Cara Merawat Muka Breakout Dengan Lebih Jimat


Baru-baru ni k.fiezz mengalami muka breakout sebab tersalah guna skrub. Boleh baca di sini << Tersalah Guna Skrub Muka Jadi Bengkak >>. Akibatnya muka k.fiezz jadi bengkak & merah-merah. Pakej gatal merenyam sekali. Aduh...Tu lah sesuka hati try & error, muka sendiri merana beb. Bila muka dah jadi macamni, men Google cari cara merawat muka breakout. Risau kalau tak ambil langkah cara hilangkan muka breakout nanti lagi lambat proses pemulihan dia. Lambat tu dah satu hal. Dia tinggal kesan parut-parut tu yang tak mau. Tidakkkk!!Dah lah sis jual produk mekap Obsess. Macamana orang nak beli kalau tengok muka yang jual macam 'errrrrr'. 
Jadi mencari cara merawat muka breakout, banyak sebenarnya cara. Cuma kena konsisten & ambil masa sikit untuk pulihkan dan juga RAJIN. Rajin tu paling utama. Kalau tak rajin, apa pun tak jadi. Hadap je lah muka sendiri ada kesan parut-parut nanti. Kalau kita mencuba, kurang-kurang ada inisiatif kita mencuba cara hilangkan muka breakout ni dari tak buat apa. Tak buat apa, memang sah-sah lah muka macam tu je lah
Cara Mengatasi Muka BreakoutPertama sekali bila muka breakout ni, sepatutnya kena berhentikan pakai sebarang produk kosmetik pada muka sebab kita tak nak tambahkan lagi masalah pada muka yang sedia ada kecuali langkah mencuci muka. Hah, yang cuci ni tak boleh skip. Wajib buat juga macam biasa.  Dalam kes k.fiezz ni, memandangkan k.fiezz tak biasa tak bermekap, wajib juga k.fiezz mekap. Tambah pula k.fiezz kerja. Mana maunya tak mekap, rasa muka togel. So sebabkan k.fiezz bermekap, k.fiezz buat juga rutin penjagaan kulit seperti biasa cuma k.fiezz tukar mekap remover dengan minyak kelapa dara. Sebab kebetulan di rumah k.fiezz ada stok minyak kelapa dara ni. K.fiezz ada terbaca khasiat minyak kelapa dara untuk muka & boleh digunakan sebagai pencuci mekap. 
Selain dari menukar pencuci mekap kepada minyak kelapa dara, langkah penjagaan muka yang lain k.fiezz guna barang-barang sedia ada di rumah. 
Masa k.fiezz cari cara merawat muka breakout, memang banyak yang k.fiezz baca di blog-blog menukar beberapa item untuk hilangkan masalah muka breakout. Ramai yang mengalami masalah muka breakout mencari produk khusus untuk hilangkan masalah tersebut.  Terpengaruh juga k.fiezz masa baca tu. Tapi fikir-fikir balik, 'ishhh..membazir la'. Lagipun tak tahu produk-produk baru tu sesuai ke tidak dengan k.fiezz'. Jadi k.fiezz stick dengan barang-barang penjagaan muka sediaada. Kecuali skrub sahaja, k.fiezz beli baru. Langkah Penjagaan Muka Untuk BreakoutNi antara langkah penjagaan muka yang k.fiezz buat semasa proses pemulihan muka breakout k.fiezz
Cleanser (K.fiezz guna jenama Nutox) Primer Water (K.fiezz guna jenama dari Althea) - Primer water ni tak memedihkan. Gabungan antara Primer & Toner yang fungsinya untuk kecilkan liang pori dan melembapkan sebab semasa proses breakout, muka kita akan jadi kering. Serum Emdoll Beauty - Untuk perbaiki masalah kulit seperti jerawat, pudarkan parut-parut jerawat, samaratakan tona warna kulit & jadi base make upMoisturizer (Nutox) - Melembapkan kulit. Sebab sama seperti Primer WaterGel Aloe Vera (Original) - sebelum tidur, k.fiezz sapu gel aloe vera dari daunnya yang asli. Kebetulan k.fiezz balik kg masa ni so ada pokoknya kat rumah mak Bedak Sejuk - Selang seli dengan gel aloe vera. Punya nak cepat baik.Gel Gamat - Dicadangkan oleh kawan k.fiezz. Katanya sesuai dan cepat pudarkan parut-parutGarden of Eden Scrub (1x seminggu) - Untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati sebab masa proses breakout, kulit kita akan mengalami kekeringan & mengelupas. Jadi guna skrub untuk keluarkan sel-sel tersebut. Untuk mekap, k.fiezz buat sampai langkah moisturizer kemudian k.fiezz terus tepek dengan Obsess Foundation. Nasib juga Obsess Foundation boleh merawat disamping menutup bengkak-bengkak & merah pada muka k.fiezz cuma kena konsisten. Alhamdulillah proses pemulihan muka k.fiezz dah beransur elok. Dalam masa sebulan masa proses muka breakout haritu, k.fiezz cuma buat langkah-langkah ni sahaja. Nampak ada perubahan dan terkini (rujuk gambar di bawah)


Muka k.fiezz tak lah flawless benor sebelum breakout ni so bila bengkak-bengkak ni, haru lah juga weiii..muka nak jual produk mekap ni weiii..haha..kurang-kurang tak mau lah ada parut-parut teruk benor..hehe..so terkini yang 4 Julai 2020 tu, alhamdulillah dah makin okey..

Yang penting kena rajin & konsisten untuk merawat muka breakout ni. Nak seribu daya, tak hendak seribu dalih. MEKAP MASA PROSES PEMULIHAN MUKA BREAKOUTK.fiezz cuma gunakan Obsess Foundation sahaja untuk menutup kesan bengkak-bengkak serta merah di muka. Blusher , Eyeshadow k.fiezz tak gunakan masa ni sebab tak ada mood nak mekap beria tapi muka breakout. haha. 
Masa guna Obsess Foundation dalam proses pemulihan muka breakout ni pun, alhamdulillah muka k.fiezz tak ada timbul sebarang masalah macam gatal-gatal ke, ruam ke. Memang tak ada. Lagi best kawan pejabat k.fiezz ada komen, tak nampak pun macam bengkak-bengkak kat muka k.fiezz. Yessss.. thank you Obsess Foundation. Berjaya menutup sampai orang pun tak perasan. hehe
Apapun ni antara tips yang k.fiezz gunakan sebagai cara merawat muka breakout. Mungkin berjaya pada k.fiezz, tak pasti pada orang lain. Tapi kalau nak cuba, boleh je. Langkah atau cara merawat muka dengan tips yang k.fiezz bagi ni lebih praktikal dan menjimatkan duit dari yang k.fiezz baca di blog-blog lain sebab kebanyakan mencadangkan untuk keluarkan belanja bagi membeli produk lain yang boleh membantu masalah merawat kulit muka breakout. Cara k.fiezz biasa lah.. Penjimatan uoll. Lagipun ada antara bahan yang k.fiezz gunakan berasaskan sumber alam. Jadi kalau guna sumber alam, hasilnya idak lah zasss esok dah kulit cantik..Ambil masa lah, uoll.

Menggunakan produk-produk sedia ada yang kita pakai sekarang pun boleh juga. Yang penting kita kena rajin. kalau keluarkan belanja mahal-mahal  untuk beli produk lain tapi kita malas nak merawat kulit muka breakout, tak guna juga..Pembaziran dah satu hal. Produk2 yang tak pakai tu, lama-lama buang dalam tong sampah. So apapun tepuk dada tanya selera. Ikut pilihan masing-masing cara merawat muka breakout kalau tetiba ada masalah ni. 
Tak kisah apapun cara,janji membuahkan hasil & kita dapat kulit muka yang sihat dan flawless..hehe

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.fiezasani.xyz/2020/07/Cara-Merawat-Muka-Breakout-Dengan-Lebih-Jimat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Cara Atasi Muka Breakout

Cara Atasi Muka Breakout

papar berkaitan - pada 15/7/2020 - jumlah : 80 hits
Member aku sorang ni sejak musim perintah kawalan pergerakan yang lalu duduk rumah 4 bulan lamanya haritu mungkin dia pun terlupa nak jaga makan tak beringat makan rojak yang ada kuah kacang makan belacan end up muka makin gatal sampai muka...
Tips Belanja 5 Cara Untuk Menjadi Lebih Stylish

Tips Belanja 5 Cara Untuk Menjadi Lebih Stylish

papar berkaitan - pada 9/7/2020 - jumlah : 95 hits
Menjadi stylish sangat erat kaitannya dengan kebiasaan belanja Kita pasti pernah merasa bersalah karena membeli barang barang yang tidak kita butuhkan Artikel ditulis oleh dan dipublikasikan pertama kali di Hak cipta oleh
Masker Muka Mudah Dan Murah Cara Sa

Masker Muka Mudah Dan Murah Cara Sa

papar berkaitan - pada 26/7/2020 - jumlah : 83 hits
Hi korang Hari ni SA nak ajak korang manjakan muka dengan masker buat sendiri menggunakan bahan yang mudah dan murah Ye ini masker yang SA buat sendiri dan dh amalkan dari dulu lagi cuma sejak pandai beli masker moden ni amalan yang traditi...
Bahagialah Ikut Cara Kita Barulah Rezeki Makin Dekat Ada Lebih Dahulukan Pasangan Anak

Bahagialah Ikut Cara Kita Barulah Rezeki Makin Dekat Ada Lebih Dahulukan Pasangan Anak

papar berkaitan - pada 26/7/2020 - jumlah : 81 hits
Pernah tak kita mengalami situasi di mana ada je duit dalam tangan lepas beberapa hari kita rasa eh kejapnya habis Kadang tak perasan pun duit kita tu habis kat mana Dengan keadaan ekonomi sekarang ada anak lebih seorang sesekali risau juga...
Hiburan Nak Lakukan Ibadah Qurban Di Kala Pkp Ini Cara Paling Selamat Mudah Jimat

Hiburan Nak Lakukan Ibadah Qurban Di Kala Pkp Ini Cara Paling Selamat Mudah Jimat

papar berkaitan - pada 16/7/2020 - jumlah : 55 hits
Pejam celik pejam celik Hari Raya Aidiladha bakal tiba tidak lama lagi Ini bermakna musim Qurban sudah tiba dan umat Islam yang berkemampuan sangat sangat digalakkan menyempurnakan ibadah ini Namun pasti ada yang bimbang dengan keselamatan ...
Jimat Lebih Dengan Diskaun Hebat Jom Belanja Di Pg Mall

Jimat Lebih Dengan Diskaun Hebat Jom Belanja Di Pg Mall

papar berkaitan - pada 17/7/2020 - jumlah : 42 hits
Bismillah AssalamualaikumJimat Lebih dengan Diskaun Hebat Jom Belanja di PG MALL Penggunaan platform jualan atas talian semakin popular dan melonjak naik menurut laporan Harian Metro pada awal musim PKP yang lalu Rakyat memilih untuk bebela...
3 Cara Jimat Berbelanja Dengan Pg Mall

3 Cara Jimat Berbelanja Dengan Pg Mall

papar berkaitan - pada 25/7/2020 - jumlah : 57 hits
Jom Jimat Berbelanja Dengan PG Mall Zaman sekarang ni dah moden dengan segalanya dibuat secara digital betul Akin sendiri mengajar pun dah mudah Hanya melalui online Tak ada makanan pun boleh saja order Grab dan sebagainya Mudah kan Apa lag...
Laptop Perlahan 8 Tips Cara Buat Laptop Lebih Laju

Laptop Perlahan 8 Tips Cara Buat Laptop Lebih Laju

papar berkaitan - pada 23/7/2020 - jumlah : 55 hits
Laptop perlahan 8 tips cara buat laptop lebih laju Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Speed laptop PC slow Laptop perlahan setiap kali on Setiap kali guna rasa lembab sangat nak buat kerja atau nak surf internet Siapa ada pengalama...
Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Menurut Pakar Kesihatan

Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Menurut Pakar Kesihatan

papar berkaitan - pada 23/7/2020 - jumlah : 65 hits
Dengan berlakunya penyebaran wabak Coronavirus yang kini merebak ke seluruh dunia seorang pakar dari World Health Organization Collaboration Centre Seto Wing Hong tampil memberitahu cara yang betul untuk memakai face mask ataupun topeng muk...
Terbongkar Rahsia Hubungan Seks Anwar Ibrahim Dengan Aidil Azim A K A Raja Goyang

King Of Bahrain Arrives In Dubai With Robot Bodyguard

Bukan Bilis Lagi Yang Ditangkap Kali Ni Pengarah Penguatkuasa Mbsa Pula Ditahan Sprm

Suami Tega Jual Istri Rp 700 000 Sekali Kencan Tawarkan Kamar Kos Jadi Tempat Prostitusi

Gambar Abu Bakar Juah Tenat Mulut Senget Tolong Jangan Sebar Aris Ariwatan

Walau Dah Ada 4 Anak Sari Yanti Tetap Cantik Amp Makin Berseri Lepas Bersalin

Hiburan Saya Dah Tak Bersuamikan Peti Ais Ika Nabella Gembira Berat Badan Suami Turun 30 Kg

Dakwaan Pukul Isteri Asri Janggut Akui Kejadian Itu Ketika Zaman Jahiliah



Senarai Lagu Tugasan Konsert Pertama Big Stage 2020 Minggu 1

5 Pengurus Bola Sepak Terkenal Tak Pernah Main Tahap Pro

Bagaimana TikToker Menjana Pendapatan

Asal Usul Nama Matawang Negara Asia

Biodata Malek Mccrone Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas


Makan Malam Tema Movie Character Annual Dinner Company

Politik Perkauman Menangguhkan Kemajuan Malaysia

Isu Reshuffle Kembali Mencuat Nadiem Makarim Menteri Paling Layak Diganti

Penemuan Virus Corona Dalam Makanan Beku Makin Marak Ahli Jangan Dikesampingkan

Presiden Jokowi Ibarat Komputer Perekonomian Semua Negara Sedang Hang

Menko Luhut Kemungkinan Resesi Tetap Ada