Makan2 Semalam


 Asalamualaikum dan salam isnin buat kawan2 semua... Alhamdulillah, masih diberikan kesempatan untuk menyedut udara segar pagi ini... apa pun yang kena hadapi, redha dan bersyukur dengan keadaan ini... dan kawasan kak rose ni sering sangat ada gangguan air tak berjadual... memang selalu off guard bila kita lambat dapat info tentang gangguan air ni.. bila bangun pagi ni memang dah kering lah paip tu... huhu. kepada yang menyebabkan pencemaran tu tak ada kah rasa belas kepada kami yang asik terganggu jer bekalan air tu kan?... ni kali kedua dalam masa seminggu mendapat perkhabaran begini... harap tak lama lah dan bekalan akan pulih seperti biasa.. Aamiin.

 semalam kak rose dan seorang kawan ikut en asben ke KL sebab ade kerja katanya... ni lah peluang kak rose nak g meronda di jalan TAR sementara dia buat kerja. dan sebelum tu g lah makan dulu di cafe lanai ni... cafe untuk kakitangan, jadi harga pun sangat lah untuk kakitangan dengan service yang sangat tip top gitu...orange and ambra juice yang nyaman dihari yang panas!

 ni pebret kak rose lah... koey teow kung fu chow yin yong nama diberi. the portion is sooooo banyak, tapi sebab sedap sangat, habis lah jugak kak rose makan... lagi pun makan dah lewat dan bekpes pun 2 keping roti jer pagi tu... so kira ok la kan... sebenarnya cuma nak memaafkan diri sendiri sbb makan banyak kan?... apa 2 je lah..

 nasi goreng ni en asben punya... pun sangat beso portionnya dengan a quarter chicken goreng, telo mata, sambal belacan, keropok dan sup... memang tak terhabis lah ayam goreng tu!

dan yang ni memang forever pebret drink kak rose lah... soursop juice yang pekat macam smoothie. sedap sangat... dan pagi ni disebabkan tak de air tak dapat lah nak ber lenggang mak limah untuk bakar balik calories yang dah banyak menepek tu... camner nak mandi nanti kan? 😝😝

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://seripayaku.blogspot.com/2019/07/makan2-semalam.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Patut Semalam Rasa Tak Sedap Hati Issey Bergegas Balik Kelantan Saat Mendapat Tahu

Patut Semalam Rasa Tak Sedap Hati Issey Bergegas Balik Kelantan Saat Mendapat Tahu

papar berkaitan - pada 8/7/2019 - jumlah : 199 hits
SELEPAS siaran langsung program Muzikal Lawak Superstar pada Jumaat pelawak Issey bergegas pulang ke Kota Bharu Kelantan bagi melihat keadaan ibunya yang mengalami keced3raan akibat terjatuh di rumah Menurut Issey 32 dia menyangka ibunya ia...
Bergambar Anwar Bersama Pimpinan Dan Aktiviti Semalam

Bergambar Anwar Bersama Pimpinan Dan Aktiviti Semalam

papar berkaitan - pada 20/7/2019 - jumlah : 84 hits
Di Palace of Golden Horses Seri Kembangan untuk majlis memperingati sosok anti apartheid anti perkauman dan revolusioner Nelson Mandela Meski berpeluang mentadbir untuk tempoh yang singkat perubahan yang dibawa Madiba ternyata mengesankan w...
Aktiviti Semalam

Aktiviti Semalam

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 71 hits
Assalamualaikum BARU lepas sarapan di pagi Sabtu Dari semalam berangan nak menggoreng nasi jadi sengaja masak nasi lebih untuk makan malam tadi Jadi pagi pagi dah dok menumbuk rencah nasi goreng Alhamdulillah kenyang dah perut pagi ni dapur...
Andai Terminum Air Mengandungi Semut Ini Bakal Berlaku Pada Tubuh Anda

Proton Preve 2020

Ini Sebab Jenazah Yang Meninggal Di Makkah Wajah Kepala Tidak Ditutup Kain Serta Diselimut Kain Berbeza Warna

Mayat Wanita Ditemui Di Dalam Parit Di Parit Besar

17 Cara Hilangkan Kahak Dan Batuk

Ayah Saya Meninggal Bang Sayu Daripada Siang Sampai Malam Atas Motor Sampai Sesat Nak Jemput Adik Pulang

Penjaga Gol Terengganu Suffian Abdul Rahman Meninggal Dunia

Pesanan Dan Pantang Larang Orang Zaman Dulu



Sejarah Minuman 7 Up Yang Asalnya Sebagai Ubat Penenang

Bagaimana Aplikasi Komputer Dan Permainan Video Dicetak Rompak Cracked

Omar Bai Chongxi Jeneral Muslim Tentera China Yang Semakin Dilupakan

Asal Usul Istilah Nombor Satu Hingga Sembilan Dalam Bahasa Melayu

Dakwaan Dibayar RM160 000 Berlakon Teater Akhirnya Johan Dan Ozlynn Buka Mulut


Tips Elak Mengantuk Untuk Pemandu Lori Grab Dan Teksi

Avocado Pitaya Smoothie

17 8 2019 Saturday Teman Baru 1st Time Outing Tasik Taman Jaya

Pertandingan Hashtag Ini Rumah Kita

Lelaki Ini Kongsi Tips Berguna Bagaimana Untuk Dapat Cgpa 4 0

Mengapa Israel Ingin Menghapuskan Bangsa Arab