Scammer Insurans


Assalamualaikum

2-3hari ni  adalah hari dimana database kita telah didedahkan kepada  pihak luar yang cuba mengambil kesempatan ke atas orang ramai terutama pelangga n bank. Dengan bank pun dah tak boleh percaya,habis data peribadi kita disebar kepada penyangak telemarketing yang nak sebolehnya nak sauk duit orang awam

Perkara ni bukan sahaja terkena pada aku,malah pada adik buah aku di office. Kononnya nak tawarkan insuran sebab payment cantik di bank. Aku sendiri pun dapat panggilan. Tapi disebabkan aku, dah download apps Truecaller..maka dengan senang hatinya aku dah reject call dan, report spam terus

Ini adalah antara panggilan spam yan aku terima pada
5 Mac 2019
7 Mac 2019
Berikut adalah senarai nombor-nombor penyangak berkenaan:
03-2787 428003-2036 688803-2075 008203-2787 4289Kepada korang yang tak nak download True Caller, boleh save nombor-nombor ni dan block kan aje


So,kat sini aku kongsikan cara-cara buat laporan kalau ada antara korang yang nak buat report dibawah akta perlindungan peribadi 2010 (APDP) akta 709
Butir-butir yang perlu semasa membuat aduan:- 
 Anda hanya perlu menulis surat kepada atau e-mailkan kepada Jabatan Perlindungan Data Peribadi untuk menjelaskan kes anda. Di dalam surat atau e-mel anda, anda perlu menyatakan perkara-perkara berikut:- 
i) Nama organisasi atau orang yang anda mengadu; 
ii) Menerangkan sebab kebimbangan anda; 
iii) Memberi butir-butir tindak balas yang mana anda telah terima daripada organisasi yang disyaki punca kebocoran maklumat;
iv) Menyediakan salinan apa-apa surat atau e-mel mengenai perbincangan anda dengan organisasi atau individu berkenaan. 
Sebarang aduan awam dan pertanyaan sila kemukakan kepada:- 

Alamat Surat Menyurat: 

Ketua Pengarah Jabatan Perlindungan Data Peribadi Malaysia 
Aras 6, Kompleks Kementerian Komunikasi dan Multimedia Lot 4G9, Persiaran Perdana Presint 4, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62100 Putrajaya Tel: 03 8911 5000/7927/7906/7965 Fax: 03 8911 7959 
Aduan Awam: [email protected] 
Sistem iSPAAA KPKK http://kkmm.bpa.jpm.my/eApps/system/index.do
Apapun..nasihat aku berhati-hati. Kalau dapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali, abaikan saja. Ok

PEN BIRU...menulis

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.penbiru.com/2019/03/scammer-insurans.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Potong Tangan Sendiri Demi Untuk Menuntut Wang Insurans

Potong Tangan Sendiri Demi Untuk Menuntut Wang Insurans

papar berkaitan - pada 12/3/2019 - jumlah : 86 hits
Gambar hiasan LJUBLJANA SLOVENIA Seorang wanita dari Slovenia dikatakan dengan sengaja memotong pergelangan tangannya menggunakan gergaji bulat demi menuntut wang insurans Ketika melakukan perbuatan tersebut di rumah mereka di Ljubljana wan...
Ajal Menjemput Suaminya Wanita Ini Kongsi 6 Cara Uruskan Harta Peninggalan Kereta Rumah Sosco Insurans

Ajal Menjemput Suaminya Wanita Ini Kongsi 6 Cara Uruskan Harta Peninggalan Kereta Rumah Sosco Insurans

papar berkaitan - pada 4/3/2019 - jumlah : 68 hits
Setiap pasangan yang berkahwin berharap mereka akan melayari hidup bersama hingga ke anak cucu Namun ajal dan maut itu ketentuan Tuhan Mungkin juga suami yang menjadi tempat isteri bergantung hidup pergi dulu ketika usia masih muda dan anak...
Gergaji Tangan Sendiri Hingga Putus Demi Insurans Rm18 000 Sebulan

Gergaji Tangan Sendiri Hingga Putus Demi Insurans Rm18 000 Sebulan

papar berkaitan - pada 12/3/2019 - jumlah : 74 hits
SEORANG gadis sanggup memotong tangannya sendiri dengan gergaji untuk membuat tuntutan insurans bagi membantu keluarganya yang berdepan dengan masalah kewangan Wanita berusia 21 tahun itu bertindak berani memotong pergelangan tangannya sehi...
Senarai Nombor Telefon Scammer Yang Boleh Dielakkan Dan Disekat

Senarai Nombor Telefon Scammer Yang Boleh Dielakkan Dan Disekat

papar berkaitan - pada 3/3/2019 - jumlah : 109 hits
Assalamualaikum Hi Apa khabar semua Sihat Pernah rasa terganggu dengan panggilan telefon dari nombor nombor yang tidak dikenali Yang membuatkan kita rasa annoying dan terganggu Kebanyakan nombor nombor telefon ini bukan sahaja menyamar seba...
Scammer 01128851405

Scammer 01128851405

papar berkaitan - pada 6/3/2019 - jumlah : 96 hits
Assalamualaikum Kali ni aku kongsikan scammer yang menggunkan nama AirAsia Cerita ni agak panjang Yang aku bole rumuskan scammer ni menjual tiket penerbangan harga murah dari biasa dan kemudian pusing pusing cerita lepas mangsa buat bayaran...
Guna Alasan Akaun Pindah Wang Sudah Over Limit Ingatkan Kawan Rupa Rupanya Taktik Baru Scammer

Guna Alasan Akaun Pindah Wang Sudah Over Limit Ingatkan Kawan Rupa Rupanya Taktik Baru Scammer

papar berkaitan - pada 7/3/2019 - jumlah : 87 hits
Guna Alasan Akaun Pindah Wang Sudah Over Limit Ingatkan Kawan Rupa Rupanya Taktik Baru Scammer Belum sembuh lara di hati selepas pemergian isteri tercinta yang baru dinikahi kurang empat bulan seorang pemuda terkejut apabila ada individu te...

Kejadian Yang Mengharukan Apabila Wanita Yang Tidak Disangka Ini Adalah Salah Seorang Dari 350 Orang Yang Memeluk Islam

5 Kisah Ketagihan Seks Selebriti Wanita Hollywood Yang Sukar Untuk Dipercayai

Pengganas Nz Bakal Mereput Di Belakang Tirai Besi

Kejutan Di Sungai Kim Kim

Celebrity Legs And Feet In Tights 2019 Pantyhose Queen Poll Quarterly Update 1

Allahuakbar Pengurus Jena Zah Kongsi Keajaiban Saat Mandikan Tahfiz Muda Me Ninggal Akibat H1v

Sinopsis Cinta Non Grata

Tahukah Anda Simbol E Bukan Bermaksud Minyak Habis



5 Senaman Wajib Untuk Besarkan Otot Dada Dengan Cepat

Biodata Daler Yusuf Pelakon Drama Encik Imam Ekspres

Resepi Kuih Lompang Pandan Mudah dan Cepat

8 Fakta Menarik Tentang New Zealand Yang Ramai Tak Tahu

Instagram Perkenal Ciri Checkout Untuk Mudahkan Pembelian Melalui Aplikasi


Kulit Ular Tedung

Anjuran Shalat Tahiyatul Masjid

Nuha Makan 6 Bulan

Jika Gugur Wajib Berpantang

Last Day Promo

Kemarau Sungai Pahang Di Kampung Pesagi Chenor