Do S And Don T S Every Malaysian Who Loves Japanese Food Needs To Know

papar berkaitan - pada 26/3/2020 - jumlah : 63 hits
small Cover image via Tummy Paradise Land The Coolist small It may seem normal to rub our chopsticks together and mix wasabi with soy sauce when eating at Japanese restaurants here in Malaysia but did you know doing these is considered rude...
Delivery Of Delicious Food For Stayathome By D Salai Felda D Saji

Delivery Of Delicious Food For Stayathome By D Salai Felda D Saji

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 64 hits
Delivery of Delicious Food for StayAtHome by D Salai Felda D Saji How are you guys doing on the second day of Movement Control Order I hope everyone is keeping safe StayAtHome and spend more quality time with your loved ones The two week St...
Amar Baharin Kongsi Keputusan Tak Lulus Mohon Bpn

Lori Najis Meletup Pejalan Kaki Bermandikan Najis

Cukai Arak Buat Bayar Gaji Menteri

Lirik Lagu Bomba Sonaone

Beli Satay Linggi Memang Sedap Puas Hati

Detik Cemas Pengguna Maybank Wang Dicuri Menerusi M2u Ketika Pkp Fasa 2

Ragam Perintah Larangan Pergerakan

Satu Sistem Seperti Hrmis Dan Google Maps Mesti Dibina Oleh Kkm Sebagai Langkah Menangani Covid 19



Teori Konspirasi Mengarut Covid 19 Berpunca Dari Gelombang 5G

Info Dan Sinopsis Drama Lelaki Kiriman Tuhan Slot Tiara

10 Filem Pandemik Wajib Tonton Ketika Perintah Kawalan Pergerakan Covid 19

Bolehkah Haiwan Peliharaan Dijangkiti Virus Covid 19 Boleh

Memahami Asal Usul dan Makna Istilah Wabak dan Plague


Rugi Peniaga Yang Tak Daftar Ssm Dan Lhdn Sebelum Covid 19 Zero Bantuan Prihatin

Covid 19 Haiwan Ternakan Dan Peliharaaan Terjejas

Covid 19 4 Kluster Jangkitan Dikenalpasti

15 Rasam Recipes To Boost Your Immunity

Create Goal Alternatif Baru Scammer Pindah Duit Dari Akaun

Calling For Dana Ejulz Fizaizawa Schazreen Pemenang Ga Mama