Writer Block


Setelah berazam untuk memulakan blog baru bagi emmemarina.com, terus saya dapat writer block syndrome. Kaku untuk menulis. Saya hanya dapat siapkan setup blog sahaja dan kemudian zero!
Berhari-hari, saya termenung. Kenapa tak boleh nak tulis blog?
Nak tulis apa?
Bila nak mula ni Emme?
Sehingga stress jugalah kepala saya ni. Dah berazam tak mula-mula lagi pulak. Dah tu bila nak start menulis?
Blog lama saya, anda boleh singgah jenguk di emmemarinamohamad.blogspot.com
Banyak dah content di sana, cuma saya pening dengan selenggara yang tidak teratur. Tapi slowly nanti mana-mana content yang sudah ada di blog lama, saya pindahkan ke sini dan perbaiki sahaja content tersebut. Yang penting, blog baru perlu bermula
Cuti sekolah sudah bermula hampir 2 minggu sekarang, Kakak dan Qisya saya masukkan ke kelas mengaji. 2 jam cukuplah. Cuma sekadar untuk isi masa mereka plus saya perlukan masa bertenang tuk menyiapkan kerja-kerja rumah dan bisnes sebelum hectic dengan urusan 4 orang anak sekaligus.
Manage bisnes dari rumah dan jaga 4 orang anak sekaligus susah bak hang!
Kalau ada antara suri-suri yang dapat manage jadual 100% on point dengan baby yang fully breastfeed tolonglah pm saya. Well, baby sejak cuti sekolah bermula susah nak tido, main dengan kakak-kakak 24 jam kalau boleh!
Surirumah dan Bisnes Online
Bagi yang baru pertama kali membaca di blog saya, saya merupakan seorang surirumah sepenuh masa dan bekerja sendiri sebagai online seller. Tiada COD. Sama ada jualan atau coaching saya lakukan secara online sepenuhnya.
Anda boleh lihat apa produk dan servis yang saya jalankan :
Klik sini untuk lihat ye : https://emmemarina.com/produk-services/
 
Masih blurr untuk menulis
Buat masa ni, saya cuba susun semula strategi bisnes (buatlah,kalau tidak tak kemana kita). Saya baru je amik kelas online dengan BRC, masih lagi dalam kelas. Merangkak pulak tu. Ni dah masuk minggu ke 2, misi saya untuk faham betul-betul dan bertindak sebagaimana yang BRC ajar. Saya harap saya dapat ilmu dan praktikkan sebaik mungkin apa yang BRC dah tunjuk. Tolonglah sangat-sangat emme, jangan buang duit.
Masuk kelas, praktikkan. Dapatkan pulangan 2-3x ganda atau 10x ganda.
Masuk kelas bukan sahaja pulangan yang penting, tapi praktikal ke bisnes sedia ada dapat dikembangkan 100 kali ganda lebih baik dari sekarang ni. Inilah misi kita.
Takde masa dah nak merungut.
Jangan salahkan orang lain, kita ditakuk lama atau rugi itu salah diri kita sendiri.
 
Jika masih tidak boleh move on, anda senaraikan apa bisnes anda sekarang. Boleh buat ke idok?
Nak RM1,000 sebulan sampai 10 tahun ke nak tambah pendapatan dari masa ke semasa?
 
Dan please, jangan samakan orang berniaga dengan orang bermajikan. Rezeki kita tak sama, dan usah kata, ko tak berusaha ke nak tambah income? Dont do that to your friends. Memang wujud gaji 10 tahun RM2,000 tak naik-naik. Wujud.
Wujud juga orang yang hari ni diberhentikan kerja setelah gaji naik ke 5 angka, or bisnes lingkup or harta hilang sekelip mata.
Apa jua anda lakukan, niat kerana Allah dan usah sesekali memperkecilkan rezeki yang Allah beri.
 
Dan satu lagi, JANGAN rendahkan diri sendiri atau orang lain. Berhenti negatifkan diri anda. Berhenti beri alasan. Nak berjaya dekatkan diri dengan Allah dan teruskan usaha. Teruskan belajar
 
Insha Allah, Allah maha mendengar setiap impian dan doa hamba-hambaNya.
The post Writer Block appeared first on Bisnes Mom Studio.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://emmemarina.com/writer-block/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
5 Tips Jika Anda Rasa Telinga Rasa Tertutup Dan Block Ketika Selsema Teruk

5 Tips Jika Anda Rasa Telinga Rasa Tertutup Dan Block Ketika Selsema Teruk

papar berkaitan - pada 25/11/2018 - jumlah : 43 hits
Pernahkah anda rasa telinga rasa tertutup dan block ketika anda juga sedang alami masalah selesema yang teruk Sudah cuba macam macam cara untuk atasi tapi masih tidak berkurang Saya kongsi 5 tip berguna ini 1 Guna nasal spray Doktor akan be...
Name On Mega Block

Name On Mega Block

papar berkaitan - pada 11/12/2018 - jumlah : 34 hits
This play is called find your name But actually prior to this it is better for our kids to do shape sorter first I learnt that among the reading preparation for kids include playing shape sorter sort their toys according to it s class etc A...

Ini Luahan Tun M Selepas Mendengar Berita Pemergian Muhammad Adib

Kontroversi Izzah Lepas Jawatan Latifah Koya Digesa Tinggalkan Pkr

Kakak Kerja Kerajaan Naik Honda Jazz Sampai Hati Hina Aku Jual Nasi Lemak Rileks Media

Fb Page Waytha Moorthy Ganabatirau Veraman Diserang Teruk Oleh Netizen

Jenazah Muhammad Adib Diterbangkan Ke Kuala Kedah

Al Fatihah Buat Muhammad Adib

Kenapa Dengan Puteri Reformasi

Pendarahan Umno Sukar Disekat



10 Gambar Terbaik Pertandingan National Geographic Photo Contest Tahun 2018

10 Snek Dan Makanan Yang Diharamkan Di Seluruh Dunia Atas Sebab Tertentu

12 Benda Paling Mahal yang Dimiliki Oleh Putera Diraja Dubai

7 Asal Usul Istilah Komputer Popular Dan Kisah Di Sebaliknya

Biodata Fendy Bakry Pelakon Drama Kan Kukejar Cinta Kamu


Ke Mana Hala Tuju Dolar Selepas Mesyuarat Fed Pendapat Goldman

Rahim Saya Dianiaya Konspirasi Jelik Tokoh Dap Pkr

Tiga Sekawan Lepak Bersama Lagi

File Desember 2018

Pertemuan Nurul Rafizi Kj Counter Attack Terhadap Atukmove

Jom Melancong Ke Vietnam Dengan Fayfay Com