Si Ayah Sibuk Main Game Isteri Balik Tengok Anak Takda Dicari Rupanya Lemas Dalam Baldi Air Sabun Mop Lantai


Di sini saya bukan nak ceritakan masaalah saya cuma nak ceritakan satu kisah teladan akibat kelalaian seorang ayah.
Kisah ni tentang kawan rapat aku. Dah berkahwin dan ada anak 2. Yang sulung dah nak masuk 5 tahun dan yang bongsu setahun lebih.
Dulu sbelum kahwin diaorang ni memang loving couple. Sampaikan aku nak muntah lihat kemesraan diaorang bila dah kawin. Sebelum ada anak masih lagi kekal loving.
Tapi bila anak dah ada dua, husband kawan aku ni mula berubah dan mula gilakan game ‘tmbak online’ yang tak berfaedah tu.
Semua kerja umah dari memasak hingga buang sampah pun kawan aku yang kena buat sedangkan husband dia balik kerja dan waktu cuti asyik mengadap benda alah tu.
Tapi aku respect kawan aku tu min. Tak pernah dia mengeluh aku boleh nampak kepenatan di wajah dia (kami juga berjiran).
Satu hari tu suami dia MC sebab demam tapi walaupun demam masih lagi boleh main benda alah tu.
Pagi hari tu kawan aku ni nak hantar anak yang sulung ke tadika jadi dia pesan pada si husband untuk tengok2 kan anak bongsunya yang masih lagi tidur.
Bila kawan aku ni balik rumah masuk dalam bilik tengok si anak ni takda di tempat tido. Bila di tanya si husband ni jawab ada kat ruang tamu kot cari patung mainan kegemaran si anak.
Tapi kawan aku ni bagitahu tak da pulak nampak kat ruang tamu masa dia masuk tadi. Bila di cari rupa2nya si anak ni tadi dah tertonggeng dalam baldi air sabun mop lantai.
Menjerit lah kawan aku tu satu taman boleh dengar sampai aku pun terkejut. Terus aku lari ke rumah dia. Menangis2 dia sambil angkat anak dia dan cuba lakukn CPR.
Aku yang masih terkejut ni tadi terus lari kerumah capai kunci kereta untuk ke hospital.
Si ayah ni tadi tahu apa dia buat cuma jadi orang bodo tercegat je kat tepi pintu bilik sambil pegang fon (bab* betoi aku mnyumpah dalam hati).
Bila aku start enjin kereta baru terhegeh2 nak pakai baju la seluarlah spender la. Takdanya kami tunggu si ayah terus aku pecut bawa kereta sampai di hospital doktor sahkn si anak ni tadi dah tiada.
Ya Allah pengsan kawan aku min kat bilik kecemasan zon merah tu min. Bila sedar asyik meracau tanya anak nya dah minum susu atau belum.
Sekarang ni kawan aku tu dah pulih berkat doa ibu dan ayah dia. Tak lagi merepek2 meracau tanya anak dia. Dan sekarang dia bercerrai dengan jntan bahalol tu.
Buat bby Ariana Nafisa, tenang la adik di sana aunti dan mama adik sayang adik. Tunggu mama adik and kakak di syurga ya.
Buat ibu dan ayah semua, jangan la lalai. Jaga lah permata hati anda sementara mereka masih ada. Al fatihah untuk bby Ariana. Tolong siarkan ye min.
Reaksi warganet
Perkongsian wanita ini mendapat pelbagai reaksi dari warganet. Lihat apa kata mereka.
Puteri Ar Raissayaa –Peringatan untuk semua yang ada anak kecil. Jangan simpan air dalam baldi dan kunci pintu bilik air sentiasa.
Budak2 kecil memang suka masuk bilik air ni. Dah terlalu banyak kes macam ni. Takziah untuk keluarga mngsa.
Nurfadahilah Zaini –Kerana game, hilang nyawa anak. Aku harap si bapa tu hidup dalam penyesalan yang tak berkesudahan.
Aisyah Aziz –Agak2 kes macam ni bapaknya tak kena tangkap ke? Sebab lalai. Yang mane ada suami kaki game sila copy paste cerita ni dan hantar kat wasap suami2.
Biar dorang baca dan jadi contoh supaya tak de lagi lelaki bhalol yang lalai sebab game.
Najwa Baharom –Nak main game tu boleh, tapi jangan taksub sangat. Mti game bole main lagi, mti anak tu je satu2 nyawa. Mintak dijauhkn la.
Anis Nadiah –Saya dulu sebelum kahwin pun kaki game jugak. Ps2, game computer macam dota semua main, tapi lepas kahwin ada anak, semua tu dah tinggal terus.
Dah makin berusia kenalah tau tanggungjawab dan apa yang penting. Sekarang adik beli ps4 pun tak teringin dah nak main. Nanti esok2 mti kena soal di sana lagi teruk.
Rashidah Samsudin –Aku ni kalau subuh2tu nak nganto anak sulung tunggu bas sekolah, akuu kunci semua pintu bilik dan bilik air.
Walau yang kecik tu tido kat bilik dengan bapaknye. Akuu tak percaya hahaha. Dia bukan sedar anak nangis kat sebelah.
So memang dari yang kecik ni, aku dah suruh laki aku buat lock kat pintu bilik air. Sebab budak memang akan tuju ke bilik air dulu projek dia.
Dulu anak asuhan aku pon penah lemas dalam bilik air. Air dah masuk kat paru2 tapi nasib sempat di selamatkan dan nasib juga kejadian tu masa dia dengan mak dia.
Kalau jadi kat umah akuu. Pengsan wey nak menjawab. Ape pon moga si ibu kuat. Bersyukur lah ade yang menantimu di syurga.
Buat para suami, Jadikan cerita ni sebagai teladan. Sesungguhnya anak tu amanah Allah. Jangan di sia2kan. Kalau tak nak tolong jaga anak pon make sure rumah korang selamat untuk anak korang main.
Sumber : Kisah Rumah Tangga
Perkongsian diatas awalnya disiarkan di laman FB KRT pada bulan September yang lepas. Namun ambillah kisah ini untuk kita jadikan pengajaran.
Yang baik itu kita jadikan tauladan, yang buruk kita jadikan sempadan. Apa pula kata anda. Kongsikan, moga bermanfaat buat semua.
foto hanya hiasan.
The post Si ayah sibuk main game. Isteri balik tengok anak takda. Dicari, rupanya lemas dalam baldi air sabun mop lantai appeared first on Suara Viral Malaysia.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://suaraviral.org/si-ayah-sibuk-main-game-isteri-balik-tengok-anak-takda-dicari-rupanya-lemas-dalam-baldi-air-sabun-mop-lantai/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Mak Didakwa Sibuk Main Telefon Hingga Tak Sedar Anak Terjatuh Kolam Ditemui Lemas Muka Biru

Mak Didakwa Sibuk Main Telefon Hingga Tak Sedar Anak Terjatuh Kolam Ditemui Lemas Muka Biru

papar berkaitan - pada 30/11/2019 - jumlah : 76 hits
Cyprus Seorang kanak kanak 4 tahun mati lemas setelah terjatuh ke dalam kolam dewasa di sebuah hotel di sini ketika ibunya didakwa sedang sibuk menjawab panggilan Mya Piper berjalan bersama adik lelakinya Jonah dari kolam kanak kanak ke kol...
Lelaki Ini Terharu Wanita Cina Bangun Bagi Tempat Duduk Pada Isteri Si Ayah Tolong Pegang Anak

Lelaki Ini Terharu Wanita Cina Bangun Bagi Tempat Duduk Pada Isteri Si Ayah Tolong Pegang Anak

papar berkaitan - pada 10/12/2019 - jumlah : 40 hits
Sejak akhir akhir ini banyak isu perkauman mula dibangkitkan sehingga menimbulkan persepsi negatif terhadap perbezaan kaum yang menjejaskan perpaduan rakyat Hakikatnya kita boleh hidup secara harmoni jika ada tolenrasi Seperti kisah lelaki ...
Kesian Ayah Balik Kerja Penat Penat Dapat Video Orang Tuduh Anak Pegawai Polis Dituduh Luah Rasa Kesal

Kesian Ayah Balik Kerja Penat Penat Dapat Video Orang Tuduh Anak Pegawai Polis Dituduh Luah Rasa Kesal

papar berkaitan - pada 8/12/2019 - jumlah : 87 hits
Semalam tular di laman media sosial video rakaman seorang anggota polis yang menahan sebuah lori namun dituduh meminta wang ketika menjalankan pemeriksaan di Jalan Pasir Putih Lahat semalam Menurut laporan pegawai bertugas telah menjalankan...
Ubat Hilangkan Penat Isteri Suami Balik Rumah Peluk Cium Dia Anak Anak

Ubat Hilangkan Penat Isteri Suami Balik Rumah Peluk Cium Dia Anak Anak

papar berkaitan - pada 6/12/2019 - jumlah : 77 hits
Suami isteri merupakan tunjang utama dalam sesebuah institiusi kekeluargaan Jika suami menunjukkan kasih sayangnya pada si isteri maka dia akan lebih bahagia dan membuatkan hubungan lebih harmoni Jika hubungan antara kedua duanya baik kebah...
Ibu Ayah Tumpah Air Mata Bangga Jadi Saksi Anak Soleh Hafaz 30 Juzuk Al Quran

Ibu Ayah Tumpah Air Mata Bangga Jadi Saksi Anak Soleh Hafaz 30 Juzuk Al Quran

papar berkaitan - pada 7/12/2019 - jumlah : 87 hits
Ibu bapa mana yang tidak mengalirkan air mata dikala melihat kejayaan anak anak Merekalah orang pertama yang tersenyum bangga apabila anak yang dibesarkan berjaya menjulang kejayaan dalam apa jua bidang yang diceburi Gugur air mata syukur d...
Kalau Terlambat Mungkin Anak Saya Mati Pendarahan Akibat Lintah Ketika Main Air Banjir

Kalau Terlambat Mungkin Anak Saya Mati Pendarahan Akibat Lintah Ketika Main Air Banjir

papar berkaitan - pada 6/12/2019 - jumlah : 90 hits
Bila masuk musim tengkujuh pasti beberapa negeri akan dilanda banjir Maka ramailah kanak kanak yang berseronok meredah air banjir Namun ibu bapa dinasihatkan agar mengawasi anak anda daripada bermain air banjir dan utamakan keselamatan anak...
Isteri Anak Sulung Suami Beruntung Dimanja Selalu Tapi Tetap Kena Bebel

Isteri Anak Sulung Suami Beruntung Dimanja Selalu Tapi Tetap Kena Bebel

papar berkaitan - pada 12/12/2019 - jumlah : 60 hits
Ketika seseorang lelaki menghampiri seorang wanita manalah dia tahu gadis idamannya itu anak sulung anak tengah atau anak bongsu Waktu itu lelaki tersebut hanya tahu yang diasudah terpikat dan mahu cuba nasib kalau ada jodoh untuk bersama S...
Lekat Gambar Isteri Di Cardboard Idea Lelaki Ini Untuk Buat Anak Berhenti Menangis Cari Ibu Dipuji

Lekat Gambar Isteri Di Cardboard Idea Lelaki Ini Untuk Buat Anak Berhenti Menangis Cari Ibu Dipuji

papar berkaitan - pada 13/12/2019 - jumlah : 93 hits
Pasangan yang mempunyai cahaya mata terutamanya yang masih kecil pastinya akan berdepan dengan pelbagai kerenah anak anak Ada yang tidak boleh berenggang walau sekejap dengan ibu Jika si ibu hilang dari pandangan akan kedengaranlah suara je...
Kisah Benar Keikhlasan Isteri Anak Anak Yang Tiada Tara Bandingnya

Kisah Benar Keikhlasan Isteri Anak Anak Yang Tiada Tara Bandingnya

papar berkaitan - pada 6/12/2019 - jumlah : 114 hits
Apa yang diceritakan oleh sahabat saya Roshaizad berusia 38 tahun mempunyai seorang isteri berusia 32 tahun yang cantik dan baik hati Suri rumahtangga sepenuhnya Dikurniakan dua orang anak lelaki berusia 8 dan 6 tahun Beliau berkerja di seb...
Model Hijabista Buka Tudung Dikecam Artis Antarabangsa Tampil Beri Sokongan

Hanya Dibekalkan Kurma Dan Kismis Murid Ini Terpaksa Kutip Sisa Makanan Kerana Lapar

Resepi Puding Jagung Mudah Cepat Lazat

Cina Marah India Baby Boomers Sebab Tegur Budak Melayu Hahahaha

Ibu Bapa Jangan Membeza Bezakan Anak Kesannya Berbekas Sampai Ke Tua

Pasangan Mata Wang Aud Usd Sedang Berlaku Penurun Penurunan Seterusnya Telah Dijangka

Kereta Kebal Paling Teruk Semasa Perang Dunia Ke 2

Shalat Malam Nabi Tidak Pernah Lebih Dari Sebelas Rakaat



Resepi Sardin Homemade Paling Senang dan Ringkas

Mengapa Kita Tak Gunakan Panahan Kilat Sebagai Sumber Tenaga Elektrik

Biodata Cik B Anak Datuk Seri Vida

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Erissa Puteri

Kenapa Keadaan Geografi Jepun Sangat Teruk


Tips Berurusan Dengan Imigresen Korea Pengalaman Di Soal Siasat Cara Isi Arrival Card

Rezeki Hamil Setelah 7 Tahun

Honor View 20

Tiada Lagi Yang Akan Terkorban Dilanggar Pemandu Mabuk Dengan Alat Ini

Ambiga Slams Ramkarpal For Comments On Mahathir After Kimanis

No Gag Order On Pm Transition But Keep Discussions Internal Dap Sec Gen