Tips Kecantikan Cara Saya Amalkan Vitamin


Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum semua..



Alhamdulillah syukur atas nikmat-nikmat yang Allah berikan setiap hari.

فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ  Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?

Okay, sekadar ingin berkongsi apa saya amalkan untuk kulit dan kesihatan dalaman saya. Semoga memberi manfaat kepada anda semua..InshaaAllah.. Sejujurnya saya adalah antara wanita yang mengalami masalah jerawat terutamanya ketika sampai atau hampir waktu haid. Biasanya akan timbul jerawat-jerawat halus malah ada lah juga sebutir dua jerawat yang besar. Memang sangat mengganggu, lebih-lebih lagi saya nih punya tabiat buruk, jari jemari selalu di muka. 
Alhamdulillah lepas amalkan Vitamin C 500mg Shaklee, masalah tu selesai. Dan bonus apabila kulit tidak lagi kusam dan simptom simptom resdung seperti gatal mata semakin berkurang.. Maaf artikel ini, saya tulis bukan untuk promosi, ini perkongsian dari saya untuk anda.. Sebagai rujukan anda ya.. Mana tahu, ianya bermanfaat kemudian hari.

Namun begitu, untuk amalkan vitamin nih, perkara paling utama yang perlu di ambil kira adalah cara pemakanan kita. Terus terang saya katakan, saya memang jauhi minuman berkafein terutamanya kopi. Alhamdulillah saya nih bukan peminat kopi yang tegar. Pengambilan kafein nih sebenarnya mengganggu penyerapan vitamin yang kita ambil.. Jadi untuk dapat feedback akan mengambil masa yang lambat berbanding mereka yang menjauhi minuman berkafein. Pada permulaan, saya ambil sebulan telah menunjukkan perubahan pada kulit.. Dan dalam tempoh pengambilan vitamin C tuh, pernah satu bulan saya cuba ambil kopi, ahli keluarga saya peminat Kopiko LA Cofee, jadi saya turut terpengaruh. Benar sekali, di mana pada bulan itu, pengambilan vitamin C nih seolah-olah sia-sia kerana jerawat mulai timbul dengan jayanya, walaupun bukan dalam waktu datang bulan. Jadi, dari situ saya belajar sesuatu.. Kira macam test untuk lihat perbezaan ambil kopi dengan jauhi kopi..

Selain itu juga, pengambilan air putih atau orang kita selalu sebut air kosong/air masak sangat perlu dititikberatkan. Saya ambil pendekatan begini, setiap 1 liter air bersamaan 25kg berat. Bermakna kalau berat 50kg, jumlah air putih yang perlu di ambil adalah 2 liter sehari. Dan kebiasaannya saya akan lebih dalam 0.5 liter. Pengambilan air putih ini penting bagi menyingkirkan toksin dalam badan selain dari melancarkan penyerapan nutrien dalam badan kita.. InshaaAllah.



Jadi, lepas ini bagi mereka-mereka yang ambil supplement, nasihat saya amalkan cara ini untuk dapatkan kesan yang terbaek untuk kulit anda. Oh ya selain dari itu, saya juga ada amalkan Qaseh Gold-Adinda untuk kesihatan dalaman..InshaaAllah andai punya kesempatan, kelapangan, kemudahan oleh Allah, saya kongsikan feedback dari pengambilan Qaseh Gold ini.. Banyak sebenarnya manfaatnya. Maklum sajalah, herba-herbanya adalah dari makanan sunnah.. Apapun, harapan saya moga tulisan saya ini memberi manfaat, inspirasi serta panduan untuk anda.. Jumpa lagi di post yang akan datang, selamat membaca. Assalamualaikum.








Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://nadiadania.blogspot.com/2014/11/tips-cara-saya-amalkan-vitamin.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Cara Dan Tips Mudah Menarik Minat Anak Makan Sayur

Cara Dan Tips Mudah Menarik Minat Anak Makan Sayur

papar berkaitan - pada 17/4/2019 - jumlah : 239 hits
SETIAP ibu pasti berdepan dengan masalah anak tidak mahu makan sayur dan pasti tertanya tanya bagaimana untuk menarik minat anak mereka untuk makan sayur lebih lebih lagi sayuran hijau Lebih mencabar lagi anak langsung tidak mahu mencuba da...
Tips Kecantikan Pilihan Terbaik Untuk Masalah Jerawat

Tips Kecantikan Pilihan Terbaik Untuk Masalah Jerawat

papar berkaitan - pada 20/4/2019 - jumlah : 155 hits
BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum semua Masalah jerawat ni kalau orang perempuan memang boleh jadi makin stress dan yang paling haru bila tak dirawat dengan betul tinggalkan parut Sini saya listkan kenapa jerawat ni timbul ya Stress P...
Ingin Kuruskan Badan Cara Sihat Dan Selamat Jom Cuba Tips Ini

Ingin Kuruskan Badan Cara Sihat Dan Selamat Jom Cuba Tips Ini

papar berkaitan - pada 14/4/2019 - jumlah : 181 hits
RAMAI rakyat Malaysia mengalami masalah obesiti dan kegemukan namun tidak tahu cara menguruskan badan dengan sihat Malangnya mereka cenderung memilih cara yang memerlukan perbelanjaan yang tinggi seperti membeli pil menguruskan badan yang t...
25 Tips Cara Beri Rangsangan Untuk Bayi Agar Jadi Anak Bijak

25 Tips Cara Beri Rangsangan Untuk Bayi Agar Jadi Anak Bijak

papar berkaitan - pada 9/4/2019 - jumlah : 239 hits
Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips mengenai parenting Dah lama tak share sesuatu menarik yang boleh dipraktikan para ibubapa dalam menzahirkan sebuah keluarga yang bahagia Saya pasti semua famili nakkan keluarga yang bahagia dengan an...
8 Manfaat Vitamin E Untuk Kulit Dan Kuku Serta Cara Memanfaatkannya

8 Manfaat Vitamin E Untuk Kulit Dan Kuku Serta Cara Memanfaatkannya

papar berkaitan - pada 13/4/2019 - jumlah : 118 hits
8 Manfaat vitamin E untuk kulit dan cara memanfaatkannya Antara lain bertindak sebagai pelembap mencegah penuaan dini dan melindungi kulit dari sengatan sinar matahari
Tips Kecantikan Rahsia Nak Glowing Berseri Secara Semulajadi

Tips Kecantikan Rahsia Nak Glowing Berseri Secara Semulajadi

papar berkaitan - pada 20/4/2019 - jumlah : 187 hits
BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum semua Kita semua maklum khasiat tumbuh tumbuhan herba yang boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan kita selain dari mencantikkan muka serta tubuh badan Okay hari ni kita cerita pasal kelebihan kun...
Tips Simple Cara Cegah Jerawat

Tips Simple Cara Cegah Jerawat

papar berkaitan - pada 18/4/2019 - jumlah : 138 hits
Original Content Jerawat bukan sahaja menyakitkan malah menjejaskan penampilan Jerawat adalah perubahan pada kulit atau keradangan apabila kelenjar minyak pada kulit dijangkiti bakteria dan membengkak Jerawat bukan sahaja benjolan merah yan...
Cara Mandian Ais

Cara Mandian Ais

papar berkaitan - pada 15/4/2019 - jumlah : 214 hits
Cara menghilangkan bisa dalam badan lenguh sendi sakit belakang sakit kepala susah tidur malam dan banyak lagi khasiatnya antaranya menghindarkan gangguan makhluk halusMudah sahaja caranya 1 Beli 1pack ais masukkan ke dalam baldi dan campur...
5 Cara Naikkan Semangat Menulis Blog

5 Cara Naikkan Semangat Menulis Blog

papar berkaitan - pada 15/4/2019 - jumlah : 177 hits
5 Cara Naikkan Semangat Menulis Blog Dilema seorang blogger Bila masa pegang telefon atau komputer nak tulis entry waktu tu lah takde mood dan idea Tapi bila waktu sibuk Waktu tak de depan komputer atau laptop waktu tu idea mencurah curah k...
Isham Jalil Jawab Kenyataan Su Agong Pas Dengan Angkuh

Ya Allah Wanita Ini Diguna Guna Anunya Dikasih Paku Dan Disayat Senjata Tajam

Aqilah Sudah Sedar

Betul Ke 19 Orang Umno Yang Bersetuju Anwar Menjadi Pm Najib Belum Bersuara Dalam Isu Ini Kenapa

Dakwa Dapat Sokongan Majoriti Yang Kukuh Tapi Persoalannya Siapa Geng Muhyiddin Yang Bersama Anwar

Tiga Pemimpin Pas Yang Dilebelkan Sebagai Geng Publika Oleh Orang Kanan Najib

Apa Kata Tun

Lirik Lagu Semesta Syuhada



Kenapa Pelabur Hartanah China Mula Keluar Meninggalkan Malaysia

Info Dan Sinopsis Drama Ryan Aralyn Slot Akasia

Kenapa Patung Beruang Digelar Teddy Bear

Info Dan Sinopsis Drama Sekali Ku Jatuh Cinta TV1

Kenapa Kerajaan Singapura Menghalang Wanita Muslim Bertudung


Takiyuddin Please Understand Zahid

Pulang K Clique Ft Aj

Licik Tuju

Biar Yonnyboii Ft Mk

Hati Aj Ft Noki Gnello

Ini Rupanya Rahsia Kekal Muda Dan Jelita Dari Maria Farida