Officially 12 Years Old


Officially 12 Years Old! | Alhamdulillah 5 Mac 2021 dah 12 tahun usia Akif. Ingatkan nak la sambut beday dia secara kecil kecilan kat rumah ni. Tapi Akif cakap tak nak kek tahun ni dan tak nak sambut beday macam yang lepas lepas dah Umi. Dia cakap nak pegi jalan jalan jer pastu nak makan makan. Takyah kek la tahun ni Umi kata dia. Dah kenapa berubah pulak tanak kek. 
Officially 12 Years Old! 
Sepanjang birthday dia, tak pernah lagi la KakYa tak belikan kek. Tapi semalam dia request tak nak kek. Pelik la jugak sebab tiap tiap tahun kot memang ada jer la gambar dia ngan kek, tetiba tahun ni tak nak pulak. Bila Umi tanya, dia cakap saja jer taun ni takyah kek la Umi, Akif besar dah. Malu dah nak gambar ngan kek beday ni. Hahaha gitu pulak dah jawapan dia. Umi ikut jer la dah tuan badan tak nak. Kita ikut aoa dia nak jer la. 
Kebetulan pulak 5 Mac 2021 masa hari lahir dia, abah dia cuti jadinya kami keluar jalan jalan ikut tempat yang dia nak pergi. Keluar lepas solat Jumaat balik 12 tengah malam. Dia happy sambut beday dia Umi abah lagi la happy tengok dia. Apa yang dia minta tak banyak pon, alhamdulillah rezeki dia, semua dapat ditunaikan. Jalan jalan kat East Coast Mall, KCM dan lepak lepak makan kat Taman  Esplanade Kuantan. 

Apa yang dia minta untuk jalan jalan beday dia. Hehehe dia nak makan coklat Beryls sebenarnya. Tapi coklat Beryls tak jumpa pulak masa kami carik. Tapi jumpa coklat lain lebih kurang sebijik jugak la ngan Beryls. Apa ntah namanya.. Haaa namanyer De' Amos. Ok la dari takde. Dia cakap sedap jugak. 
Pastu dia tanak makan nasi putih macam biasa tapi nak makan burger jer. Pilihan dia jugak Burger King. Tu burger feveret dia la selain burger McD. Tapi untuk beday dia kalini, abah dia ajak jugak la makan Nasi Goreng Udang Galah. Lama gak ni duk cakap nak pegi makan Nasi Goreng Udang Galah, tapi sebab PKP tak dapat keluar terbantut la nak pegi makan. Rezeki dia, kedai tu bukak masa kami lalu, terus la singgah makan. Termakbul jugak hajat dia nak makan Nasi Goreng Udang Galah. Tapi dia tak makan banyak pon sebab dah kenyang. Umi yang habiskan. 
Alhamdulillah syukur Ya Allah untuk hari lahir dia tahun ni dia masih lagi diberi kesihatan yang baik oleh Allah SWT. Semoga Akif membesar sihat sempurna jadi anak soleh Umi abah. 


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.akifimtiyaz.com/2021/03/officially-12-years-old.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
23 Year Old Held After Man Set On Fire Over Rm50 Debt

23 Year Old Held After Man Set On Fire Over Rm50 Debt

papar berkaitan - pada 13/3/2021 - jumlah : 117 hits
The 23 year old man admitted to being at the scene of the crime with the main suspect who set fire to his friend ALOR GAJAH A 23 year old man has been help to assist in investigations into the case of an unemployed man who was doused with p...
Govt Spv To Spearhead 5g Infrastructure Over 10 Years

Govt Spv To Spearhead 5g Infrastructure Over 10 Years

papar berkaitan - pada 23/2/2021 - jumlah : 75 hits
The provision of 5G infrastructure in the country will be led by a government owned entity or Government of Malaysia Special Purpose Vehicle regulated by the Malaysian Communications and Multimedia Commission In a statement today Communicat...
Bbc Report How The Pakatan Harapan Government Collapsed In Just Two Years

Bbc Report How The Pakatan Harapan Government Collapsed In Just Two Years

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 98 hits
It was seen as a historic turning point an election that overturned a party which had been in power for more than 60 years But less than two years later the new government is out and the old ruling party back in power So why did a coalition...
Three Years Jail Upheld For Malaysian Who Blackmailed Grieving Aussie Parents

Three Years Jail Upheld For Malaysian Who Blackmailed Grieving Aussie Parents

papar berkaitan - pada 26/2/2021 - jumlah : 85 hits
The Victorian Court of Appeal in Australia has reportedly upheld a three year jail sentence against a Malaysian woman who attempted to blackmail a grieving couple by threatening to delete photos of their dying daughter The 26 year old convi...
Govt Wins Appeal Over Backdated Pension To 103 Year Old Man

Govt Wins Appeal Over Backdated Pension To 103 Year Old Man

papar berkaitan - pada 3/3/2021 - jumlah : 75 hits
The Court of Appeal ruled that the High Court was wrong in allowing a judicial review against the PSD and the government over the dispute PUTRAJAYA The Court of Appeal today allowed the government s appeal against a High Court order to pay ...
The 11 000 Year Old Perak Man Gets A Face

The 11 000 Year Old Perak Man Gets A Face

papar berkaitan - pada 26/2/2021 - jumlah : 101 hits
A 3D virtual reconstruction of Perak Man s facial features done by a team of Universiti Sains Malaysia researchers and a 3D graphics expert from Brazil BERNAMA picKUALA LUMPUR Perak Man the 11 000 year old skeletal remains found 30 years ag...
With Covid 19 Times Get Hard For Old Folk S Homes

With Covid 19 Times Get Hard For Old Folk S Homes

papar berkaitan - pada 23/2/2021 - jumlah : 88 hits
Pusat Jagaan Mahmudah Malaysia in Semenyih Selangor which has 50 residents PETALING JAYA With the lockdown keeping regular patrons away old folk s homes are running out of options and cash during the Covid 19 pandemic What is worse is that ...
Shafie Apdal And Syed Saddiq Year Old Perikatan Govt Mired In A Mess Of Its Own Making

Shafie Apdal And Syed Saddiq Year Old Perikatan Govt Mired In A Mess Of Its Own Making

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 103 hits
Tan Sri Muhyiddin Yassin and Datuk Seri Azmin Ali at Sheraton Hotel February 23 2020 Picture by Hari AnggaraKUALA LUMPUR Feb 23 A year after the Sheraton Move that triggered a change in government two MPs said that the current Malay Muslim ...
Old Folks Homes Encouraged To Pre Register For Vaccination Plan

Old Folks Homes Encouraged To Pre Register For Vaccination Plan

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 88 hits
Only one out of 20 old folks homes in Malaysia have pre registered for Covid 19 vaccination leaving residents and staff at other homes at risk of losing out on vaccines or getting them too late according to officials involved with the vacci...
Sinar Pm Kerajaan Muhyiddin Berakhir Ahad Ini

Lelaki Maut Terjun Dari Tingkat Tiga Suria Klcc

Kenaikan Harga Ayam Bukan Akibat Kekurangan Bekalan Sim Tze Tzin

Riuh Raya Returns To Support And Feature Malaysian Creatives With Physical And Virtual Platform

Penjawat Awam Di Arahkan Like Dan Follow Page Jabatan

Antara Kebaikan Gla Complex

Some Remain Indifferent Of Sop Despite Rising Covid 19 Cases In Kelantan

Jpjeq Register Id Login Cara Guna Sistem Nombor Giliran Online Jpj



Kisah Mangsa Radiasi Nuklear Paling Teruk Di Dunia Tragedi Tokai 1999

Ini Sebab Mengapa China Haramkan Bangunan Pencakar Langit

Yoshiko Kawashima Puteri China yang Menjadi Perisik Jepun

Biodata Penyanyi FareedPF K Clique Rakan Seanggota MK Dan Tuju

Segalanya Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Kontroversi Penganjuran European Super League


Jimat Pagar Gaib Ampuh Untuk Menangkal Santet

Harapan Ramadhan Raihan Mai Bai

7 Day Sugar Free Challenge

Kontraktor Rumah Bangi Nas Nuri Construction

Kronologi Jari Kaki Dak Nuha Patah

Jom Kenali Servis Cuckoo Wonderklean