Hari Pertama




hari ini merupakan hari pertama aku bekerja dalam waktu yang normal selepas dicutikan bagi mengelak covid. aduh sekarang aku rasa mual akibat pening isi markah peserta dalam excel. pening sebab fokus sangat tengok skrin komputer. sebab tu lah aku ni jenis malas betul nak fokus buat kerja, aku lagi suka kalau sambil buat kerja aku main game, aku tengok youtube, aku reply mesej kat phone. tapi tadi entah kenapa, sebab nak segera siap kot. uwerkkk. pening serious

aku kembali menaip selepas bersiar - siar ke meja jiran sebelah. hahhaa. saja lah nak bagitahu, hari ini hari pertama. kerja aku macam biasa. dalam senarai yang ditulis semua dah settle. huh. sekarang adalah masa untuk aku buang - buang masa. youtube dah bosan jadi aku habiskan masa dengan menulis di blog. tak ada benda nak kongsi tapi aku cuba cari bahan untuk dikongsi. 
aku nak cerita pasal ahcik. ada serba sikit pasal dia di entri sebelum ini; keluar clan. 
Rindu hilang tak lama mana. ada satu hari tu, terdetik di hati aku nak call lepas dia mesej selamat hari raya. rindu weyh. aku ni senang rindu orang. aku call tak berangkat 29mei2020 jam 0141. dia mesej aku di telegram, dan mesej biasa. aku tak reply pun sekadar baca sahaja (keesokkan hari). dia call aku semula jam 0300 0400 pagi macam tu (aku dah tidur). 
tadi aku log in blogspot. tak sangka lah pula dia tinggal kan komen dalam entri dan dekat ruangan chatting. hahahha. aku nampak effort dia

bila kita lama hilang tiba - tiba contact semula, panggilan yang terlepas tu rasa macam rugi sangat tak berpeluang nak angkat. korang mesti tanya kenapa dia tak whatsapp je aku? 
sebenarnya aku block dia di whatsapp dan juga call. sebab tu dia call aku pukul 0300pagi memang aku tak dengar apa - apa, cuma esok tu aku check notification aku tahu lah dia call. 
semalam sementara nak menunggu isyak, aku beranikan diri call lagi walaupun sebenarnya aku takut. dia angkat weyh. hahahha. perasaan dia tu macam eksited (acah - acah crush gitu). faham tak rasa dia macamana? macam tu lah entah susah nak cakap. macam budak sekolah lah pulak perangai aku pun. 
dia angkat. so kami sembang - sembang dalam 30minit lepastu sambung semula di codm. sampai lah aku rasa nak tidur. jadi dia orang terakhir yang borak dengan aku sebelum aku tidur. 

Kosong
aku rasa, aku dah kosong dengan dia. rasa marah aku dan merajuk aku pun dah habis. aku dah tak perlu rasa kecewa atau perlu jeles kalau dia buat sesuatu yang sepatutnya aku akan rasa sakit hati atau jeles. dah tarikh luput kot. sebab yelah, aku dah pun tahu reaksi dia. dia pernah kata "kita kan kawan.". aku anggap "ya, kita memang benar - benar kawan."
aku tak sepatutnya merosakkan erti 'kawan' tersebut, semata - mata sebab rasa yang wujud dalam diri aku, aku cuma pentingkan diri sendiri. 
ah entah. aku harap, kita kawan sampai bila - bila <3



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://kanvasdakwat.blogspot.com/2020/06/hari-pertama.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Terkini Kematian Pertama Selepas 13 Hari Dan Hanya 19 Kes Baharu Hari Ini

Terkini Kematian Pertama Selepas 13 Hari Dan Hanya 19 Kes Baharu Hari Ini

papar berkaitan - pada 5/6/2020 - jumlah : 76 hits
Sebanyak 19 kes positif jangkitan baharu Covid 19 dilaporkan di negara ini sekaligus menjadikan jumlah keseluruhan 8 266 kes setakat Jumaat jam 12 tengahari Menurut Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah oleh itu jumlah kes ...
Sepatutnya Tiada Lagi Budaya Ziarah Selepas Hari Raya Pertama

Sepatutnya Tiada Lagi Budaya Ziarah Selepas Hari Raya Pertama

papar berkaitan - pada 26/5/2020 - jumlah : 286 hits
Ismail Sabri menegaskan kebenaran mengunjungi rumah ahli keluarga hanya diberi pada hari raya pertama sahaja Tiada lagi budaya ziarah selepas hari raya pertama Ismail Sabri Orang ramai perlu menerima perubahan dengan tidak lagi boleh meneru...
Box Office Korea 107 Hari Suram Dek Covid 19 Hari Pertama Intruder Lakonan Song Jihyo Raih Jumlah Penonton Tertinggi

Box Office Korea 107 Hari Suram Dek Covid 19 Hari Pertama Intruder Lakonan Song Jihyo Raih Jumlah Penonton Tertinggi

papar berkaitan - pada 6/6/2020 - jumlah : 86 hits
Setelah 3 bulan tertangguh tayangan dek wabak COVID 19 filem thriller lakonan Song Ji hyo dan Kim Moo yeol iaitu Intruder akhirnya memulakan tayangan di Korea pada dua hari lepas Sambutannya nyata tak menghampakan Menurut pengumuman yang di...
Hari Pertama Lapor Diri Setelah 5 Bulan Menggangur

Hari Pertama Lapor Diri Setelah 5 Bulan Menggangur

papar berkaitan - pada 3/6/2020 - jumlah : 99 hits
Hari Pertama Lapor Diri Setelah 5 bulan Menggangur Assalamualaikum semua hari ini nieyl baru sempat nak share dengan korang Kepada yang wish di IG dan Fb tu terima kasih banyak banyak walaupun ianya hanya sementara tapi ianya banyak membant...
Mangsa Keracunan Puding Buih Pertama Meninggal Selepas 10 Hari Bertarung Nyawa

Mangsa Keracunan Puding Buih Pertama Meninggal Selepas 10 Hari Bertarung Nyawa

papar berkaitan - pada 3/6/2020 - jumlah : 86 hits
WANITA yang menjadi mangsa keracunan puding buih meninggal dunia selepas 10 hari bertarung nyawa di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu hari ini Mangsa berusia 25 tahun dari Marang menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rap...
Kerajaan Bersetuju Bagi Rakyat Malaysia Cuti Hari Isnin Minggu Pertama Bulan Jun Setiap Tahun

Kerajaan Bersetuju Bagi Rakyat Malaysia Cuti Hari Isnin Minggu Pertama Bulan Jun Setiap Tahun

papar berkaitan - pada 2/6/2020 - jumlah : 223 hits
Ketua Setiausaha Negara dalam satu kenyataan media telah memaklumkan tentang pindaan tarikh Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang di Pertuan Agong XVI Pindaan tarikh ini tentu memberikan berita gembira dan teruja buat seluruh warga Malay...
Selamat Hari Ulang Tahun Pertama The Prestige Hotel Penang

Selamat Hari Ulang Tahun Pertama The Prestige Hotel Penang

papar berkaitan - pada 1/6/2020 - jumlah : 102 hits
Selamat Hari Ulang Tahun Pertama The Prestige Hotel PenangSelamat Hari Ulang Tahun Pertama buat The Prestige Hotel Penang Di kala satu dunia terkesan dengan Covid 19 The Prestige Hotel juga tidak lari dari kena tempias nya Menyambut hari ul...
Khabib 14 Meninggal Malam Hari Tidak Sempat Dikuburkan

Khabib 14 Meninggal Malam Hari Tidak Sempat Dikuburkan

papar berkaitan - pada 23/5/2020 - jumlah : 46 hits
Khabib Nurmagomedov pemegang sabuk juara dunia kelas ringan UFC membeberkan bagaimana seriusnya ancaman virus Corona Di desa tetangganya belasan orang meninggal dunia diduga karena virus corona dan tidak sempat bisa dikuburkan Di desa tetan...
Hobi Gila Saya Semenjak 30 Tahun Lalu

Hadam Jugak Khalid Samad Dengan Muslihat Mahathir

Di Tuduh Abai To Ki Anak Yang Lama Ditinggalkan Tampil Buat Penjelasan Sebenar

Family Of Missing Aussie Woman Still In Limbo After Discovery Of Bones At Construction Site

Commuting And Confronting History On A Remote Canadian Railway

Jangan Tak Claim

Daging Goreng Kunyit

Coklat Cornflakes Crunchy Cookies Dengan Rasa Koko Rangup Bercoklat



Kenapa Korea Cyprus dan Ireland Terpisah Kepada Utara dan Selatan

Asal Usul Nama 6 Universiti Terkemuka Dunia

5 Individu Berwajah Mirip Pemimpin Terkenal Dunia

Kisah Kitab al Quran Yang Ditulis Dengan Darah Saddam Hussein

Mengapa Kerajaan India Haramkan TikTok


Kpdnhep Selangor Lupus Barangan Tiruan Fasa 6

Zahid Arah Umno Bn Pertahan Kerajaan Muhyiddin

Peserta Ujian Masuk Universitas Di Jawa Barat Akan Dites Covid 19 Mulai 7 Juli

Surabaya Dapat Bantuan Mesin Pcr Untuk Percepat Proses Deteksi Covid 19

Cara Baru Bermain Sepak Bola Saat Pandemi Covid 19

Kegunaan Manfaat Kebaikan Khasiat Psyllium Husk