Me Time Di Park Regis Singapore


‘Me Time’… Hurmmm… Sambil dinner malam tadi sambil dok berfikir ‘Bestnya kalau dapat me time dengan best friend’. Dapat dalam 2-3 hari pon ok lah kan. Bukan nya selalu pon dapat bercuti dengan best friend. Nak jumpa pon susah apa tah lagi nak bercuti sama-sama kan. Masing-masing ada keluarga dan kerjaya. Bukan tak pernah planning. Tapi tu lah… Tak pernah nak menjadi.. huhu.. Sorang ok, yang sorang lagi tak boleh. Jadi nya… Plan tergantung begitu saja. Rindu zaman dulu. Tiap kali birthday masing-masing, kami akat berjumpa untuk celebrate. Kongsi duit untuk beli kek. Bila dah kawin dan ada anak, nak jumpa pon susah. 

Tapi tak apa, kita survey dulu tempat untuk ‘me time’ dengan best friends. Sambil otak ligat berfikir, sambil teringat memory zaman kecil dengan best friends, sambil scroll FB dengan IG. Fb ni kan.. Dia macam boleh baca fikiran kau tau. Banyak pulak newsfeed pasal tempat percutian best-best dan murah. Tiba-tiba ada message masuk. Rasa nak menjerit bila kawan baik pm. Berbalas-balas message sampai lah terbuka topik dan planning untuk ‘Me Time’ bersama-sama dengan pergi bercuti.. Saya, Sue dan Radia. Dengan harapan supaya planning kami ni menjadi lah hendaknya

Survey punya survey untuk tempat percutian, saya cadangkan kita ke Singapore. Sebab dekat Sigapore pon banyak juga tempat-tempat yang menarik untuk di lawati. Last saya ke Singapore dan dapatlah merasa ‘Me time’ untuk 2 hari 1 malam dulu masa company trip tahun 2013. Tapi pergi USS saja lah. Itu pon dah best. Kalau dapat explore Singapore, lagi best kan. Masing-masing setuju dan kami bahagikan tugasan. Sue dan Radz akan buat jadual perjalanan dan survey tempat-tempat menarik dekat Singapore untuk percutian kami di sana nanti. Manakala tugas saya adalah survey hotel murah dan booking


Alaaa… Apa susah kan. Semua nya di hujung jari. Pergi jer search book cheap Singapore hotel dekat Mr Google tu saja. Maka akan keluarlah senarai nya. Misi kami adalah nak nak mencari hotel yang murah dan sesuai dengan budget kami bertiga. Scroll punya scroll untuk harga yang affordable, saya tertarik dengan nama Park Regis Singapore ni. Apa lagi, terus lah klik page tersebut. Bukak saja page tu terus nampak book rooms at park regis singapore online. Menarik sangat. Tapi kena lah tanya pandangan sue dan radia juga kan. Mana tau diorang tak berkenan. Pada pandangan kita ok, tapi pada pandangan orang lain? Mungkin tak ok. Nak pergi bercuti sama-sama. Kena lah sepakat sama-sama kan

Bila baca review berkenaan dengan penginapan di Park Regis Singapore ni, semuanya bagi feedback yang positive. Tempat bersih, cantik, ada Swimming Pool, Gym dan yang paling best, dekat dengan MRT Station. Hotel murah tapi kemudahan tip top. Memang rugi lah kalau tak grab kan. Bila usul semua info, Sue and Radia setuju. Jadinya… Kita kena cepat-cepat proceed untuk booking sebab takut fully book. And Finally… salah satu bilik kat Park Regis Singapore tu milik kami. Secara tak langsung peruntukan untuk budget hotel dapat di kurangkan bila dapat harga hotel yang murah. Jadinya… Boleh lah bawa bajet tu untuk benda lain  seperti makanan, cenderamata untuk family dan macam-macam lagi lah


So guys!! Kalau korang ada plan nak bercuti atau nak backpack dengan kawan-kawan ke Singapore, korang boleh search Park Regis Singapore ni. Tak payah ragu-ragu lah sebab tengok gambar dan bila review pon dah tahu betapa best nya kalau dapat menginap dekat situ. Paling best ada banyak kemudahan dekat area hotel tu. Balik dari jalan-jalan dah penat, dapat baring atas katil hotel yang empuk tu memang nikmat kan. Nak segarkan badan, terjun pula dalam swimming pool. Dah boring mandi swimming pool, boleh exercise dekat Gym.. Penuh aktiviti kan. Memang kena booking cepat-cepat sebab selalu fully book. Kalau lambat memang melepas lah jawabnya.  


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.fizarahman.com/2019/04/me-time-di-park-regis-singapore.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Maps Entertainment Park In Ipoh Won T Close Despite Rm500 Mil Losses

Maps Entertainment Park In Ipoh Won T Close Despite Rm500 Mil Losses

papar berkaitan - pada 22/4/2019 - jumlah : 94 hits
From March 1 entrance to the Movie Animation Park Studios is free and visitors only need to pay if they want to play any games IPOH The Movie Animation Park Studios here a joint venture project by a subsidiary of the Perak government will n...
Perak Mb S Office Lodges Report Over Theme Park Project

Perak Mb S Office Lodges Report Over Theme Park Project

papar berkaitan - pada 11/4/2019 - jumlah : 74 hits
The Perak government wants the Malaysian Anti Corruption Commission to investigate the possibility of misappropriation of funds in the Movie Animation Parks Studios project undertaken by a state government subsidiary company Menteri Besar A...
Singapore Deputy Pm Nods To Future Leadership Role In Speech To Workers

Singapore Deputy Pm Nods To Future Leadership Role In Speech To Workers

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 79 hits
Heng was promoted to deputy prime minister last month SINGAPORE Singapore s newly appointed deputy prime minister hinted at a future leadership role in a speech on Wednesday in which he echoed a pledge made by previous prime ministers to su...
Keindahan Tulip Dari Holland Park Kensington London

Keindahan Tulip Dari Holland Park Kensington London

papar berkaitan - pada 26/4/2019 - jumlah : 127 hits
Seorang lagi kawan sekolah ana Peck Sar mengirimkan keindahan bunga bunga tulip Kali ini foto foto kiraman Peck Sar dari Holland Park Kensington London Beliau kini menetap di sana jadi setiap kali ada sahaja gambar gambar bunga yang cantik ...
Mitsui Outlet Park Klia Sepang

Mitsui Outlet Park Klia Sepang

papar berkaitan - pada 28/4/2019 - jumlah : 90 hits
27 04 2019Kami pergi ke Mitsui Outlet Park KLIA Sepang untuk beli baju raya untuk adik lelaki Aina nanti di samping baju baju lain Aina sibuk berlari lari jadi dia dibawa keluar untuk bermain sebab Aina ketika ini batuk batuk takut nanti di...
Malaysia To Get Its First Artificial Intelligence Park

Malaysia To Get Its First Artificial Intelligence Park

papar berkaitan - pada 26/4/2019 - jumlah : 81 hits
G3 Global Bhd has entered into a strategic collaboration with two Chinese companies to establish the first artificial intelligence park in Malaysia The collaboration between G3 Global and China s SenseTime Group and China Harbour Engineerin...
Terengganu Ph Wants Macc Probe Into Rm320 Mil Knowledge Park Project

Terengganu Ph Wants Macc Probe Into Rm320 Mil Knowledge Park Project

papar berkaitan - pada 26/4/2019 - jumlah : 62 hits
The Taman Ilmu building in Besut Terengganu KUALA TERENGGANU Terengganu Pakatan Harapan wants the Malaysian Anti Corruption Commission to conduct a probe immediately to determine those responsible for the Knowledge Park project in Tembila t...
Viral Datuk Kosmetik Nak Pakai Spender Kena Tanya Pa

Pasukan Audit 1mdb Terkejut Dengar Gugur Penyata Kewangan Saksi

Nasib Baik Semak Kalau Tak Kena Bayar Rm200 Untuk Bil Air

Isu Tender Terbuka Baja Pertubuhan Peladang Kebangsaan Nafas

Resepi Karipap Pusing

Komik Alam Perwira Komik Lejen Era 90an

Ucapan Salam Saat Shalat Apakah Sampai Wa Barakaatuh

Aku Penghiburmu



Keputusan Separuh Akhir Muzik Muzik 34 SFMM34 Minggu Kedua

Biodata Syahmi Sazli Bintang Youtube Malaysia Popular

Lelaki yang Paling Dikehendaki Oleh Mafia Itali Roberto Saviano

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Isa Khan

5 Bentuk Penyesalan Dalam Hidup Yang Paling Dikesali Manusia


Popbela Com Situsnya Para Wanita Milenial

Redzuan Yusof Menteri Merapu Bodoh Sombong Memalukan Tun Mahathir

Drama Mama Papa Ekspres

Rancangan Teh Antara Benua

Nak Tunjuk Sayang Pada Anak Bawah Dua Tahun Bukan Beli Mainan Ye 3 Cara Ini Yang Sebaiknya

Jawatan Kosong Felcra Berhad