Rahsia Personaliti Penunggang Kapcai Super Moped Superbike Dan Vespa


Mempunyai kenderaan sendiri adalah impian setiap orang. Tidak kiralah jika sekadar motor kapcai biasa atau jentera berprestasi tinggi yang merajai jalan raya, ia sentiasa memberi kepuasan kepada pemiliknya.

Ada yang memiliki motosikal untuk dijadikan pengangkutan seharian ke tempat kerja dan ada juga berpendapat memiliki motosikal adalah satu hobi yang memuaskan.

Tapi tahukah anda, sebenarnya jenis motosikal yang anda tunggang boleh memberi gambaran mengenai personaliti anda. Kapcai, Super-moped, Superbike ataupun Vespa, setiap pemiliknya mempunyai personaliti tersendiri yang menarik untuk kita perhatikan.

Kapcai


Bagi yang memilih untuk memiliki motosikal jenis Kapcai tidak kisahlah jenama apa pun, mereka biasanya adalah orang yang simple dan ‘going with the flow’.

Selain itu, penunggang Kapcai juga merupakan seorang yang mengutamakan ‘practicality’. Bagi anda, asalkan boleh bergerak dari point A ke point B ia sudahpun memadai.

Nak cari pakir lebih senang dan anda tidak perlu terlalu memikirkan soal keselamatan kerana ‘pencuri-pencuri’ lebih cenderung menyasarkan motosikal dalam kategori seterusnya sebagai ‘mangsa’.

Lagipun, harga Kapcai dalam pasaran tempatan tidaklah terlalu mahal kan?

Super-moped


Rekaan menarik, boleh memecut laju dan selesa ditunggang, Super-moped adalah jawapan untuk anda yang mempunyai jiwa muda dan sukakan kelajuan.

Selain itu, seperti Kapcai, pemilik super moped juga lebih memikirkan soal ‘practicality’ tetapi tidak kisah untuk berbelanja lebih untuk tampil bergaya berbanding rakan-rakan yang lain.

Pemilik Super-moped juga sebenarnya seorang yang suka kebebasan dan gemar mengembara. Anda tidak kisah untuk berhimpun beramai-ramai dengan rakan-rakan lain dan keluar berkonvoi kemana-mana.

Super-bike


Tiada apa yang perlu diperkatakan lagi apabila anda menunggang sebuah jentera berprestasi tinggi membelah jalan setiap hari.

Anda barangkali seorang yang sukakan sesuatu yang ekstrem dan berada pada tahap maksima setiap masa. Adrenalin yang memuncak setiap kali minyak dipulas habis memberikan satu perasaan yang tidak dapat digambarkan.

Selain itu, mempunyai sebuah Superbike juga menandakan anda seorang yang suka menjadi sebahagian daripada komuniti. Dengan kata lain, anda seorang yang peramah dan suka berdamping.

Maka tak hairanlah pemilik Superbike kebiasaannya menjadi ahli kepada kumpulan motosikal tertentu yang mempunyai ikatan rapat antara satu sama lain. Selain berkonvoi sama ada dalam atau ke luar negara, geng-geng moto ini juga biasanya turut mempunyai aktiviti kekeluargaan yang lain.

Satu lagi, memiliki Superbike juga lambang kepada status anda. Jadi tidak salah jika diandaikan bahawa pemilik Superbike mempunyai personaliti orang yang sukses dalam hidupnya.

Vespa/Skuter


Old school. Ya, penunggang Vespa adalah seorang yang sangat cool dan sukakan sesuatu yang nostalgik. Bagi anda, setiap yang berlaku dalam hidup sangat penting dan perlu dihargai. Pemilik Vespa juga adalah seorang yang setia.

Penunggang Vespa juga sukakan ketenangan dan santai-santai. Jika anda menggunakan Skuter atau Vespa untuk ke tempat kerja, anda mungkin tidak memecut terlalu laju dan memilih untuk menikmati perjalanan tersebut.

Selain itu, pemilik Vespa juga selalunya mempunyai penampilan diri yang menarik dan seringkali mengenakan pakaian yang bergaya.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:
Ketahui Rahsia Personaliti Seseorang Melalui PunggungTahukah Anda Sebuah Motosikal MotoGP Boleh Mencecah RM8 Juta!
sumber: siakapkeli



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sentiasapanas.com/2019/07/rahsia-personaliti-mengikut-jenis-motorsikal.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Rahsia Personaliti Melalui Bentuk Hidung

Rahsia Personaliti Melalui Bentuk Hidung

papar berkaitan - pada 11/7/2019 - jumlah : 61 hits
Bentuk hidung mencerminkan personaliti diri anda Jadi ini huraian personaliti mengikut bentuk hidung setiap individu Jadi jom ketahui rahsia personaliti melalui bentuk hidung 3 Roman NoseRoman nose mempunyai bentuk hidung dengan tonjolan di...
Rahsia Personaliti Anak Bongsu Yang Kini Dibongkarkan

Rahsia Personaliti Anak Bongsu Yang Kini Dibongkarkan

papar berkaitan - pada 27/6/2019 - jumlah : 57 hits
Rahsia Personaliti Anak Bongsu Dimanakah kedudukan anda dalam turutan keluarga Adakah anda digelar anak sulung angah ataupun anak bongsu Siapa dan apapun anda ia sesuatu yang boleh dipelajari dan dibincangkan secara santai kerana personalit...
Pembangunan Empat Kawasan Pariwisata Super Prioritas Rampung Dalam 2 Tahun

Pembangunan Empat Kawasan Pariwisata Super Prioritas Rampung Dalam 2 Tahun

papar berkaitan - pada 11/7/2019 - jumlah : 30 hits
Kepala Badan Ekonomi Kreatif Triawan Munaf menyebut bahwa proses percepatan proyek berjalan lancar maka pembangunan kawasan dapat selesai dalam waktu 2 tahun
Kacang Panggang Ayam Brand Menjadikan Makanan Super Sangat Berkhasiat

Kacang Panggang Ayam Brand Menjadikan Makanan Super Sangat Berkhasiat

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 48 hits
Makanan super ialah makanan yang kaya dengan nutrien dan memberi manfaat dan kesejahteraan kepada tubuh badan manusia Biarpun begitu makanan super ini biasanya mengikut trend Masih ingat ketika kale menjadi begitu popular kemudian avocado k...
Liga Super Rasa Terlalu Selesa Buat Gawang Selangor Bolos

Liga Super Rasa Terlalu Selesa Buat Gawang Selangor Bolos

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 35 hits
MARAN Berasa selesa selepas mendahului menyebabkan Selangor dikejutkan dengan jaringan lawan Felda United pada saingan Liga Super di Stadium Tun Abdul Razak di sini semalam Ketua Jurulatih Selangor B Sathianathan berkata Felda United juga b...
Liga Super Malaysia 7 Julai 2019

Liga Super Malaysia 7 Julai 2019

papar berkaitan - pada 8/7/2019 - jumlah : 53 hits
Hanya satu perlawanan berlangsung pada malam ini melibatkan pasukan bola sepak Felda United dan Selangor di Stadium Tun Abdul Razak Jengka Pahang Darul Makmur Perlawanan bermula pada jam 9 00 malam KEPUTUSAN PENUHFelda United 1 2 Selangor44...
Apam Johol Kuih Tradisi Nogori Yang Super Sedap Resipi Ori Gebu Lembut

Apam Johol Kuih Tradisi Nogori Yang Super Sedap Resipi Ori Gebu Lembut

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 72 hits
Apam Johol ni yang buatkannya istimewa kerana ia dibalut dengan daun rambai Sebab itulah rupanya begitu menyelerakan dan aromanya kekal harum merangsang selera Kalau kat nogori kuih ni sedap dimakanatau dicicah dengan rendang atau sambal tu...
Liga Super 2019 Jdt Menang Bergaya 3 0 Ke Atas Perak

Liga Super 2019 Jdt Menang Bergaya 3 0 Ke Atas Perak

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 75 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Makanan Super Sangat Mampu Milik Yang Ada Di Dapur Anda

Makanan Super Sangat Mampu Milik Yang Ada Di Dapur Anda

papar berkaitan - pada 11/7/2019 - jumlah : 62 hits
Kacang Panggang Ayam Brand Menjadikan Makanan Super Sangat Berkhasiat Makanan super ialah makanan yang kaya dengan nutrien dan memberi manfaat dan kesejahteraan kepada tubuh badan manusia Biarpun begitu makanan super ini biasanya mengikut t...
Rihana Oksana Dicerai Talak Tiga

Kenduri Kahwin Serba Sederhana Di Kelantan

Kebahagiaan Seorang Isteri

Bayi 7 Bulan Sebatang Kara Di Hospital Ibu Tidak Waras Bapa Ada Perempuan Lain

10 Tanda Anda Mempunyai Kehidupan Yang Baik

Orang Nak Tahu Pelakun Bukan Penerbit Pengarah Dan Pengedar

Ibu Bapa Sila Hati Hati Dengan Tutur Kata Terhadap Anak Setiap Hari

Sejarah Ltte Yang Anda Patut Tahu



Sejarah Boba Tea Minuman Unik Kegemaran Gadis Tempatan Kita

Info Filem BoBoiBoy Movie 2

5 Band Rock Indonesia Yang Pernah Mencetuskan Fenomena di Malaysia

6 Ancaman Haiwan Alam Yang Melarikan Diri Akan Keruhkan Keadaan

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Shaheizy Sam


Know What Your Customers Say About You

Bahaya Minuman Bubble Milk Tea

Cara Mempercantik Tampilan Numbered List Posting Blog

Rayuan Zulfadli Dan Chun Seang Di Tolak

Resepi Kuih Serabai Bersama Kuah Durian

Mengenal Rahasia Mudah Pebisnis Jago Jualan Mengapa Engga