Rindukan Percutian Izzat Gembira Sakan Dapat Kolam Renang Plastik


assalamualaikum & salam sejahtera 😉
hari Sabtu nan sejuk
dari lebih kurang jam 11 pagi tadi, cuaca keliling dah kelabu, then slowly hujang turun and terus-menerus lebat hingga sekarang (hampir jam 8 malam). nyaman... feeeeeling good  la skit mlm ni nak tido 👍. tak perlu on air-cond

amboi amboi amboi korang berdua..
melurus ye kat pool..

nak kongsi aktiviti Izzat dan Syuhada pagi-pagi tadi. hmmmmm... akibat Izzat ternampak pool gitu di rumah jiran, berhari-hari dia berzikir di telinga saya dan mr.Asben utk belikan dia pool gitu. aduhai... saya malas nak layankan. informed Izzat, "covid-19, mana boleh keluar shopping di kedai?"
respon Izzat, "shopping kan Shopee aje. ibu kan selalu shopping kat Shopee. nanti dia terus anta kat rumah kita."
alamak alamak 😆 pecah sudah rahsia shopping ibu selama ni. tak ku sangka aku diperhatikan oleh anak bujang 8 tahun ni tau hu hu hu hu 😅...

anak yang kegembiraan dpt pool


ptg semlm, lepas keje, gigihlah mr.Asben mencari pool plastik ni kat Tesco. excited abis la Izzat bila ayah balik kerja, da nampak dah bungkusan besar pool dia. tersipu-sipu segan. dia tak terkata. excited! gigih lagi la di mlm hari, ayah nyer mengepam pool plastik ni. 

tadaaaaa... inilah dia inflatable swimming pool Izzat
tak pepasal tgh mlm ada pool ni kat ruang tamu
aduhai... 😄
itu yg pagi-pagi Sabtu suasana rumah da meriah. seperti biasa, Sabtu pagi saya dan mr.Asben akan dating makan-makan di luar. tapaw kan apa-apa makanan utk anak-anak bertiga. tiba je rumah, Izzat da menunggu dah utk isi air dalam pool nya

pagi Sabtu. awan berat tu hah... memang hujan pun sepanjang hari

mr.Asben mesin rumput..

...dan saya memantau Izzat yang berada dlm pool
air belum penuh tapi dia da ada dlm pool. camne ? hu hu hu hu..

Izzat keboringan swimming sorang diri
nasib baik la kak Syuhada sedia teman Izzat 😄


chewah... ala-ala pancuran air di Bayou Lagoon lah ni 😆😆😆
sebenarnya guna paip air aje kuang kuang kuang..

😆😆😆 jgn terkejut ye... akhirnya saya pun join Izzat berendam dalam pool. aduhai... Syuhada da masuk dalam, bersihkan diri. saya pula da settle semai biji benih dlm beberapa pasu kecil. hujan turun dengan lebatnya. terbantut la proses saya dan mr.Asben nak bersihkan laman. nasib baiklah sempat potong rumput karpet

sedang saya mengerah Izzat untuk masuk dlm rumah, Izzat ajak saya celup-celup kaki dlm pool dia. apa dia ingat ni pool kat hotel, ibu boleh dok kat tepi tu celup-celup kaki. mahu kempis la pool awak ni Izzat oii kalau ibu duduk kat tebing nyer tu 😄😂😂. 60kg ni anak oii ha ha ah ah ha..

tapi tu la, dlm hati ni terus terlintas, masuk je la pool Izzat ni, test..

hah gitewwwww..
hampir 30 minit juga la si ibu berendam dgn si bujang


ibu yang happy..
si bujang triple happy lah

dah terfikir dah dlm kepala saya ni, best jugak kalau dlm inflatable swimming pool Izzat ni saya berendam air susu ke, ala-ala mandi bunga ke... mcm kat spa 😍. sure badan sihat. tapi tu la, mahu nya dgn Izzat sekali mandi susu nanti 😆 kah kah kah...
utamakan keselamatan.meskipun inflatable swimming pool Izzat ni tak la besar mana dan tak brape dalam, tetap saya pantau dia! sedangkan dalam baldi pun ada kanak-kanak yang lepas, inikan pula pool mcm ni, kan. ada time tu Izzat extra excited, melompat-lompat dan terjun ala-ala nak menyelam, cecepat saya tinggikan suara dari jauh. bagi amaran kat dia agar tak ulang cara yang merbahaya tu. kena ingatkan dia yg kolam tu tak la besar utk dia melompat-lompat menjunamkan kepala.
😣 dlm minda saya ni always fikirkan benda-benda buruk yang mungkin terjadi. minta-mint dijauhkan oleh Allah. dlm pada bersuka ria tu, kena jugak berhati-hati mengutamakan keselamatan, kan.

lewat petang tadi, saya dan mr.Asben keluar berdua ke kedai beli barang rumah, terus masuk drive thru Mekdi. beli set burgers, fries dan McCafe kegemaran, iced chocolate dan hot hazelnut latte untuk dinner kami mlm ni. alhamdulillah... holiday di rumah, gini la caranya hi hi hi hi 😄... rindu sgt nak bwk anak-anak bercuti. jalan-jalan cari makan. lepak-lepak sana-sini. dek kerana covid-19 ni, saya teragak-agak nak bwk diorang berjalan tak tentu selamat tempatnya. ingatkan nak ke Kelantan. hmmmm Kelantan plak da start PKPB 😔   😒. si covid-19 ni tahu je mana-mana celah yg green zone, abis dijajahi nyer 😞.

esok?yg pasti pagi-pagi Izzat da booking slot berendam...saya nak repot pokok kobis. nak cabut rumput kat luar pagar tu skit.
apapun, moga baik-baik aje utk kami dan kita semua hari ni, esok dan selamanya. Aminnnnnn...

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.adianiez.com/2020/11/rindukan-percutian-izzat-gembira-sakan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Petugas Gabungan Bebaskan Puluhan Burung Beo Yang Dibungkus Botol Plastik

Petugas Gabungan Bebaskan Puluhan Burung Beo Yang Dibungkus Botol Plastik

papar berkaitan - pada 21/11/2020 - jumlah : 76 hits
Petugas Gabungan Bebaskan Puluhan Burung Beo yang Dibungkus Botol Plastik Tim Gabungan Polisi Laut Fakfak Konservasi Sumber Daya Alam dan Penjaga Pantai Indonesia membebaskan puluhan burung beo yang diselundupkan dalam botol di Fakfak wilay...
Tip Hilangkan Kesan Minyak Pada Bekas Plastik Hanya Guna Garam Sabun

Tip Hilangkan Kesan Minyak Pada Bekas Plastik Hanya Guna Garam Sabun

papar berkaitan - pada 23/11/2020 - jumlah : 45 hits
Aduh buntu dibuatnya memikirkan cara untuk menghilangkan kesan minyak pada bekas bekas plastik Memang susah nak hilang Berkali kali cuci pun masih ada kesan minyak tersebut Rupa rupanya kesan minyak ini boleh hilang dengan hanya menggunakan...
Syoknya Mandi Kolam Dalam Bilik Hotel

Syoknya Mandi Kolam Dalam Bilik Hotel

papar berkaitan - pada 12/11/2020 - jumlah : 70 hits
Best kan dapat bercuti di hotel yang ada kolam mandi dalam bilik Kat Malaysia ni ada beberapa hotel mahupun chalet yang menyediakan kolam mandi dalam atau berdekatan dengan bilik tidur Tetapi yang paling popular dan diketahui ramai adalah r...
Semua Negeri Setuju Kempen Tiada Beg Plastik

Semua Negeri Setuju Kempen Tiada Beg Plastik

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 56 hits
Oleh AMREE AHMAD PUTRAJAYA Semua pihak berkuasa tempatan di seluruh negara bakal melaksanakan kempen tiada beg plastik di premis perniagaan dalam dua fasa sehingga 2025 Perkara itu diputuskan hasil mesyuarat Majlis Negara bagi Kerajaan Temp...
Skrin Oppo X 2021 Dilindungi Dengan Plastik Tebal Yang Tahan Lasak

Skrin Oppo X 2021 Dilindungi Dengan Plastik Tebal Yang Tahan Lasak

papar berkaitan - pada 19/11/2020 - jumlah : 49 hits
Oppo X 2021 telah pun didedahkan pada hari semalam Ia adalah peranti pertama yang berfungsi yang menggunakan skrin boleh gulung Skrin ini adalah skrin OLED dan apa yang paling menarik adalah ia adalah sistem bermotor dan bukannya sistem man...
Kilang Cuci Plastik Terpakai Digempur

Kilang Cuci Plastik Terpakai Digempur

papar berkaitan - pada 13/11/2020 - jumlah : 78 hits
PUTRAJAYA Jabatan Alam Sekitar Selangor dan Majlis Perbandaran Klang menggempur kilang haram di Telok Gong Pelabuhan Klang dipercayai menjalankan aktiviti penghancuran dan cucian plastik terpakai Menteri Alam Sekitar Datuk Tuan Ibrahim Tuan...
Dadu Plastik

Dadu Plastik

papar berkaitan - pada 14/11/2020 - jumlah : 66 hits
Nikmati permainan dam atau indoor games dengan menggunakan dadu yang ringan dan selamat untuk kanak kanak atau bayi Bagi menambahkan lagi keceriaan suasana permainan dadu jenis tahan lama dan tidak berbahaya adalah menjadi pilihan ibu bapa ...
Kanak Kanak Didakwa Jadi Mangsa Seksual Anak Pengasuh

Pecatlah Annuar Sebagai Setiausaha Bn Jika Umno Ada Maruah

Kira Kira 100 Individu Bersenjata Serang Masjid 5 Jemaah Terkorban Dan 40 Lagi Diculik

Bapa Empat Anak Meninggal Selepas Tenat Dipatuk Ular Foto Tular Bongkar Kehidupan Daif

Polis Sedia Ambil Tindakan

Telemovie Tersimpang Ke Alam Bunian Lakonan Farid Kamil Amerul Affendi Shahidan Izwan

Jusuf Kalla Angkat Suara Soal Habib Rizieq Pengikutnya Banyak Karena Rakyat Tak Percaya Pemerintah

Aturan Baru Terkait Gaya Berfoto Dan Selfie Begini Instruksi Kapolri



Pekan Whittier Komuniti Yang Hidup Disebalik Gunung Dalam Satu Bangunan

Kenapa Ucapan Mayday Sebagai Panggilan Kecemasan

Helmet Ini Mampu Tingkatkan Produktiviti Pekerja Pada Tahun 1925

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 8

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 7


Cara Bayar Bil Elektrik Sesb Dengan Jompay

Pas Parti Pukul Keliling

Dicanang Sebagai Watak Utama Penonton Persoal Kurangnya Babak Kang Hanna Dalam Start Up

Yang Ini Geng Ph Payah Nak Faham Kos Kesihatan Sosial Lebih Besar Berbanding Hasil Cukai Arak

Zahid Kurang Jelas Tindakan Umno Main Tarik Tali Dalam Isu Belanjawan Mungkin Beri Kesan Buruk

Bagus Bayi Suka Genggam Tangan Kita Maknanya Dia Belajar Guna Jari Cukup Rangsangan