Avillion Cameron Highlands


Lepas abis event Cultra, kitorang check-in satu malam kat Avillion Cameron Highlands.
Lokasi hotel ni kat dalam Cameron Fair, Tanah Rata.


Avillion ni opposite bangunan yang ada Maybank tu. Parking hotel adalah kat basement. Dari basement ada lift & escalator untuk naik ke lobi hotel di tingkat 3. Parking adalah free cumanya masa nak masuk tu kene mention kat pak guard jaga parking yg kitorang nak pi check-in.


Simple sangat lobi Avillion ni. Takde pun nama hotel tertampang kat reception counter.
Kitorang sampai ngam2 kul 3pm dan terus dapat check-in. Aku book bilik Superior Studio tapi ntah cemana bilik tu dah tak available so diorang bagi free upgrade ke Deluxe Studio. Wahh aku ape lagik kan. Terima dengan tangan terbuka gituh. Masa check-in ni diorang mintak deposit RM100, refunded upon check-out nanti. Bilik yg aku amik ni comes together with breakfast for 2 person.


Dapat bilik kat tingkat 6 so agak gigihlah  menunggu lift sebab unfortunately hanya ada 2 bijik lift saje utk pegi ke wing bilik aku tu.

Hallway depan bilik
Sampai kat tingkat 6, tengok hallway ke bilik ala2 kat apartment gitu je. Nampak biasa2 saje. Tapi bila dah bukak pintu bilik, wah wah boleh tahan besar bilik ni.


Siap dengan sofa + day bed segala.





Ada small coffee table + small desk kat one corner.


Kitchenette area 

Kat dalam bathroom ada shower saje, no bathtub.





Ada small balcony mengadap ke courtyard.



Bilik yg ada balcony cantik ni tak silap aku bilik 2 bedroom suite



Bilik overall mmg ok. Spacious yg amat. Cumanya lantai takde carpet. Pastu cameron ni kan mmg sejuk gaban sokmo so bertabahlah. Even dah pakai slipar hotel tu pun tetap tak dapat nak cover rasa sejuk.
Lagi satu aku tak puas hati apsal takde hand towel. Yg ada hanyalah bath towel je. Pastu tisu pun tarak. Seb baik toilet roll ada seketul.

Besok pagi nya kitorang turun gi breakfast. Dining area kat tingkat 3 sebelah lobi jer. Tapi tempat makan tu kecik bebeno, takleh nak accomodate semua guests so weols terpaksa tunggu for almost 15 minutes to be seated.

Antara guests yg menunggu giliran utk amik tempat duduk 
 Ala carte menu 


Breakfast spread tak banyak choice. Disebabkan dining area ni agak crowded, so aku tak berapa comfortable and go and snap2 pic makanan.

Ni antara breakfast spread yg aku sempat rasa.

Bubur nasi + salad 
 Mee kari
 Nasi lemak
Orange juice + pastri + mashed potato
Kisahnya masa aku nak amik orange juice tu, gelas dah habis. Aku tanya kat one of the waitresses kat situ, diorang cakap tunggu kejap ye kak, nanti kite letak gelas baru. Tunggu lah aku kat situ for like 5 minutes tapi sampai ke sudah takde gelas. Aku pun belasah je la letak dalam cawan huhuhuhu.
Yang aku perasan, guests mmg ramai tapi diorang understaff. Tempat sudu garfu tak refill. Cawan gelas bersih abis tapi tak berganti.
Akan tetapi despite all those, kitorang lepak until one waiter datang ke meja kitorang cakap breakfast time will be over in a short while and suh kitorang gi amik makanan cecepat kalo nak makan lagik ^_^. Hahahaahhaha that explains why ahkak makan sampai 4 round yer.

Sebelum keluar dari dining area, aku snap jugak sekeping dua gambar.










Dekat tingkat 3 ni jugak letaknya playground & gym.





Harga bilik adalah varies depends on your booking channel. Kat bawah ni room rate yg aku dapat dari reception counter.

P3 - Weekday, P2- Weekend, P1 - Public Holiday / School Holiday
Overall bagi aku hotel ni biasa2 je. Plus point adalah lokasi yg cun kat tengah2 Tanah Rata. Facility wise aku rasa at par jer lah. Perhaps kalau next time datang dengan family, aku nak try amik the bedroom suite plak coz yg tu ada balcony besar. Sure syok minum2 kopi kat balcony tu sesambil layan angin sejuk Cameron.

Sekian.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://life-of-a-traveller.blogspot.com/2019/08/avillion-cameron-highlands.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Heliconia Apartments Guest House Tanah Rata Cameron Highlands

Heliconia Apartments Guest House Tanah Rata Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 105 hits
Aku baru balik dari bershort vacay di Cameron Highlands Kali ni pegi sebagai supporter utk kengkawan yang masuk Cameron Ultra Trail Disebabkan event start finish kat Padang Awam MDCH kat Tanah Rata makanya aku book bilik kat Heliconia Apart...
Tempat Menarik Di Cameron Highlands 2019

Tempat Menarik Di Cameron Highlands 2019

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 71 hits
Assallammualaikum Hai semua wahhh Lama juga rasanya tidak update entry blog ini Okay kali ini Shailla ingin bercerita tentang percutian pendek Shailla ke Cameron Highlands Shailla pergi bercuti selama 2 hari 1 malam sahaja Jadi tidak banyak...
Taman Agroteknologi Mardi Cameron Highlands

Taman Agroteknologi Mardi Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 81 hits
hai assalammualaikumTaman Agroteknologi Mardi Cameron Highlands Bersambung cerita percutian ke Cameron Highlands yang dah berkurun ni hahaa Mood nak bercuti tu ada tapi takda bajet lagi sudahnya kita cerita jela percutain bajet yang lama ni...
Banyak Jenis Pokok Cactus Ada Di Cactus Point Cameron Highlands

Banyak Jenis Pokok Cactus Ada Di Cactus Point Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 5/8/2019 - jumlah : 55 hits
hai assalammualaikumBanyak Jenis Pokok Cactus Ada Di Cactus Point Cameron Highlands Datang Cameron Highlands salah satu tempat yang wajib pergi mestila Cactus Point Bagi penggemar pokok kaktus mestilah akan datang ke sini untuk mencari kakt...
Pasar Malam Golden Hills Cameron Highlands

Pasar Malam Golden Hills Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 7/8/2019 - jumlah : 81 hits
Aku sempat terjah pasar malam kat Golden Hills masa pi cameron hari tu Nasib baik jugak pegi petang so jalan tak jem sangat nak masuk dalam Parking kete kat carpark berbayar RM3 Tu pun dapat tempat parking nun hujung2 sana Belasah je lah as...
Percutian Family Ke Cameron Highland March 2019

Percutian Family Ke Cameron Highland March 2019

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 56 hits
Hi korang Rupanya kan ada banyak benda yang SA tak share lagi ngan korang masa trip CH SA bulan 3 ari tu ada 2 entry lagi tak berpublish macam entry kat bawah ni ha nak cerita pun benda dah lepas kan tapi kalau setakat nak memeriahkan entry...
Suami Isteri Tak Perlu Tunjuk Sangat Gambar Cium Mulut

Melampau Akhbar Terbitkan Gambar Disunting Zahid Dan Hadi Kahwin

Ular Berkaki Korban Kebakaran Hutan Di Riau Indonesia

Akhirnya Terjawab Filem Remp It 2 Dibatalkan

Sinopsis Hotel Del Luna

Aina Berubat Di Bukit Awang

Ladang Persendirian Haram Seluas 35 Hektar Diserbu Bazookapenaka

Sorok Dadah Dalam Bebola Daging



Bolehkah Majikan Memecat Anda Kerana Mengambil MC Terlalu Banyak

5 Pemain Bola Sepak Terkenal Yang Akhirnya Diisytiharkan Bankrap

Selepas Perang Dagang US China Jualan Iphone 11 Hambar di China

Memahami Masalah Harga Kediaman Yang Terlalu Tinggi

Bekas Bintang Akademi Fantasia Shazroul Kritikal Di ICU


Kokain Seberat 12 Tan Bernilai Rm2 4 Bilion Dirampas Dalam Op Eagle

Hasil Berbudi Pada Tanah

Gunakan Prinsip Penting Ini Supaya Jadi Ahli Jualan

Puas Hati Makan Kfc Zinger Double Down

Scam List Malaysia Senarai Syarikat Dan Laman Sesawang Berbahaya Di Malaysia 2019

Low Temperature Chiller Sewa Air Cooled Chiller Water Cooled Chiller