Side Effect Ubat Darah Tinggi Antenolol 100mg


Baru ni masa balik kampung, abah k.fiezz tetiba 'libang libu' orang perak cakap..masa tu k.fiezz & mr hubby kat rumah mama di Ipoh..Lepas mak k.fiezz call bitau keadaan abah yang libang libu tu..terus kitaorang gerak balik ke rumah mak k.fiezz di Sg.Siput..SERBA TAK KENALibang libu ni tak silap k.fiezz buat kita jadi resah..serba tak kena..
Sampai kat rumah mak & abah k.fiezz di Sg Siput..tengok abah k.fiezz macam biasa je..dalaman dia yang buat dia cam serba tak kena tu..selain dari tu, kaki & tangan abah selalu sejuk/kebas, mulut kering, insomnia (susah nak tidur), murung (selalu termenung) & semua efek yang dalam gambar kat bawah ni ada kat abah k.fiezz)... 
tanya dengan abah k.fiezz ada makan ubat darah tinggi tak?sbb abah k.fiezz baru je dapat tahu ada darah tinggi..tapi hari yang k.fiezz & mr hubby balik sg siput tu, abah tak makan lagi ubat darah tinggi dia..CHECK UBAT DARAH TINGGI ABAHlepas tu mr hubby saja mintak ubat darah tinggi abah k.fiezz...mak amik ubat darah tinggi abah & bagi kat k.fiezz & mr hubby..tengok nama ubat dia Antenolol dos 100mg..k.fiezz ni tak faham sangat ubat-ubat ni..nampak la dos dia 100mg..cuma tak pasti dos tu tinggi ke tak?tak pasan plak ubat darah tinggi mr hubby cuma 10mg je...jadi mmg tinggi la dos ubat darah tinggi abah ni...KESAN SAMPINGAN UBAT DARAH TINGGI ABAHmr hubby suh google kesan sampingan ubat ni..
bila google, tengok effect dia untuk dos 25mg je macam kat bawah ni...dan semua kesan ni ada kat abah k.fiez...abah k.fiezz makan yang dos 100mg..korang rasa..effect dia lagi la power...patutnya ubat bila kita makan, dia tak ada kesan sampingan yg -ve..kalau ada kesan sampingan camni, mmg kena consult dengan Dr semula & beritahu kita tak sesuai makan ubat tu sbb ada kesan sampingan yang tak best...
Kes abah k.fiezz, bila baca kesan sampingan ubat ni pada mak & adik k.fiezz, dorang cakap semua effect ni ada kat abah k.fiezz..ubat ni plak dah sebulan lebih abah k.fiezz makan hari-hari tanpa skip untuk dos 100mg..oemgeeee...korang boleh bayang tak effect dia..no wonder la abah k.fiezz jadi serba tak kena...maksudnya ubat ni tak serasi dengan abah k.fiezz & dos dia tinggi sangat...
mak, mak mertua, mr hubby & adik ipar k.fiezz pun ada darah tinggi..tapi dos ubat dorang antara 5-10mg je..abah k.fiezz sampai 100mg, dr bagi...haihhhh...
PI CHECK TEKANAN DARAH DI HSPTL SG.SIPUT
Lepas kitaorang syak abah tak sesuai dengan ubat ni...mr hubby & adik k.fiezz bawak abah ke hospital sg.siput nak check tekanan darah abah..Hsptl ni yang terdekat dengan rumah...check kat situ, tekanan darah abah mmg tinggi..2++...Dr suh berehat jap kat hsptl, pas tu check balik tekanan darah sampai bacaan turun...lama gak la abah kat hsptl..tapii idak la warded..cuma kena masuk air & rilex kejap sampai bacaan tekanan darah normal...Masa jumpa Dr..tunjuk ubat darah tinggi yang abah k.fiezz dapat tu & tanya dengan Dr effect ubat tu untuk dos 100mg..Dr pun tak sure, dia tanya pada pharmacist ..& lepas dapat confirmation dari pharmacist, Dr keluarkan surat untuk tukar ubat & dos (mg) & ubat kena amik kat hsptl kuala kangsar...Esok paginya abah ke hsptl kuala kangsar..dapat ubat baru dengan dos yang rendah (10mg)..ubat baru ni sama macam mr hubby punya...
DAH OKEY
Haritu saja call mak k.fiezz tanya keadaan abah camna lepas makan ubat yang baru ni..mak cakap dah okey..confirm la sebab ubat yang sebelum tu..tak sesuai..
KALAU TAK SESUAI ATAU SERASI DENGAN UBAT, CONSULT SEMULA KAT DR
Dr repeat bagi ubat Antenolol 100mg, agaknya sebab abah k.fiezz tak citer ngan Dr masa pemeriksaan rutin kat klinik yg dia ada kesan sampingan macam kat atas ni lepas makan ubat Antenolol 100mg ni..Kita tak cakap, mana Dr nak tau..yelah abah & mak k.fiezz pun mana nak tau kesan sampingan ubat yang abah k.fiezz rasa selama hampir tiap2 hari sepanjang amik ubat tu...
Cuma musykil, Dr pun tak kan la tak tau dos 100mg tu tinggi sangat sebab abah k.fiezz baru je di kesan ada penyakit darah tinggi...so first time terus dapat ubat dos 100mg...ubat yang abah tak sesuai ni, amik dari klinik padang rengas, kuala kangsar...sebabnya abah & mak k.fiezz kerja area situ, senang la dorang nak buat check up & amik ubat kat situ je..tapi dah jadi cam ni..kitaorang suruh abah tukar check up & amik ubat kat hsptl kuala kangsar je...risau plak kat klinik pdg rengas tu Dr ber eksprimen bagi dos ubat...idak la nak burukkan klinik tu tapi patutnya Dr lebih pakar & tahu dosage ubat yang bersesuaian nak bagi pada patient...kalau kata Dr tak pakar pasal ubat, boleh rujuk dengan pharmacist dia..part ubat-ubat ni, pharmacist lagi pakar...Even Dr kat Sg Siput tu pun mintak advice dengan pharmacist dia pasal ubat yang abah k.fiezz dapat mula-mula tu...Lepas pharmacist dia dah explain side effect ubat tu, then baru Dr keluarkan surat untuk tukar ubat baru dengan dos yang lagi rendah...
MORAL of The Story - kalau ada ambil apa-apa ubat dengan Dr, sila jumpa Dr semula kalau ada kesan sampingan yang rasa tak best bila makan ubat tu....

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.fiezasani.xyz/2019/05/side-effect-ubat-darah-tinggi-antenolol-100mg.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Abby Buka Buku Pink Di Kk Sebab Darah Tinggi Bakal Lahir Baby 2020

Abby Buka Buku Pink Di Kk Sebab Darah Tinggi Bakal Lahir Baby 2020

papar berkaitan - pada 25/6/2019 - jumlah : 57 hits
Abby Abadi akhirnya bercerita tentang kehamilannya dan tekanan darah tinggi yang dialami Dia juga Bakal melahirkan bayi pada tahun 2020 Dalam kemaskini terbaru Instagram pelakon dan penyanyi Abby Abadi berkongsi mengenai kehamilannya Ia sek...
6 Cara Alami Dan Sederhana Kendalikan Tekanan Darah Tinggi

6 Cara Alami Dan Sederhana Kendalikan Tekanan Darah Tinggi

papar berkaitan - pada 29/6/2019 - jumlah : 53 hits
Penyakit tekanan darah tinggi atau hipertensi merupakan salah satu hal yang banyak dialami oleh manusia zaman sekarang Faktor gaya hidup dan pola makan menjadikan pengidap masalah kesehatan ini terus meningkat seiring waktu
Kondisi Obesitas Pada Anak Bisa Berujung Pada Risiko Tekanan Darah Tinggi

Kondisi Obesitas Pada Anak Bisa Berujung Pada Risiko Tekanan Darah Tinggi

papar berkaitan - pada 3/7/2019 - jumlah : 8 hits
Anak usia prasekolah yang kelebihan berat badan memiliki peluang berkembangnya tekanan darah tinggi pada usia enam tahun Hal ini membuat mereka memiliki risiko serangan jantung dan stroke di kemudian hari
Virall Guna Ducati Hantar Makanan Sanggup Ikat Lemang Di Badan Caj Tak Tinggi Cover Duit Minyak Dah Ok

Virall Guna Ducati Hantar Makanan Sanggup Ikat Lemang Di Badan Caj Tak Tinggi Cover Duit Minyak Dah Ok

papar berkaitan - pada 24/6/2019 - jumlah : 185 hits
Herry membuat pekerjaan sambilan menghantar makanan memandangkan permintaan yang tinggi daripada rakan rakannya PENDAPATAN sampingan boleh dijana dengan melakukan servis penghantar makanan yang mempunyai permintaan ramai dan kian popular Ja...
Okupansi Hotel Di Solo Tetap Tinggi Usai Lebaran

Okupansi Hotel Di Solo Tetap Tinggi Usai Lebaran

papar berkaitan - pada 25/6/2019 - jumlah : 13 hits
Perwakilan Bidang Humas Persatuan Hotel dan Restoran Indonesia Solo Sistho A Sreshtho mengatakan tingginya okupansi dikarenakan momen lebaran dan libur sekolah yang berlangsung dalam waktu yang beriringan
Hal Yang Harus Dihindari Agar Harga Jual Motor Bekas Tetap Tinggi

Hal Yang Harus Dihindari Agar Harga Jual Motor Bekas Tetap Tinggi

papar berkaitan - pada 25/6/2019 - jumlah : 91 hits
Menjual sepeda motor bekas memang bukan perkara yang sulit Apalagi jika motor yang ingin di jual masih dalam kondisi yang prima Pada dasarnya hampir setiap orang membutuhkan sepeda motor sebagai alat transportasi yang cepat dan terjangkau T...
Permintaan Tinggi Ketum Dari Farmasi Luar Negara

Permintaan Tinggi Ketum Dari Farmasi Luar Negara

papar berkaitan - pada 30/6/2019 - jumlah : 84 hits
Permintaan daun ketum daripada syarikat farmasi di Eropah dan Amerika Syarikat ialah pasaran yang boleh diteroka dalam menjadikan tumbuhan itu alternatif kepada perubatan moden Pengerusi Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Geta...
Kebolehpasaran Graduan Automotif Drb Hicom Universiti Tinggi

Kebolehpasaran Graduan Automotif Drb Hicom Universiti Tinggi

papar berkaitan - pada 24/6/2019 - jumlah : 91 hits
Tenaga kerja mahir di negara ini perlu bersedia memenuhi keperluan ekosistem automotif negara yang terus berkembang JOHORTIMES MY hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES MY DI TELEFON BIMBIT AND...
Tambah Telaga Tiub Tampung Keperluan Bekalan Air Di Lra Lok Heng Kota Tinggi

Tambah Telaga Tiub Tampung Keperluan Bekalan Air Di Lra Lok Heng Kota Tinggi

papar berkaitan - pada 30/6/2019 - jumlah : 84 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Sakitnya Bergaji Rm5000 Kisah Pedoman Hidup

Wow Nak Beli Jiwa Tak Perlu Modal Suami Sebak Bawa Keluarga Pusing Mall Dalam Poket Ada Rm20 Sahaja

Kematian Nora Anne Tiada Unsur Jenayah

Dumpling Daging Kukus Mudah

Sebuah Unit Pangsapuri Di Paya Terubong Meletup

Resepi Nasi Ayam Sedap Dan Padu

Genap Sebulan Pantang Sarimah Mulakan Rutin Senaman Di Gym

Nuffnang Oh Nuffnang Asal Ko Nie



Balas Jasa Baik Neelofa Bantu Warga Utusan

5 Agama Kuno Yang Telah Lenyap Ditelan Zaman

Sejarah Kellogg s Corn Flakes Sebagai Pembanteras Gejala Onani

Lelaki Botak Dilihat Sebagai Lebih Pintar Dan Berjaya Kajian

Mengapa Skrin Komputer dan TV Kelihatan Bergaris garis Dalam Rakaman Kamera


Cf Let S Take Off With Ji Chang Wook For Dhele

Zakir Naik Clearly Wants To Participate In Racial Politics Says Pm

Lebih 53 4 Peratus Daripada 4 860 Individu Berumur Di Bawah 40 Tahun

Zakir Sepatutnya Tidak Ceramah Politik Dr Mahathir

Exco Selangor Tandatangan Ikrar Bebas Rasuah Capai Hasrat Malaysia Bersih

Suami Isteri Rentung Bersama Bayi