2 Gelang Pink 1 Gelang Biru Kongsi Kisah Gelang Lama


assalamualaikum & salam sejahtera semua..

semoga semua yg sedang membaca ni berada di bawah lindungan Allah sentiasa. kekal sihat dan ceria hendaknya. kalau ada yang kurang sihat, berdoalah agar segera pulih. sakit pening ni Allah kurniakan sebagai tanda Allah tu ingat kita 😊. jgn berhenti berdoa ye..

satu lagi harta karun yang saya berjaya belek semula bila berkemas hari tu. kisap slip peperiksaan dulu kala, da kongsi cerita kat ENTRI NI, sudilah klik and baca. now nak up entri gelang pink biru pulak

ibu-ibu sure da dpt teka dah gelang apa 😄

tadaaaaa..

bukan gelang covid-19 ye 😂. gelang pink utk kelahiran anak perempuan dan gelang biru utk kelahiran anak lelaki. alhamdulillah... gelang ni memang tak boleh compare langsung dengan gelang emas pulut dakap ke, gelang emas pandora ke, gelang emas coco ke... gelang-gelang pink biru ni amat la tinggi nilainya
Nurin Nazihah : 23.2.2005 pada jam 9.20 mlm (saya berumur 27 tahun)Ain Syuhada : 17.1.2007 pada jam 4.11  petang (29 tahun)Muhammad Izzat : 28.7.2012 pada jam 7.38 pagi (34 tahun)anugerah Allah untuk saya dan suami. amanah... ketiga-tiganya dilahirkan di Hospital Besar, Melaka dan secara normal. meh nak borak-borak 3 perkara berkaitrapat dengan gelang-gelang saya tu


mengandung tak disangka ?Syuhada. Nurin masih berumur setahun lebih. tidak meletakkan apa-apa syarat utk anak kedua. tapi, tak la dlm masa terdekat. demam berpanjangan. badan tak sihat. dan datang bulan seperti biasa!!! tup tup disahkan mengandung 5 minggu
Nurin dan Izzat, memang nak sgt anak. dok kira hari. dok tanda kalendar. dok beli pregnancy test tiap bulan. merasa perasaan kecewa tu bila keluar 1 garisan je 😔

pengalaman mengandung paling sukar ?Izzat. mengandungkan dia pada umur 34 tahun amat mencabar. mengandung kali ni lah baru saya berkenalan dgn morning sickness. aduhai 😣, sebelum jam 10 pagi memang tak boleh buat kerja kat ofis. bila ptg hingga nak ke azan maghrib, dia dtg lagi. tahap mabuk yang bila bercakap pun rasa nak muntah
sepanjang mengandung, 3 kali berlaku pendarahan. masuk je kandungan ke 7 bulan, sudah sukar utk berjalan 😣. kesakitan di pangkal rahim. bila complete je 36 minggu, pergerakan Izzat amat aktif. alhamdulillah. namun tahap kesihatan saya semakin menjunam. sakit badan. hB kurang daripada 7. memang bertahan aje la... 2 - 3 hari, kesakitan menjadi-jadi sehingga saya mengalirkan air mata 😔. namun, di waktu itu saya masih lagi keluar bekerja seperti biasa. sehinggalah  2 jam sebelum melahirkan, petanda awal ialah keluar darah..
bila selamat melahirkan dan jelas kelihatan jantina baby - lelaki, seribu satu kegembiraan dan kelegaan bagi saya di pagi tu. sakit selama beberapa bulan tu terus hilang dari radar 😃

terasa seksa duduk di ward bersalin ?Nurin. anak pertama dan kesukaran utk menyusukan awal-awal tu. bersalin kul 9 mlm. jam 12 tgh mlm masuk ward dan terus dpt baby. semalaman tak tidur sebab Nurin menangis saje, tidak berehat. diam bila menyusu. tapi tau la kan, memula tu kan susu tak banyak lagi. maka, keesokan paginya, bila misi ambik Nurin utk dimandikan, saya turun dari katil dan macam air hujan darah mengalir 😣. memang takde peluang la balik rumah hari tu sebab menjelang tghari, saya disahkan demam hu hu hu hu... tapi malam kedua, saya da bersedialah fizikal dan mental. paksa diri utk bersedia sebab tak nak dok lebih lama di hospital hi hi hi hi..


tiga pregnancy journey. tiga kelahiran. tiga waktu berpantang
aneka rasa hati dan dugaan. end of it, adalah keindahan 😍  😌



semoga ketiga-tiga buah hati pengarang jantung saya ni dikurniakan kesihatan, kebahagiaan, kecerdikan, kefahaman dan kebaikan yang tiada berpenghujung oleh Allah s.w.t. tanpa diorang bertiga, sunyi sepilah hidup saya dan mr.Asben. memang la menyinga tiap ari, tu da kewajipan sebagai ibu kan mendidik anak dan menegur bila bersalah. namun di sudut hati saya paling dalam, kasih sayang sebanyak-banyaknya buat mereka

teringin ke bergelang pink / biru lagi ?😆😆😆😆 udah udah le kan. bagi peluang pada yang muda-mudi. umur baru je genap 42 tahun bulan Oktober lepas. maklumlah, bila da 40-an ni kalau mengandung, byk masalah dari tak bermasalah. takpe la... tapi, kalau tetiba Allah kurnia (kes termengandung la kan 😀), kecik tapak tangan, seluas lautan di dunia ni kami terima rezeki itu. tambah seri keluarga..

...ok babai! 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.adianiez.com/2020/12/2-gelang-pink-1-gelang-biru-kongsi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kisah Seram Truck Mainan Bergerak Sindiri Padahal Remote Dah Lama Hilang

Kisah Seram Truck Mainan Bergerak Sindiri Padahal Remote Dah Lama Hilang

papar berkaitan - pada 4/12/2020 - jumlah : 134 hits
KISAH SERAM TRUCK MAINAN BERGERAK SINDIRI PADAHAL REMOTE DAH LAMA HILANG Selalu juga baca cerita tentang benda benda seperti kerusi meja kotak yang boleh bergerak sendiri Kali ni satu lagi cerita seram yang diceritakan oleh pemilik akaun tw...
Kisah Hakim Dibelenggu Pelbagai Pesalah Juvana Netflix Kongsi Barisan Pelakon Juvenile Judgement

Kisah Hakim Dibelenggu Pelbagai Pesalah Juvana Netflix Kongsi Barisan Pelakon Juvenile Judgement

papar berkaitan - pada 4/12/2020 - jumlah : 149 hits
Hanya khabar angin yang bertiup akhirnya Netflix mengesahkan barisan pelakon untuk siri asal terbarunya iaitu Juvenila Judgement Juvenile Judgement ialah sebuah drama perundangan di mana ia membawa kisah seorang hakim yang bencikan pesalah ...
Hiburan Foto Berpegangan Tangan Bersama Seorang Lelaki Zulin Aziz Mahu Privasi Trauma Kongsi Kisah Cinta

Hiburan Foto Berpegangan Tangan Bersama Seorang Lelaki Zulin Aziz Mahu Privasi Trauma Kongsi Kisah Cinta

papar berkaitan - pada 22/11/2020 - jumlah : 117 hits
Akui sudah trauma berkongsikan perihal peribadi dan soal cinta kepada umum pelakon Zulin Aziz kali ini memilih untuk lebih privasi dan hanya mahu peminat mengenalinya atas dasar karier dan perniagaan Ini berikutan tindakannya memuat naik fo...
Hiburan Perlu Jalani Kuarantin Wajib Wany Hasrita Kini Diarah Pakai Gelang Pink

Hiburan Perlu Jalani Kuarantin Wajib Wany Hasrita Kini Diarah Pakai Gelang Pink

papar berkaitan - pada 27/11/2020 - jumlah : 111 hits
Selepas mendedahkan kepada umum bahawa dirinya menjadi salah seroang kontak rapat kepada penyanyi Alif Satar yang disahkan positif tempoh hari penyanyi Wany Hasrita akui beliau kini perlu menjalani tempoh kuarantin wajib selama 14 hari Kata...
Gelang Pink Tunggu Dulu

Gelang Pink Tunggu Dulu

papar berkaitan - pada 18/11/2020 - jumlah : 76 hits
Jangan melompat dulu Dua lelaki warga asing dipakai gelang merah jambu bagi mengelak mereka keluar dari sebuah tapak pembinaan di ibu kota selepas ujian saringan dijalankan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata le...
Lelaki Dengan Gelang Biru Lari Dari Hospital Berjaya Ditangkap

Lelaki Dengan Gelang Biru Lari Dari Hospital Berjaya Ditangkap

papar berkaitan - pada 23/11/2020 - jumlah : 119 hits
Lelaki dengan gelang biru lari dari hospital berjaya ditangkap Dikemas kini 2 jam yang lalu Diterbitkan pada 22 Nov 2020 11 5
Kisah Nabi Ketiga Nuh A S

Kisah Nabi Ketiga Nuh A S

papar berkaitan - pada 19/11/2020 - jumlah : 210 hits
Nabi Nuh merupakan keturunan ke 9 Nabi Adam Alaihissalam Kaum Nabi Nuh yang ada saat itu sudah sangat jauh menyimpang dari jalan Allah Mereka mendustakan nikmat yang selalu dilimpahkan Allah kepada mereka Kaum Nuh menyembah patung patung ya...
Kisah Ibu Lima Anak Jadi Sopir Taksi Wanita Pertama Di Kota Gaza

Kisah Ibu Lima Anak Jadi Sopir Taksi Wanita Pertama Di Kota Gaza

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 111 hits
Kisah Ibu Lima Anak Jadi Sopir Taksi Wanita Pertama di Kota Gaza Abu Jibba yang memiliki gelar sarjana itu memulai bisnis taksi setelah gagal mendapatkan pekerjaan
Kisah Ibu Rusa Dan 2 Anaknya

Kisah Ibu Rusa Dan 2 Anaknya

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 115 hits
Mengapa rusa ini begitu tenang dan matanya tidak berkerdip memerhatikan sesuatu walaupun sedang digigit dan dikepung oleh sekumpulan cheetah yang bersedia dijadikan sajian makanan mereka Foto ini diambil oleh seorang jurugambar Kanada ini t...
Di Kerat Di Rebus Roh Man Yee Merayau Dalam Apartment

Doktor Kagum Rawat Pesakit Kental Datang Minta Ubat Gatal Pkp 1 0 Hilang Kerja Pkp 2 0 Lebih Tragis Nasibnya

Pemimpin Umno Ada Kes Mahkamah Perlu Berundur

Pemurtadan Terang Terangan Risuli Lubis

Pkp Kasihan Rakyat Kelantan Sebab Exco Cerdik Sangat

Log Masuk Mybpr Cara Log Masuk Bantuan Prihatin Rakyat

23 Warga Emas Maut Beberapa Hari Lepas Terima Suntikan Vaksin Pfizer Di Norway

Istri Berikan Teguran Karena Merokok Di Samping Anak Sang Suami Malah Cekik Bayinya Yang Masih 40 Hari



Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

8 Cara Dahsyat Apple Lindungi Produk Yang Belum Dikeluarkan

Berapa Berat Segumpal Awan

Kajian Terbaru Menunjukkan Kopi Decaf Tidaklah Sebagus Yang Disangka


Cara Transfer Pulsa Im3 Mentari Indosat Terbaru

Mee Rebus Terengganu Lain Negeri Lain Cara Masaknya

Pernah Dengar Urutan Minda

7 Hal Yang Membuat Waktu Anda Terasa Sia Sia

Panduan Sukses Para Pengusaha Ala Cashflow Quadrant

6 Jenis Ram Terbaik Untuk Perangkat Komputer Gaming