Life Lesson From Ninoy Founder Crown Ambassador Amway


Ninoy Founder Crown Ambassador. Beliau mendapat gelaran ini dalam usia yang sangat muda. Tapi apabila melihat liku-liku bagaimana dia berusaha sampai ke tahap sekarang ni, he deserve to get it. He is too special and people like him will get what he want to be.

Itulah dia Founder Crown Ambassador - Ninoy dari Thailand

Antara cebisan perkongsian dari beliau










Saya suka qoute ni. Nak berjaya, kena rendahkan ego dan back to basic. Basically buat Amway ni dia ikut 3 konsep asas iaitu selling, sponsoring dan servising. Beliau buat semua tu dan repeat sehingga dia berjaya capai Founder Crown Ambassador. Bila sampai tahap tu, income dia jadi unlimited dan memang sah pendapatan dia bakal diwariskan kepada anak dia walaupun dia dah tak kuat berniaga atau meninggal dunia. Nak capai Founder Crown Ambassador ni kira peringkat dia dah lahirkan ramai businessman atau businesswomen yang berjaya dalam Amway. Selling dia pun jangan cakaplah. Dia bantu naikkan value diri dia, dia berjaya bantu ramai orang tak kira dalam kewangan malah kualiti hidup







Beliau sempat lagi buat kita berfikir sama ada mahu teruskan makan gaji atau mulakan bisnes sendiri. Makan gaji memang seronok sebab tiap bulan dapat gaji tetapi hanya cukup makan sahaja. Nak buat investment tak lepas, itu belum cerita simpanan hari tua. Paling biasa berlaku, bila berlaku apa-apa di luar jangka terus pening tiada duit sebab tak sempat nak menyimpan. Berbanding bekerja dan mulakan bisnes Amway. Gaji dapat, duit part time pun dapat. Sempatlah buat simpanan dan investment mana yang patut



Jadi pilih yang mana kita nak jadi. Nak jadi macam En Jimmy yang dapat income cukup makan untuk sara hidup atau jadi macam En Johnny yang ada duit lebih nak buat apa sahaja yang disukainya. Ni time raya mesti ramai kerumun kat En Johnny sebab duit raya dalam sampulnya lebih besar nilainya. Kita bayangkan En Johhny ni tak kedekut orangnya ya



Common thing yang semua orang buat ialah apply for a job. Tapi tu sebab wang yang jadi masalah. Nak dapat wang secara tetap. Tetapi kalau wang tidak menjadi masalah, mesti korang pilih start your own business kan. Option luar pilihan berjimba dengan duit yang ada ye tak. Asyik duit keluar je mesti kena ada duit masuk. So nak tak nak kalau ada wang di tangan mesti nak buat bisness kan


Itulah konsep bisnes Amway
Ia perlu di buat bersama baru berjaya
Bersama-sama berjaya dengan bisnes owner dibawah jagaannya

Anda berminat nak jadikan bisnes Amway sebagai plan B financial freedom






Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://dearbella-bella.blogspot.com/2020/11/life-lesson-from-ninoy-founder-crown.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ron97 Ron95 And Diesel Prices Increase Across The Board From Nov 14 To Nov 20

Ron97 Ron95 And Diesel Prices Increase Across The Board From Nov 14 To Nov 20

papar berkaitan - pada 14/11/2020 - jumlah : 164 hits
PETALING JAYA The prices of RON97 RON95 and diesel will increase across the board from Nov 14 to Nov 20 The Finance Ministry said that RON97 petrol would be priced at RM1 92 per litre up by one sen from RM1 91 per litre previously The price...
Govt Discussing With Epf To Allow More Contributors To Withdraw From Account 1

Govt Discussing With Epf To Allow More Contributors To Withdraw From Account 1

papar berkaitan - pada 15/11/2020 - jumlah : 139 hits
The government is prepared to increase the number of contributors eligible to withdraw their savings from Account 1 of the Employees Provident Fund said Finance Minister Tengku Zafrul Abdul Aziz However he said the matter was still under di...
Covid 19 Suspect Rescued After Fall From Hospital S 6th Floor

Covid 19 Suspect Rescued After Fall From Hospital S 6th Floor

papar berkaitan - pada 15/11/2020 - jumlah : 168 hits
The patient on the roof of the 3rd floor of the Likas Women and Children s Hospital in Kota Kinabalu earlier on Saturday night KOTA KINABALU A man under observation for Covid 19 has been rescued after he allegedly jumped off the 6th floor o...
With Suitors From All Sides Party Less Maszlee Remains Coy On Future

With Suitors From All Sides Party Less Maszlee Remains Coy On Future

papar berkaitan - pada 13/11/2020 - jumlah : 99 hits
INTERVIEW Newly party less Maszlee Malik says he has been courted by suitors from both sides of the political aisle but he remains coy as to whether he has chosen the one for him yet The Simpang Renggam MP was a founding member of Dr Mahath...
Cmco Perak Non Muslim Houses Of Worship Can Open From 7am To 10pm

Cmco Perak Non Muslim Houses Of Worship Can Open From 7am To 10pm

papar berkaitan - pada 13/11/2020 - jumlah : 105 hits
Non Muslim houses of worship in Perak are allowed to operate from 7 am to 10 pm daily during the conditional movement control order period said Menteri Besar Ahmad Faizal Azumu He said a maximum of 30 people can gather at a house of worship...
The Mysejahtera Sop Confusion At Fuel Stations Here S What We Can Learn From It

The Mysejahtera Sop Confusion At Fuel Stations Here S What We Can Learn From It

papar berkaitan - pada 12/11/2020 - jumlah : 132 hits
A customer gets his temperature checked before entering the premises of a petrol station in Setia Alam November 10 2020 Picture by Miera ZulyanaKUALA LUMPUR Nov 12 The recent confusion over whether Malaysians need to record their visit at p...
Give Laptops To More Students From Poor Families Urges Union

Give Laptops To More Students From Poor Families Urges Union

papar berkaitan - pada 12/11/2020 - jumlah : 117 hits
NUTP secretary general Harry Tan Huat Hock says poor students must be allowed access to online lessons during the school holidays KUALA LUMPUR The National Union of the Teaching Profession has urged the government to provide laptops through...
High Number Of Cases In N Sembilan From Identified Clusters

High Number Of Cases In N Sembilan From Identified Clusters

papar berkaitan - pada 13/11/2020 - jumlah : 101 hits
COVID 19 The spike in Covid 19 cases recorded in Negeri Sembilan this week was contributed by identified infection clusters said Dr Noor Hisham Abdullah The Health director general told reporters that while authorities are concerned on the ...
Asean Looks To Digitalisation For Recovery From Pandemic

Asean Looks To Digitalisation For Recovery From Pandemic

papar berkaitan - pada 16/11/2020 - jumlah : 165 hits
International trade minister Azmin Ali says digitilisation is one of several Asean strategies KUALA LUMPUR The 19th Asean Economic Community Council Meeting held as part of the virtual 37th Asean Summit will concentrate on promoting the reg...
Pendaftaran Program Jaringan Prihatin B40 Bantuan Rm300 Peranti Rm180 Data

Selamat Bersara Cikgu Lajat

Lirik Rembau Most Wanted Part Ii W A R I S

Bantuan Rm300 Telefon Pintar Rm180 Data Percuma 12 Bulan Untuk B40

Bapa Beri Anak Berusia 2 Tahun Hisap Vape Sambil Dirakam Isterinya Direman 7 Hari

Jawatan Kosong Spaj Juruteknik Komputer Ft19

Covid 19 Patient Runs Away From Sungai Petani Hospital

Alat Pemadam Api Meletup Lelaki Nyaris Putus Kaki



7 Undang Undang Pelik Yang Hanya Wujud di Belanda

Ini Sebab Mengapa Arab Saudi Import Pasir Dari Negara Lain

Budaya Kejam Gemukkan Kanak Kanak Perempuan di Mauritania Leblouh

Biodata Model Rita Suraya Kakak Pelakon Rita Nadira

5 Tradisi Hari Raya Aidilfitri Yang Semakin Luput Ditelan Peredaran Zaman


Resepi Rempeyek

Lirik Hilang Raso Picayo Rayola Feat Daniel Maestro

Lirik Dara Batang Begilik Fabian Lai

Lirik Sangketo Cinto Pinki Prananda Feat Rana Safira

Lirik All Day Cha Ji Yeon

Lirik The Moon Duetto