Kk Aster Enterprise Ahlong Paling Budiman 2019


Berikut merupakan maklumat yang telah dihantar oleh seorang pelapor melalui ruangan komen

Saya baru lepas terima WhatsAp dari KK Aster Enterprise.. sebab terima tu, sebab saya ada lah apply masukkan details by instagram.. so, sebab tu, KK Aster whatsapp saya..

Pada pendapat saya, KK Aster ni, macam SCAMMER.. sebab, dia kata, minimum, boleh pinjam rm10k, tapi, duit duty stamp kena bayar RM570..

Saya kata scam sebab, saya pernah kena tipu dengan scammer https://mymbbfastloan.com/ (MBB FAST LOAN) .. cara dia sama juga macam KK Aster ni at first.. minta duit duty stamp bagai.. jumlah kerugian saya RM2380 kat MBB Fast Loan..
First, duit RM500 sy masukkan sebab, gaji saya sikit, kena guna gerentor, but saya taknak sesiapa tahu saya pinjam.. so, dia suggest masukkan duit security..

Then, dah masukkan, MBB Fast Loan ni tak approved sebab konon boss dia takut sy tak bole bayar sebulan rm230.. so saya pun, pelik lah.. docs semua kata dah lengkap, dah lepas.. tiba2, tak lepas sebab boss dia ragu2.. then, dia orang tu, minta saya bank in kan RM1,880 dan akan pulangkan jumlah pinjaman dengan amount RM1,880.. konon, nak nampak ada transaksi.. so, sy pun macam blur lah, sebab duit gaji dah nak habis dok transfer.. Sy sedar kebodohan sy ni, sebab sy takut, rm500 sy tu kena burn.. so, sy transfer... then, rupanya lepas sy dah bank in kan rm1880, dia tiba kata, boss dia nak cakap.. then, dia kata, sebab dah bagi approved, kasi lah duit kopi.. sy pun meraung lah, duit aku dah burn rm2380, pas uh, nak minta duit kopi rm1200.. padahal,sy nak pinjam rm5000 je pun..so, sy pun report ah polis... dah dua bulan, takde khabar berita.. hmm, pengajaran uolls..

Nak buat pinjaman selain bank, sy suggest,
Dr Ringgit, CashWagon or JCL Loan Credits.. JCL, bayar rm50 je lepas lulus and ada premis sendiri..

Polis sindir,
Pihak Polis dah iklankan dah kat radio, TV, media massa tentang case scammer ni, tapi, masih ada ramai orang lagi yg kena tipu and tak peka..

Aisehh, malu saya..

And another tips nak tahu dia scammer ke tak,

1) Call by whatsapp
2) Kalau whatsapp, nak call (voice call)
3) Akan reply in voice note instead of text msg

So, sape ada pengalaman gn KK Aster, sila share.. sebab , dah check kat SSM, dia ada didaftarkan.. wallahualam


Nama OrganisasiKK Aster EnterpriseNo. SSMMA0082934-WJenis OrganisasiPersendirianNo. LesenWL4526/14/01-8/181220Tamat Tempoh Lesen18-12-2020No. PermitWP4526/14/01-8/181220Tamat Tempoh Permit18-20-2020Alamat BerdaftarA-1-3, Jalan Pjs 2b/2, Pusat Perniagaan Metro, 46150 Petaling Jaya, SelangorAlamat OperasiNo. 7b, Jalan 54, Taman Desa Jaya Kepong, 52100 KEPONG, Wilayah Persekutuan Kuala LumpurNo. Telefon 1017-269 3476No. Telefon 2No. Telefon 3No. FaxLaman Web

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://scamlizt.blogspot.com/2019/11/kk-aster-enterprise-ahlong-paling-budiman-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
5478 Anak Durjana Paksa Ibu Pinjam Ahlong Tv Ppim 11 11 2019

5478 Anak Durjana Paksa Ibu Pinjam Ahlong Tv Ppim 11 11 2019

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 139 hits
Seorang anak tergamak mendesak ibunya meminjam Ahlong demi melunaskan hutang dirinya sendiri Lebih kejam apabila pisau diacu kearah ibunya gara gara hutang Ibu yang lemah menjadi mangsa amarah anak lelaki durjana terpaksa menanggung hutang ...
5508 Kejam Belum Sempat Ppim Runding Ahlong Bakar Kedai Tv Ppim 20 11 2019

5508 Kejam Belum Sempat Ppim Runding Ahlong Bakar Kedai Tv Ppim 20 11 2019

papar berkaitan - pada 21/11/2019 - jumlah : 134 hits
Bayaran dituntut secara harian peniaga kecil pula menjadi sasaran Pinjaman RM1200 pada asalnya menjerat mangsa sehingga dipaksa melunaskan RM600 sehari Lebih mengejutkan PPIM apabila 2 hari selepas aduan dibuat sebahagian kedai milik mangsa...
Laptop Dan Notebook China Paling Banyak Masuk Indonesia Sepanjang Oktober 2019

Laptop Dan Notebook China Paling Banyak Masuk Indonesia Sepanjang Oktober 2019

papar berkaitan - pada 16/11/2019 - jumlah : 128 hits
Badan Pusat Statistik mencatat nilai impor laptop dan notebook Indonesia mencapai USD 80 46 juta pada Oktober 2019 Laptop merupakan salah satu komoditas non migas yang secara keseluruhan impornya bernilai USD 13 02 miliar
Kubur Berdarah Di Alor Setar Tular

Lefthanded Nak Teruskan Juga Cubalah Biarlah Mahkamah Yang Menentukannya

Zoey Rahman Hadiahkan Sebuah Kondominium Berharga Setengah Juta Ringgit

Luluh Hati Suami Rupanya Isteri Sendiri Kemalangan Arwah Turut Tinggalkan Anak Tujuh Bulan Mingguan Wanita

Skmm Siasat Aduan Tm Kurangkan Speed Internet

Pengguna Android Meraung Kecemburuan Melihat Home Screen Iphone Ios14

5 Tips For Facebook Engagement

Voucher Oldtown White Coffee



Senarai Lagu Tugasan Konsert Ketujuh Big Stage 2020 Minggu 7 Separuh Akhir

Keputusan Kedudukan Markah Peserta Konsert Keenam Big Stage 2020 Minggu 6 Suku Akhir

Kisah Disebalik Gambar Pertama Yang Dimuatnaik Ke Internet Pada 1992

Operasi APT41 Bagaimana Rakyat Malaysia Terlibat Kempen Perang Siber China

Bagaimana Kematian Akibat Tidur Dalam Kereta Boleh Berlaku


Prn Sabah Gabungan Rakyat Sabah Meletakkan 92 Calon Di 73 Dun

Dapat Hadiah Mary Kay

Kenapa Saya Melabur Dalam Unit Trust

Cara Mengelak Was Was Dalam Solat

Scandinavian Cabin Interiors

Bmkg Pastikan Tak Ada Aktivitas Gempa Saat Warga Jakarta Dengar Dentuman