Jadi Talent Last Minute Untuk Video Shooting Luggage Case Valker




Wuuuu video shooting kew sis? macam tak caya akak kau ni jadi model ye. Kemain jadi model luggage haha. Okayla okay bukan 'model', tapi 'talent' yee

Kisahnya kawan aku (Afifah & Tia) yang dapat job untuk video shoot ni tapi since client tu perlukan lagi sorang talent and dah macam last minute, dia perlukan someone yang boleh self makeup. Makanya kawan aku pun suggest la nama aku. Kebetulan pulak memang tengah free, kita onz jelaa (p/s : lagi pun dapat payment haha)
Awal awalnya person in charge tu salah bagi info dekat aku. Rupanya call time pukul 1 tapi dia cakap dekat aku pukul 12. Punya lah aku gelabah drive cemgila sebab takut lambat. Alih alih bila sampai, orang lain pun takde lagi haha. Pishang juga la nunggunya sebab last sekali turn aku dalam pukul 5 camtu. Ko bayangkan la aku sampai pukul 12 kot haha. Tapi bila dekat situ tak perasan pulak dah berjam jam aku memisangkan diri. Sedar sedar dah pukul 5. Turn aku pulak yang paling last. So bila scene aku dah setel, ciaooo terus balik.

cubaan makeup mengikut tema warna
Masa pr tu contact aku, memang dia dah assign siap siap warna luggage yang aku kena represent. Aku dapat warna orange. Memang betul betul ikut tema Shopee ni hahaha. Dia siap pesan lagi suruh aku makeup ikut tema, so menggigih juga la aku siap awal pagi tu, buat eyeshadow warna orange. Nasib baik cantik. Aku puas hati jugak hasil tangan aku makeup haritu, sebab makeup tahan sampai ke petang. Tiba tiba terer pulak aku makeup hahaha. Kalau tak belum apa apa dah comot huhuhu



So konsepnya untuk shoot video ni, aku punya tema since warna orange kan warna yang bright dan ceria, jadi tema aku "JOYFUL". Bila kata joyful ni boleh agak la kan pose macam mana aku kena buat? Kena sengih luas luas, muka banyak happy dan kelihatan bahagia haha. Tapi tak jadi masalah la aku nak buat pose camni, sebab aku kan power bab memalsukan kebahagian haha tiberrrrr~
ni aku punya story board

kitorang ada kena buat voice over jugak

Overall, it's a great experience. Mana tahu lepasni boleh berlakon iklan raya TNB ke PETRONAS ke kan? Aminnn haha. Tapi memang jujur la nak cerita, dari aku zaman sekolah lagi aku teringin nak berlakon iklan hewhew. Kira ni titik permulaan la ye dak? acecehhh.


Afifah in action~

Hasil video ni nanti kalau dah siap and kalau muka aku tak menjijikkan (hahaha) , aku share. Kalau macam aku rasa HMMMMMM...... ko pepandai la cari sendiri nanti. Plus aku tak sure sebenarnya video ni untuk apa. Untuk iklan youtube ke, fb ads ke, iklan tv ke, tak pun takat product showcase video untuk website. Yang penting, deme bayar la ye hahaha. wah pandai demand dah sekarang ye? Diva nyaa awak haha



Luggage ni ada 7 warna semuanya. Tapi aku rasa orange ni memang sesuai sangat dengan character aku. Korang setuju tak

p/s : lepas shoot, masing masing dapat bawak balik luggage sebijik sorang. yayy ada luggage baru! aku dapat size paling besar. agaknya dia bagi ikut size badan kot haha









Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://blog.farahdafri.com/2020/02/jadi-talent-last-minute-untuk-video.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tips Study Last Minute Bagi Pelajar

Tips Study Last Minute Bagi Pelajar

papar berkaitan - pada 26/2/2020 - jumlah : 10 hits
Musim peperiksanan telah tiba dan pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan tidak kiralah UPSR PT3 SPM atau final exam di universiti semestinya berdebar menunggu hari pertarungan itu Pelbagai usaha dilakukan bagi mendapat keputusan yang ter...
Padah Kongsi Video Tular

Padah Kongsi Video Tular

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 25 hits
https t me johortimes klik untuk follow kami di Telegram
Video Kreatif Murid 7 Langkah Cuci Tangan Dengan Betul

Video Kreatif Murid 7 Langkah Cuci Tangan Dengan Betul

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 46 hits
Minggu lepas punya tugasan murid kena siapkan Video 1 Minit mengenai 7 langkah mencuci tangan dengan betul Tugasan berkumpulan ini memerlukan murid untuk mencari maklumat mengenai langkah cuci tangan dan seterusnya menggunakan kreativiti me...
Video Tular Dibelasah Angkara Cinta Monyet

Video Tular Dibelasah Angkara Cinta Monyet

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 82 hits
Angkara cinta tiga segi merebut seorang teman wanita berusia 15 tahun seorang pelajar lelaki cedera dipukul oleh 12 pelajar lain dalam kejadian di sebuah sekolah di Pasir Mas Ahad lalu Kejadian berlaku pada jam 6 petang membabitkan pelajar ...
Rakan Baik Kongsi Video 3 Hari Sebelum Abam Pergi Netizen Perasan Sesuatu Yang Janggal

Rakan Baik Kongsi Video 3 Hari Sebelum Abam Pergi Netizen Perasan Sesuatu Yang Janggal

papar berkaitan - pada 14/2/2020 - jumlah : 108 hits
Selalunya bila dah tiada baru kita perasan kelakuan seseorang tu lain small Cover image via The Star Online Instagram pojie pidon small Pemergian Allahyarham Abam Bocey pada Isnin lalu masih meninggalkan kesan yang amat mendalam buat masyar...
Video Of Mpsj Officer In Usj Fistfight Goes Viral

Video Of Mpsj Officer In Usj Fistfight Goes Viral

papar berkaitan - pada 15/2/2020 - jumlah : 71 hits
PETALING JAYA Yet another video involving a council officer has gone viral A man with an umbrella and an enforcement officer from the Subang Jaya Municipal Council were seen arguing in the video that went viral on Thursday The man then stru...
Rindu Tapi Ayah Tak Keluar Pun Video Kanak Kanak Ini Lawat Kubur Ayah Bikin Sebak

Rindu Tapi Ayah Tak Keluar Pun Video Kanak Kanak Ini Lawat Kubur Ayah Bikin Sebak

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 76 hits
Rindu yang tak berpenghujung small Cover image via Twitter Anne mokhtar small Impian setiap ibu bapa adalah untuk melihat anak mereka membesar di depan mata a href https images says com uploads story source source image 762408 b763 jpg rel ...
Video Pandangan Pertama Robert Pattinson Sebagai Batman Didedahkan

Video Pandangan Pertama Robert Pattinson Sebagai Batman Didedahkan

papar berkaitan - pada 14/2/2020 - jumlah : 127 hits
Akhirnya pandangan pertama Robert Pattinson dalam sut Batman telah didedahkan Menerusi perkongsian di laman Vimeo pengarah Matt Reeves telah kongsikan video ujian rakaman Pattinson sebagai Batman Anda boleh saksikan video terssebut dibawah ...
How To Spread Wuhan Video Cara Sebarkan Wuhan Melalui Minuman Di Pasaraya Buat Netizen Marah

How To Spread Wuhan Video Cara Sebarkan Wuhan Melalui Minuman Di Pasaraya Buat Netizen Marah

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 83 hits
Satu video yang tular di Facebook dan Instagram dikatakan telah merakam aksi seorang pemuda yang membuka dan meminum beberapa botol air di sebuah pasaraya sebelum meletakkannya semula ke rak dengan selamba Video tersebut mempunyai kapsyen y...
Mahalnya Kena Report Kpdnkk Netizen Terhibur Tengok Harga Di Kedai Runcit Ibu

Mee Goreng Basah Azie Kitchen

Korean Drama Crash Landing On You

Tiga Watak Di Akhir Zaman

Ikuti Cara Fahami Syarat Untuk Menyertai Peraduan Gaji Seumur Hidup Nestl

Jangan Pandai Kutip Je

Baru Tedi Faham Tujuan Konfrontasi Indonesia Malaysia

Kalaulah Mereka Tahu



5 Wabak Penyakit Terbesar Abad ke 21

Resepi Samosa Ayam Paling Mudah

Bagaimana Taiwan Berjaya Tangani COVID 19 Dengan Sangat Berkesan

5 Sumbangan Sarjana Islam Dalam Melawan Wabak Penyakit

Bagaimana FoodPanda Dan GrabFood Menjana Keuntungan


Menyimak Stadion International Jakarta Yang Megah

Angkasa Karena Dia Chord

Linda Nanuwil Jika Kau Kekasih Chord

Mafidz Pujuk Rajuk Chord

Ical Mosh Mustahil Chord

4 Petua Hilangkan Pigmentasi Atau Tompok Hitam Di Muka