Lelaki Tak Guneee


hah! ni lah akibatnya bila dah takde modal sangat nak buat entri hehe

rasa lama tak tulis blog, last masa ramadhan... ye laa nak kata busy pun x jugo, relek je kt rumah nie pelihara badan. nak jaga anak pun i tak kawen lagi hahaha

hah cerita ttg kawen nie, ok x dinafikan i risau juga lah jodoh tak sampai2, doa2 pada Allah swt , masih belum makbul... aku kira2 dosa apa yang aku buat ni yg jd benteng doa aku daripat a makbul. sedihnyeeee t.t

ok forget about dat.

i pun macam gelabah lah, sebab i dok diam2 tunggu orang laki meminang zaman skg ni mmg x la kan, so i kena gak bertindak, coz dlm fikiran i dah set 'kalau x usaha mana nak datang hasil tu' lebih kurg cmtu lah hahaha...

so ini mungkin ada dalam 3 minggu aku installed apps ni dalam fon aku, biasa ler cari2 local nie still x sangkut, so aku cuba org jauh pulak, lagipun aku doa semoga aku dpt jodoh org jauh.. why? biarlah hanya Allah swt yang tahu..

so, aku try negara Turkey hahaha.. lelaki ini aku kenal online minggu ni juga, isnin lalu.. pdhl aku macam dh giveup pun, and baru nak delete profile n apps tu, aku terima 1 inbox, then aku check la.. oh my! ada orang nak berkenalan, oleh dah lama sgt aku tak cari jodoh mcm teruja juga lah bila dapat kenalan .. lagi2 dapat yg mcm tu, boleh lah...

mula2 mcm sweet talker lah... dia minx no i tp aku tak bagi, then dia bagi no dia.. aku tak save.. sebab aku nama wasap ni mmg aku dah x nak bg dah pd lelaki, sebab aku mcm dah dpt agak mmg x kekal punya, so jenuh nak block, nak delete and tukar no... aku tak suka bila aku ada problems dgn lelaki, and dia masih simpan no aku n still boleh tgk2 aku kt wasap, mmg aku benci sgt. klu boleh biar terus hilang.. privasi ler kata kan ahaksss..

so aku cakap text guna ig je lah..hahaha.. ig aku tak serius mana pun, dorg follo aku tak accept just chatting there je. then dia bg username n suh aku mesej n follow dia kt ig, dan aku buat..happy juga lah sbb kalau2 lah kami jodoh kan..kan..kan... hahahaha...

tapi jangkaan aku meleset teruk.. haha, masa solat maghrib aku doa pada Allah swt, jika jodoh ku sudah dekat maka permudahkanlah.. dan jika bukan, lindungi lah aku dari lelaki itu. amiin!

you know what? sekejap jer Allah dah tunjuk... hahaha... memang, dalam website tu susah nak jumpa yang baik, tapi yang ni buat aku menyirap habis doh.. bukan aku marah, tapi cara dia tu memang biadab dan tak guna. dah lah DUDA ... meh aku belanja gambar kt bawah naaa~





 ok lah, nama dia ercan.. duda anak dua



 tengok tu, x sampai 30 minit je dah minta photo. aku benci bila lelaki mintak foto aku
lepas tu x sabar pulak. euwww mmg tak lah nohhhh xD




ini sebab aku panggil dia tak guna beberapa kali
"THROW YOUR PICTURES" ... beb, throw tu ayat kasaq naaa... even for my pictures dia nak aku campak kt dia.. well, dia lupa dia ada anak perempuan, good luck untuk anak perempuan kau ye ercan. 


hahaha padan muka. dia ingat aku merayu2 lah mcm org indonesia merayu2 xnak dorg pergi. you're not boss here. 


well itu lah kisahnya... 
sorry lah i ss sebab nak buat stok entri.... hahahaha... tapi still sakit hati lah bila kenang balik, biadab tak ingat dunia.. adakerr patut suh aku campak gambar aku kt situ. meminta macam iblis... ni minta lah baik2, baru manis sikit... tapi aku still tak bagi lerr. hahahahaaa..

and this is my last join2 chatting online, aku tak kata aku give up, tapi aku berserah pada Allah swt, jika ada jodoh.. Alhamdulillah.. dan andainya tidak di takdirkan aku tiada jodoh untuk menamatkan zaman bujang di dalam dunia ini, aku pasrah :)
bukan kes merenyam pulok yahhh..... ini normal untuk org bujang rasa macam nie, aku pun masa dulu macam tak kisah kalau kawen lewat, tapi bila dah meningkat2 umur i ni, memang tak nafi rasa sunyi.. lelebih lagi bila around me semua dah kawen. sedih weyh, bukan nak terikut-ikut tapi jalan2 seorang, takda yg teman , dan dalam islam pun digalakkan perkahwinan tp entahlah... entahlah.. susah nak explain, sebab tu i dah kata awal2, biarlah Allah swt shj yang tahu. 


dan aku perasan... perkara ni berbalik pada diri aku, dulu aku kutuk perempuan2 malaysia nie dengan ayat berbunyi begini..





"girls kt malaysia nie memang tak leh hidup tanpa lelaki ke
wajib eh berboyfriend2... "

dan ia berlaku pada aku hahhaa... tapi aku tak mahu bf.. nak jadi husband terus. hahahahah..


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://uyscuti1997-17.blogspot.com/2019/07/lelaki-tak-guneee.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ketahui 6 Ciri Wanita Yang Miliki Nafsu Seks Besar

Inilah 4 Pengkhianat Kejatuhan Kesultanan Melayu Melaka

Bmf Lawak Santai Sapa Yang Boikot

Resepi Rempah Perapan Kambing Ayam Daging Perap Satay Pun Boleh

33 Senarai Kategori Produk Muslim Bmf Kempen Sokong Beli Produk Muslim

Sinopsis Telefilem Aneh Lakonan Fattah Amin Dan Elyana

Saham Patuh Syariah Apa Yang Anda Patut Tahu

Sambal Tumis Udang



Ini Sebab Produk Supreme Tersangat Mahal Dan Menjadi Kegilaan Ramai

Ini Sejarah Lagu Bella Ciao Yang Dipopularkan Oleh Siri TV Money Heist

Misteri Kematian Penghisap Vape di Amerika Syarikat

5 Insiden Boikot Terbesar Melibatkan Malaysia

Adakah Rambut dan Kuku Terus Tumbuh Setelah Seseorang Itu Meninggal Dunia


Membaja Kebun Kampung Sekijang

Pernah Sehat Dan Banyak Beramal Shalih Setelah Itu Gila Bagaimana Nasibnya Di Akhirat

Resepi Agar Agar Santan Gula Melaka

Pelajar 14 Tahun Cipta Peranti Penderaan Kanak Kanak

Ramai Orang Tidak Sedar Dan Tidak Tahu Waktu Afdal Ziarah Kubur

Bmf Santan Keluaran Bumiputera Muslim