Kempen Suria Klcc We Are With You Bersempena Bulan Kesihatan Mental Sedunia


Kempen Suria KLCC We Are With You Bersempena Bulan Kesihatan Mental Sedunia |  Assalammualaikum semua! Kesihatan mental adalah perkara yang tidak asing lagi dalam kehidupan seharian. Pasti kita atau orang sekelililing melalui perkara yang sama. 
Kesihatan mental mungkin mudah ditangani bagi seseorang. Namun, ramai yang tidak dapat melaluinya dengan keadaan yang baik. Seterusnya melakukan perkara yang tidak dijangkakan. 
Sokongan dari pelbagai pihak amat diperlukan, agar kita semua boleh berfikir dengan waras untuk menyelesaikan apa sahaja masalah dan situasi. 
Setiap orang ada masalah tersendiri, ada kalanya mereka hanya nak berkongsi cerita dan tidak mendambakan bantuan dari segi cadangan anda. Tetapi mereka nak pendapat. Beberapa pilihan jawapan. Supaya fikiran mereka boleh berfikir dengan baik. 


Kempen Suria KLCC We Are With You Bersempena Bulan Kesihatan Mental Sedunia
Kumpulan Syarikat Suria KLCC melaksanakan TANGGUNGGAJAWAB SOSIAL KORPORAT (CSR) melalui kempen kesihatan mental selama sebulan. ‘We Are With You’ ialah kempen kesedaran kesihatan mental yang pertama di dalam pusat membeli-belahnya dari 8 November hingga 8 Disember 2021

Pandemik Covid-19 telah memberikan kesan yang besar terhadap orang ramai dengan kebanyakan terpaksa menghadapi pelbagai cabaran yang boleh mengakibatkan tekanan terhadap tanpa mengira peringkat usia. 
Perlaksanaan langkah kesihatan awam boleh menurunkan jangkitan Covid-19, namun, ianya juga boleh menjadi penyebab kepada perasaan terasing dan kesunyian yang boleh menambahkan tekanan dan tahap kebimbangan
 
Susulan daripada Bulan Kesihatan Mental Sedunia dalam bulan Oktober, pusat membeli belah di bawah Kumpulan Syarikat Suria KLCC termasuk Pusat Membeli Belah Alamanda Putrajaya dan Mesra Mall di Kemaman akan berkongsi bagaimana orang ramai boleh mengendalikan kesejahteraan psikologi dengan cara mudah tetapi menyeluruh.

“Sebagaimana pada kebiasaannya, kami sentiasa mempromosi pusat membeli belah kami sebagai tempat yang selamat untuk dikunjungi, memanfaatkan ruang untuk memberi didikan tentang kepentingan kesihatan mental merupakan satu lagi langkah yang ingin kami lakukan sebagai dalam menyediakan tempat yang selamat. 
Untuk itu, kami telah bekerjasama dengan beberapa organisasi tempatan untuk berkongsi maklumat secara kreatif dalam mengharungi waktu yang sukar ini,” menurut Pengarah Eksekutif Kumpulan Syarikat Suria KLCC, Andrew Brien.

Untuk mencapai matlamat itu, Suria KLCC berganding bahu bersama Persatuan Kesihatan Mental Malaysia (MMHA), Befrienders KL, RELATE dan Green Ribbon Group serta Kementerian Kesihatan Malaysia di samping pelancaran initiatif pengumpulan dana melalui penjualan “Suria Ribbon Pin”
Brien percaya Suria KLCC merupakan pusat membeli belah pertama di Malaysia yang melancarkan  kempen kesedaran kesihatan mental seperti ini dengan menyediakan ruang selamat untuk masyarakat secara amnya bertemakan ‘We Are With You’ yang bermaksud ‘Kami Bersama Anda’

“Kami ingin mereka dan membina sebuah ruang selamat di Suria KLCC sebagai tempat tumpuan masyarakat untuk membincangkan kesihatan mental,” menurut beliau. 
Safe Space @ Suria KLCC
Berlangsung dari 8 November hingga 8 Disember, Safe Space @ Suria KLCC akan menjadi platform dalam mempromosikan aktiviti-aktiviti menarik berkaitan kesihatan mental. Ianya terletak di Aras 1, Ampang Mall dari 10 pagi hingga 10 malam setiap hari. 
Di situ, orang awam akan mengetahui lebih banyak maklumat mengenai kesihatan mental dari NGO terpilih dalam suasana yang menyenangkan. Terdapat juga pameran mengenai usaha-usaha yang  telah dijalankan oleh pihak NGO tersebut. 

Aktiviti seperti bengkel, ceramah dan perbincangan panel  oleh professional dalam kesihatan mental akan diadakan untuk memperkasa ilmu mengenai kesihatan mental di kalangan orang awam

Safe Space mengalukan kehadiran pengunjung dengan galeri maklumat mengenai kesihatan mental seperti latarbelakang, statistik dan perkongsian pengalaman kisah benar. Diharapkan orang awam dapat didedahkan dengan pelbagai maklumat mengenai perkhidmatan kesihatan mental yang terdapat dalam negara ini disamping kesedaran mengenai bila dan di mana bantuan boleh diperolehi

Suria Ribbon Pin 
Pusat membeli belah ini juga turut mengadakan jualan Suria Ribbon Pin berharga RM10 setiap satu bagi mengumpul dana untuk disumbangkan untuk membantu menjayakan aktiviti berkaitan kesihatan mental. 

Safe Space @ Suria KLCC atau kesihatan mental secara amnya akan menjadi fokus jangka panjang Kumpulan Syarikat Suria KLCC sebagai salah satu inisiatif CSR untuk 1 ke 2 tahun akan datang

Pengasas dan Presiden Green Ribbon Group, YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Iman Afzan Al-Sultan Abdullah melahirkan rasa sukacita terhadap usaha Suria KLCC dalam menekankan kesihatan mental dengan bertitah, “Kami amat bersyukur untuk melihat inisiatif yang dijalankan oleh Kumpulan Syarikat Suria KLCC kerana ianya menekankan sesuatu yang sangat diperlukan di waktu pandemik ini dan ketika pemulihan kelak. 
Green Ribbon Group berhasrat untuk mengetuai pendekatan kemasyarakatan dalam isu kesihatan mental dan inisiatif Suria KLCC adalah contoh terbaik dalam perlaksanaanya. Beta memuji usaha Suria KLCC dalam memperkasakan NGO seperti MMHA, Befrienders dan RELATE – satu lagi contoh bagaimana Green Ribbon Group dan Suria KLCC mempunyai hasrat yang sama. Perbincangan mengenai kesihatan mental perlu berterusan.” 

President MMHA and penasihat polisi kepada Green Ribbon Group, Datuk Dr Andrew Mohanraj berkata, “Amatlah penting untuk masyarakat di Malaysia dididik secara berterusan mengenai kesihatan mental kerana rata-rata memandang serong terhadapnya. Keberkesanan Pendidikan adalah penting untuk menemui jalan penyelesaian terhadap isu kesihatan mental dan oleh itu, usaha pihak Suria KLCC dalam mengetengahkan kesihatan mental sangatlah terpuji. Pendidikan bermula dengan langkah pertama dan sebagai sebuah pusat membeli belah, Suria KLCC telah mengorak langkah dengan berani dalam mengelolakan kempen sepanjang sebulan ini.”
Harith Iskandar, Dr. Jezamine Lim dan Dato’ Chevy Beh merupakan antara ‘influencer’ media sosial  yang turut menyatakan sokongan kepada ‘We Are With You’ yang turut akan dijayakan di Alamanda Shopping Centre dan Mesra Mall. Di Alamanda Shopping Centre, Galeri Kesedaran Kesihatan Mental juga akan diadakan dalam skala yang lebih kecil dari Suria KLCC

Mengenai Malaysian Mental Health Association (MMHA)
MMHA merupakan sebuah NGO bukan berasaskan keuntungan yang diurustadbir oleh komiti yang dilantik oleh aktivis dan para professional termasuk penjaga mereka yang mengalami gangguan mental. MMHA berhasrat untuk mempromosikan kesihatan mental yang baik dikalangan masyarakat dan menyediakan khidmat sokongan terhadap mereka yang mempunyai masalah kesihatan mental dan penjaga mereka melalui penyediaan perkhidmatan, Pendidikan, Latihan, kajian dan advokasi. Maklumat lanjut di mmha.org.my. 
Mengenai Relate Mental Health Malaysia (RELATE)
Relate Mental Health Malaysia telah ditubuhkan untuk meningkatkan kesedaran dan pengetahuan mengenai kesihatan mental melalui pencegahan dan tindakan awal melalui kajian, perhubungan  dan cadangan polisi. RELATE berkerjasama dengan agensi dan komuniti untuk meningkatkan pengetahuan dan penjagaan kesihatan mental. Ia juga menyediakan perkhidmatan nasihat psikologi atas talian untuk seluruh rakyat Malaysia termasuk saringan kesihatan mental dan cadangan rawatan secara percuma tanpa mendedahkan maklumat peserta. Maklumat lanjut di relate.com.my

Mengenai Befrienders Kuala Lumpur
Befrienders KL ialah sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan yang memberikan sokongan emosi 24jam sehari, 7 hari seminggu secara percuma untuk mereka yang dalam kesunyian, kesusahan, berputus asa dan terlintas untuk membunuh diri. 
Perkhidmatan pelbagai kaum dan bukan keagamaan disediakan untuk semua tanpa mengira bangsa, agama, usia, jantina, atau orientasi seksual. Maklumat lanjut di befrienders.org.my

Mengenai Green Ribbon Group
Green Ribbon Group sangat bersemangat untuk menyumbang terhadap secara empatik dan pendekatan kemasyarakatan bertaraf dunia demi kesihatan mental di Malaysia. Ia bermatlamat untuk meningkatkan kesedaran kesihatan mental melalui advokasi, pengumpulan dana dan kolaborasi. Ianya telah diperkenalkan oleh YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Iman Afzan Al-Sultan Abdullah dan Puteri Nor Ariane Yasmin pada Januari 2021 ketika Baginda menjadi Penaung Antarabangsa Hari Kesihatan Mental Sedunia 2020-2021. YAM Tengku Puteri mula mendukung isu kesihatan mental tiga tahun lalu. Maklumat lanjut di greenribbongroup.com
Mengenai Suria KLCC Sdn Bhd
Suria KLCC Sdn Bhd adalah sebuah syarikat usaha sama yang dimiliki oleh KLCC Property Holdings Berhad (60%) dan CBRE Global Investors (40%). Ia merupakan kumpulan pengurusan aset runcit bertaraf dunia yang memfokuskan kepada pembangunan dan operasi pusat membeli belah di Malaysia

Portfolio terkininya merangkumi tiga pusat membeli belah iaitu Suria KLCC (Kuala Lumpur), Alamanda (Putrajaya) dan Mesra Mall (Kertih). Dengan lebih 550 aneka kedai dan lebih 2 juta kaki  persegi ruang runcit keseluruhannya, syarikat ini memberi peluang kepada peruncit tempatan dan antarabangsa untuk mendekati golongan pembeli berkemampuan tinggi di Malaysia
SURIA KLCC | FACEBOOKALAMANDA | FACEBOOKMESRA MALL | FACEBOOK 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.ruby.my/2021/11/kempen-suria-klcc-we-are-with-you.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Hari Osteoporosis Sedunia 9 Daripada 10 Warga Pertengahan Usia Malaysia Berasa Bimbang Akan Kesihatan Tulang Mereka

Hari Osteoporosis Sedunia 9 Daripada 10 Warga Pertengahan Usia Malaysia Berasa Bimbang Akan Kesihatan Tulang Mereka

papar berkaitan - pada 9/11/2021 - jumlah : 98 hits
Bagaimana ia mungkin mempengaruhi kekuatan dan pergerakan ketika usia emas merekaAnlene menyeru warga Malaysia agar mengambil langkah proaktif dalam penjagaan tulang sempena Hari Osteoporosis SeduniaDalam tinjauan terbaru yang dijalankan di...
The Best Iphone Gaming Controller Now Works With Android Phones But You Ll Need A Cable

The Best Iphone Gaming Controller Now Works With Android Phones But You Ll Need A Cable

papar berkaitan - pada 18/11/2021 - jumlah : 78 hits
Last year a small company called Backbone Labs released arguably the best iPhone gaming controller on the market right now the Backbone One Starting Thursday you ll be able to use that controller with many more devices including Android pho...
Kesihatan Mental Gadis Kembali Pulih Selepas Peluk Islam

Kesihatan Mental Gadis Kembali Pulih Selepas Peluk Islam

papar berkaitan - pada 23/11/2021 - jumlah : 54 hits
TERJEMAHAN SINARLONDON Seorang gadis Persephome Rizvi menceritakan baru baru ini bahawa kesihatan mentalnya kembali pulih selepas dia memeluk agama Islam sejak tujuh tahun lalu Rizvi 27 yang membuat pendedahan itu dalam satu rakaman dokumen...
Create Box Packaging In Adobe Illustrator Cc

Create Box Packaging In Adobe Illustrator Cc

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 97 hits
Previously a friend asked how to create box packaging in Illustrator So we try to make a very basic way to make a box packaging using Adobe Illustrator CC Based on a typical rectangular box shape as white box image shown above here is the v...
Makan Jom Suria Klcc Pavilion

Makan Jom Suria Klcc Pavilion

papar berkaitan - pada 24/11/2021 - jumlah : 94 hits
Hi Salam semua Ahad lepas dating day dengan Hubby Reward ourself setelah bertungkus lumus clearkan cat dan repair sikit sikit rumah lama dan pindah ke rumah baru Lama tunggu Dua tahun baru selesai sepenuhnya Alhamdulillah our mission accomp...
Love Poems I Love You With Prayer

Love Poems I Love You With Prayer

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 54 hits
Sweetheart I love you with prayerWhen the prayer already soundedFrom lip that this weakOnly there hopes and dreamsKnitting up togetherAlthough dawn and dusk impossible to unitedI will unites them with prayer and hopeForming a beautiful hueA...
16 Dazzling Eclectic Landscape Designs You Will Fall In Love With

16 Dazzling Eclectic Landscape Designs You Will Fall In Love With

papar berkaitan - pada 14/11/2021 - jumlah : 122 hits
What makes lounging in your own outdoor spaces so relaxing We refer to it as the setting but what does it actually mean What is the setting in your backyard Where does it come from The post appeared first on
Youtube Sembunyi Jumlah Dislike Jaga Kesihatan Mental Pencipta Kandungan

Youtube Sembunyi Jumlah Dislike Jaga Kesihatan Mental Pencipta Kandungan

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 21 hits
YouTube Sembunyi Jumlah Dislike Jaga Kesihatan Mental Pencipta Kandungan LAMAN video paling popular YouTube mengumumkan akan menyembunyikan jumlah dislike orang ramai pada sesebuah video yang dimuat naik di platformnya mulai semalam Syarika...
Statistik Jenayah Kes Jenayah 2020 Catat Penurunan

Harga Makanan Kpim Rangka Pelan Tindakan Atasi Kenaikan Harga

Afieq Shazwan Layu Di Hujung Mekar Chord

Siapa Pm Malaysia

Leher Bvdak Kurang Siuman Dicekak Oleh 2 Beranak Shg Mavt Krn Dituduh Cvri Speaker

Tawaran Hebat Lulu Super Friday Potongan Sehingga 70

Barang Mekap Murah Di Sogo

Pemergian Ayah Abam Kie Ke RahmatullahKenapa Orang Kaya Terus Kaya Yang Miskin Kekal Miskin

Individu Pertama Dianggap Seksi Oleh Hollywood Kintaro Hayakawa

Bagaimana Perubatan Tradisional Cina Boleh Popular Sekitar 1970an

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kisah Cinta Kita Slot Akasia TV3

China Kini Menjadi Negara Paling Kaya Di Dunia


Telemovie Kerana Setitik Susu Lakonan Azlee Khairi Izara Aishah

Internet Mudah Alih Malaysia Tercorot Di Dunia

Lirik Lepaskan Aku Mandala Band

Updates To Youtube S Terms Of Service

Thermos Vacuum Flask Dari Blogger Fieza Sani

Yoo Ahin Ahn Eunjin Dilapor Bakal Terajui Siri Netflix The Fool At The End Of The World