If You Are In Bangsar You Must Check These 6 Western Foods




If You Are in Bangsar, You Must Check These 6 Western Foods
Bercerita tentang makan ni takkan habis, kemana saja kita pergi pasti memikirkan perut yang perlu diisi dengan makanan, betul tak? Tak kiralah makanan tu kudap-kudapan ke, makanan berat ke, ringan ke, janji perut tu dah terisi. Haaa.. kalau korang time lapar-lapar ni agaknya masakan apa yang korang akan pilih? masakan tradisional ke atau western food? 

Kalau TB pula, dulu-dulu TB sukakan masakan tradisional lagi.. sebab kena dengan tekak ni, almaklumlah.. orang kampung kan.. Tapi sejak berkahwin dengan encik suami tu, TB dah start suka makan western food .. Nak pulak hubby TB tu pandai masak. So bermacam-macam jenis Western Food dia boleh masak. Daripada TB tak makan western food terus TB suka makan.. Haaa.. penangan air tangan hubby.

Tapi sekarang ni hubby agak busy sikit, dan tiada masa nak main masak-masak, jadi cara paling mudah nak menikmati western food ialah dengan cara makan diluar aje.. hehehe.. Tapi kalau makan diluar tu kenalah pilih tempat-tempat yang best sikit.. Supaya perut kenyang hati pun senang.. kannnn.. 
Haaa.. Kami dah try banyak tempat Western Food hari tu.. Salah satunya di Bangsar.. Walaupun jauh sikit dari rumah kami ketika itu (sekarang dah tak duduk KL), tapi memandangkan kebetulan berada di area berdekatan Bangsar, kami pun saja nak cuba western food kat situ.. 
Bermula dari Chicken Chop yang terkenal dan biasa hinggalah ke Fish And Chips, kadang-kadang kita akan berbelanja sedikit di Mix Grill and Steak atau Lamb Chop, kerana makanan Barat selalu menjadi pilihan kita ketika kita ingin menikmati sendiri beberapa masakan mewah yang agak jarang-jarang kita nikmati

Haaa.. Buat korang yang suka western food tu.. ni TB nak share dengan korang ni.. If You Are in Bangsar, You Must Check These 6 Western Foods .  Haa.. dalam entri kali ni suka TB share dengan korang semua, senarai popular western food untuk korang cuba di Bangsar, so, lepas ni kalau korang berada di sana, korang tahu lah di mana untuk pergi



1. Nutmeg Bangsar

Melalui info yang TB baca, Nutmeg ni adalah perniagaan keluarga yang terdiri daripada dua saudara ipar iaitu Gordon dan William. Tugas Gordon menyambut pelanggan & memerhatikan kru perkhidmatan, sementara William memikirkan menu & menguruskan dapur. 

Suasana Nyaman dan Selesa
Menyajikan hidangan Amerika paling banyak yang pernah kita lihat, Nutmeg menggambarkan suasana yang nyaman dan selesa untuk pelanggannya, pastinya kita juga dapat menikmati makanan dengan hati yang tenang bila berada di tempat yang makan yang selesa, betul tak

Pilihan makanan mereka merangkumi sarapan seperti wafel, pancake, Big Breakfirst, parfaits, menu makan tengah hari seperti sandwich, pai, sup dan salad, platter, ayam panggang, burger dan pasta. Sekiranya korang bekerja lewat malam dan menginginkan makanan Barat, mereka menyajikan lebih banyak jenis untuk menu makan malam, termasuk salmon, ayam, fish and chips dan banyak lagi! 
Alamat: UGF-28A, Bangsar Village II 2, 2, Jalan Telawi 1, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

2. Roost

haa.. yang ni pulak.. Roost .. Restoran kelihatan agak mewah sedikit ini menyajikan korang hidangan yang berkualiti terbaik tanpa menjejaskan rasa masakan Barat. Di sini, korang mungkin dapati pelbagai pilihan makanan pilihan korang untuk mengisi perut yang berkeroncong. Di Roost, mereka menyajikan hidangan sejuk, makanan laut, pasta, roti, ayam, salad dan sourdough. 
Roost beroperasi dengan label mereka dari 'dari ladang ke garpu', yang menggunakan ramuan pertanian tempatan untuk mengubah hidangan menjadi sesuatu yang luar biasa. 
Simbolik / Makna disebalik ROOST / ruːst / menurut pengasas roost ; 
Tempat di mana burung kerap menetap atau berkumpul untuk berehat pada waktu malam. Didorong oleh rasa cinta, semangat dan kasih sayang atas dosa-dosa rakus kami, kami memberikan inspirasi kepada kami untuk ruang makan utama. Minimalis, Pedesaan, Nordik, dan Berkesinambungan mewakili darah yang mengalir melalui urat ROOST, ruang yang dibuat untuk mempamerkan keindahan semenanjung Malaysia melalui terroir, dan lautnya. Menjalani pengimportan yang tidak perlu, Dari Farm To Fork adalah penghormatan kami ke tempat ini yang kami panggil pulang. Dengan menggunakan seboleh-bolehnya, bahan-bahan lestari tempatan bersumber dari penjagaan langsung dari ladangnya; menerjemahkannya melalui pengalaman kami ke dalam masakan Eropah moden. Duduk, Nikmati dan Bon Apettit
Alamat: No. 69-1, Jalan Telawi 3, Bangsar Baru, Wilayah Persekutuan, 59100 Kuala Lumpur 


 
3. Three Little Pigs & The Big Bad Wolf
Haa.. yang ni TB share untuk mereka yang boleh makan je yea.. Sebab Restoran ni menyediakan hidangan Non Halal. Walauapapun Restoran kecil yang comel ini terkenal di kalangan penduduk tempatan. Dengan fokus pada daging babi dan daging, menu Barat ini menawarkan pelbagai pilihan menu dari sarapan hingga makan malam. Menu mereka merangkumi kroket, salad, bebola daging, pasta, sup, burger dan banyak lagi. Selain di Bangsar, restoran ini terdapat di pusat membeli-belah KL dan Selangor. 
Three Little Pigs – is a casual dining experience, and dishes are served as soon as they are ready, without prejudice.
Alamat: 1, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur



4. Ril’s Steakhouse
Ril's Steakhouse menyediakan korang sepinggan stik yang  dikatakan selalu mengatasi semua yang lain! Ril's Steakhouse memberi tumpuan kepada pengalaman bersantap yang sempurna dan juga kualiti stik. Di sini, korang juga dapat mencari potongan daging paling terkenal yang korang mahukan, seperti ribeye, Wagyu, sirloin, tenderloin, daging lembu Angus dan banyak lagi. 

Keistimewaan Ril adalah stik porterhouse, yang dikatakan berwarna hitam berkerak di bahagian luar dengan dalaman yang lembut, lebur, dan sangat jarang. Daging lembu itu halal ..

Tempat menghijau ini yang terletak di Bangsar South mempunyai kawasan yang luas dan luas dengan banyak tumbuh-tumbuhan dan tanaman hijau di kafe itu sendiri. Dengan menyajikan pilihan menu yang berpatutan, anda boleh menemui semua jenis hidangan Barat di sini seperti burger, sandwic, salad, sup, pizza, ikan, pinggan daging dan banyak lagi

Selain stik, mereka juga menyediakan pilihan menu lain, seperti ikan, ayam, burger, Mac N ’Cheese, dan sebagainya. Walaupun tempat ini sedikit lebih mahal, ia pasti berbaloi. 
Alamat: 30, Jalan Telawi 5, Bangsar, 59000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur 5. Botanica + Co. 


5. Botanica + Co.
Haa.. sekali bagi bagi mereka yang sukakan suasan hijau dan nyaman serta tenang ketika menikmati hidangan, Botanica + Co adalah pilihan yang tepat untuk korang. Diilhamkan oleh botani, perasaan menjamu selera di tengah-tengah kehijauan yang subur ditawan di dalam restoran ketika menjamu selera di tengah kawasan bertema rumah hijau. Ianya terletak di Bangsar Selatan . 
Disini terdapat pelbagai pilihan menu, dan korang boleh dapati semua jenis masakan Barat di sini seperti burger, sandwich, salad, sup, pizza, ikan, daging piring dan banyak lagi

Tempat di mana korang boleh datang bila-bila masa saja, untuk bersantai atau singgah seketika. Botanica + Co memberi perhatian khusus untuk mengimport bahan berkualiti dan juga dalam mendapatkan produk tempatan yang terbaik dan segar setiap hari. Ini adalah tempat yang sangat sesuai untuk korang menikmati makanan dan minuman dengan bersahaja, sambil lepak bersama rakan taulan

Alamat: G5, 8, Jalan Kerinchi, Bangsar Selatan, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


6. The Social
Ok .. Yang ni lain sikit dari yang atas-atas ni, sebab apa tau? Sebab Restoran Ini adalah gabungan restoran Barat tetapi memberikan campuran masakan Timur dan Barat. Hah.. macam mana tu? Tak perlu tanya dah.. Jom pergi makan dekat The Social ni. 
Restoran ni sangat sesuai ntuk orang-orang yang memilih beberapa rasa masakan tempatan, korang mungkin apa yang korang cari segala-galanya ada di sini seperti Char Kuey Teow, Thai Spring Gulung, sotong, kentang kulit, korea ayam goreng, dan sebagainya

Apa-apa pun, tempat ini memang terkenal dengan pilihan makanan Barat  seperti burger, pasta, pizza, ayam menu dan banyak lagi! Disini juga terdapat berberapa menu pencuci mulut juga tau.. Slurrppp.. terliur TB tengok website diorang.. Bagi TB Restoran The Social ni antara yang terbaik dari semua diatas, selain ia tempat yang mempunyai suasana selesa dan nyaman ia juga sesuai dengan kemampuan ramai, serta hidangannya juga memuaskan hati.. 
Alamat: 57-59, Jalan Telawi 3, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

6 Western Foods In Bangsar
Haaa.. macam mana? Selepas membaca senarai 6 Western Foods In Bangsar , sekarang korang tahu di mana untuk pergi kalau berada di Bangsar nanti.  
Eh...  Lupa pulak nak cerita, hari tu ada sekali tu TB sendiri rasa malas nak keluar makan, tetapi teringin sangat nak makan Western Food gitu, so TB order je guna foodpanda . Senang sangat-sangat..  Tak perlu nak start engine keluar ke Bangsar dan tak perlu nak beratur panjang.. Tak perlu nak bersiap ( part ni malas sangat rasa! ) 

Hanya order melalui Foodpanda, then tunggu je mereka hantar sampai depan pintu rumah. Lepas tu ngap.. untung betul kan! jimat masa, jimat tenaga.. perut pun kenyang.. yeah




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.tengkubutang.com/2020/07/if-you-are-in-bangsar-you-must-check.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+SharingMyCeritera+(Sharing+My+Ceritera)

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
You Must Try Out This New Fantastic Pizza That Includes Nasi Lemak

You Must Try Out This New Fantastic Pizza That Includes Nasi Lemak

papar berkaitan - pada 7/7/2020 - jumlah : 89 hits
You Must Try Out This New Fantastic Pizza That Includes Nasi Lemak Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sejak musim Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan sejak bulan Mac lepas Sha agak kerap melihat menu makanan secara online Maklumlah ...
If You Wear A Retainer Or Mouth Guard You May Be Making These Common Mistakes

If You Wear A Retainer Or Mouth Guard You May Be Making These Common Mistakes

papar berkaitan - pada 30/6/2020 - jumlah : 85 hits
Are you also doing it wrong small Cover image via Adobe Stock span span small i This Spotlight is sponsored by Polident i p Do you use a retainer or mouth guard You re not alone These custom made devices hold your teeth in position after ha...
Dap And Mahathir Come Clean As To What You Are Up To

Dap And Mahathir Come Clean As To What You Are Up To

papar berkaitan - pada 27/6/2020 - jumlah : 83 hits
KTemoc Konsiders So what is it that former prime minister Dr Mahathir Mohamad DAP secretary general Lim Guan Eng and Amanah president Mohamad Sabu are not telling us Both DAP and Amanah have been persistently pleading with PKR to back Mahat...
Why Billionaires Are Not As Rich As You Think

Why Billionaires Are Not As Rich As You Think

papar berkaitan - pada 10/7/2020 - jumlah : 104 hits
Why Billionaires Are Not As Rich As You Think Like Follow Follow
You Absolutely Cannot Miss These Buy 1 Free 1 Promos For Over 600 Products

You Absolutely Cannot Miss These Buy 1 Free 1 Promos For Over 600 Products

papar berkaitan - pada 27/6/2020 - jumlah : 118 hits
Time to buy buy buyyyy D small Cover image via aydajebat Instagram span span small i This Spotlight is sponsored by Watsons Cover image used for illustration purposes only i p This July Watsons is back with their most wanted sale and you re...
What Are The Types Of Apartments You Will Find In New York City

What Are The Types Of Apartments You Will Find In New York City

papar berkaitan - pada 11/7/2020 - jumlah : 86 hits
The different types of apartments you will find in New York City have diverse designs and layouts And they are often unique architecturally Whether you are looking to buy or rent it is helpful to The post appeared first on
Yoursay Are The Pm S Shoes Too Big For Shafie Apdal

Yoursay Are The Pm S Shoes Too Big For Shafie Apdal

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 78 hits
YOURSAY Mahathir knows very well that the proposal for Shafie to be PM will only divide Malaysia FairMalaysian Let us leave Anwar Ibrahim aside and see who the real Shafie Apdal is he is but a shadow of former prime minister Dr Mahathir Moh...
What Are Harapan S Progressive Values

What Are Harapan S Progressive Values

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 78 hits
Status quo you know is Latin for the mess we re in Ronald ReaganWhen progressive political operatives talk about the middle ground what exactly are they talking about Honestly I do not know what a progressive Malaysian political operative i...
Are Retail And Institutional Funds Also Eyeing Anzo

Are Retail And Institutional Funds Also Eyeing Anzo

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 102 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraAre retail and institutional funds also eyeing Anzo Are retail and institutional funds now looking at Anzo Holdings Bhd which recently got involved in glove manufacturing and has started to supply copper s...
Mungkinkah Calon Bebas Akan Hilang Wang Pertaruhan Prk Slim

Cek Fakta Tanda Salib Di Belakang Aa Gym Ternyata

Sokong Pendedahan Najib Seperti Kita Sokong Dap Londehkan Najib

Pemimpin Jangan Over Komen Akar Umbi Berguling Nak Ketawa

Pejuang Untuk Menyatukan Melayu Dan Bangsa Malaysia

Ayam Miliknya Berkokok Tiap Pagi Kakek Ini Didenda Rp 2 8 Juta

A Few Small Decorating Ideas For Small Bedrooms

Kadar Pinjaman Asb Terkini Cimb Maybank Rhb



5 Pengurus Bola Sepak Terkenal Tak Pernah Main Tahap Pro

Bagaimana TikToker Menjana Pendapatan

Asal Usul Nama Matawang Negara Asia

Biodata Malek Mccrone Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas

5 Kereta Keluaran Malaysia Yang Gagal Teruk di Pasaran Tempatan


Bahaya Kalau Tidak Mandi Sore

Mamfaat Vitamin D

Tips Kurus Bila Bercuti Balik Kampung

Scammer Di Mudah My

Asid Atau Alkali Ketahui Tentang Kertas Litmus

Tuai Enzim Sampah Apa Yang Bakal Terjadi