Lamb Grilled Versi Sa



Hi korang..

Siapa pencinta lamb grilled? lamb  chop? SA memang fav la bab- bab lamb grilled ni...baru ni SA beli shoulder lamb kan...ada 8pcs korang..banyak kan? murah pun murah walau belum marinated. SA marinated sendiri dengan tunjuk ajar dari kawan chef SA. rupanya nak marinated lamb ni tak payah over sangat..cukup beberapa bahan dan marinated la semalaman untuk bagi semua bumbu marinate tu serap ke dalam daging. tak perlu guna penambah rasa macam maggi cukup rasa tu ke...cukup beberapa bahan yang senang je dan korang pun ada bahan- bahan tu semua. So sekarang kita dah boleh buat sendiri Kambing perap korang..tak yah beli dah..sebab mahal gak kan...buat sendiri baru puas makan..

Bahan- bahan marinated
1. Bawang putih 7 ulas - tumbuk lumat
2. lada hitam segenggam - tiumbuk halus
3. Sos tiram - 5 sudu besar
4. Rosemary 2 sudu besar
Campurkan semua bahan bagi mesra dan gaulkan pada lamb...make sure akalu nak lagi sedap perap/ marinated lamb shoulder semalaman. masukkan dalam bekas kedap udara atau plastik makanan dan simpan dalam fridge. Bukan bahagian freezer ye..



Step seterusnya lumurkan semua bahan marinate tadi pada kepingan lamb shoulder, kalau nak pedas boleh jugak letak serbuk cili..or paprika..SA tak letak sebab lada hitam dah cukup pedas dah.


Grill guna kuali ajaib je..tapi jangan letak minyak sebab lemak- lemak dari shoulder lamb tu akan membantu jadi minyak

sedapnyaaa..semerbak bau masa ni...balik- balikkan untuk dapatkan kesan grill yang cantik..jangan biarkan nanti hangit

Grilled la nak medium ke..well done ke..SA prefer medium well..so daging kambing tu juicy je..


Dh siap grill boleh hidang dah...tapi takde makna kalau xde sos kan..

Dalam kuali ajaib yang sama tuangkan sos lada hitam, SA suka jenama Adabi. then tuangkan air sikit ikut banyak mana korang nak sos tu...jangan terlalu cair dan terlalu pekat., hiris cendawn shitake kalau suka...rasa cukup garam atau tak..kalau tak cukup boleh adjust.


Then curahkan sos lada hitam pada lamb grilled korang tadi...sedap....

Petua untuk lamb grilled sedap sama macam kat kedai- kedai...or restaurant western, korang hanya gunakan Rosemary untuk lamb grilled korang...jangan guna oregano atau mix herbs. cukup dengan Rosemary..

Senang kan

Selamat mencuba korang....kalau dah buat nanti share eh...ni ada permintaan Lamb Grilled lagi...insyaallah kalau sempat SA pi beli shoulder lamb lagi...


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.suriaamanda.com/2020/11/lamb-grilled-versi-sa.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Zaky Kongsi Versi Bihun Singapura Paling Mudah Sedap

Zaky Kongsi Versi Bihun Singapura Paling Mudah Sedap

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 89 hits
Ni dia bihun Singapura yang cukup popular dengan keenakannya Resipi ini adalah perkongsian dari Zaky Mat Ali Bahan dan cara memasaknya pun mudah aje sesuai sangat dimasak masa PKPB niBihun Singapura ni tak menggunakan pes cili kering cukup ...
7 Parodi Gaya Pemenang Abpbh33 Versi Tangkap Muat

7 Parodi Gaya Pemenang Abpbh33 Versi Tangkap Muat

papar berkaitan - pada 21/11/2020 - jumlah : 117 hits
Antara bintang yg menyinar di malam ABPBH yg kanan gambar tak pakai filter tauu Rajin Hadrey Ali mengolah apa yang ada meniru semula gaya dan penampilan pemenang anugerah di Malam Anugerah Bintang Popular Berita Harian yang ke 33 tempoh har...
Aplikasi Iman Pro Ditawarkan Pada Harga Diskaun Versi Percuma Diteruskan Tanpa Iklan

Aplikasi Iman Pro Ditawarkan Pada Harga Diskaun Versi Percuma Diteruskan Tanpa Iklan

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 105 hits
Rentetan daripada kontroversi melibatkan Muslim Pro sebelum ini ramai pihak kini mencari alternatif lain yang lebih baik Bagaimanapun pihak Muslim Pro telah tampil memberi penjelasan berhubung perkara berkenaan dengan membatalkan kerjasama ...
Google Chrome Versi Arm Kini Sedia Dimuat Turun Untuk Peranti Mac M1

Google Chrome Versi Arm Kini Sedia Dimuat Turun Untuk Peranti Mac M1

papar berkaitan - pada 19/11/2020 - jumlah : 70 hits
Apple M1 adalah cip pemprosesan baharu untuk tiga produk Apple iaitu Mac Mini MacBook Air dan juga MacBook Pro 13 Cip ini dibina berasaskan ARM dan juga 5nm Cip ARM seringkali dilihat digunakan pada peranti mudah alih dan cubaan awal Micros...
Ais Krim Malaysia Sedap Versi Moden Di Pasir Gudang

Ais Krim Malaysia Sedap Versi Moden Di Pasir Gudang

papar berkaitan - pada 16/11/2020 - jumlah : 127 hits
AssalamualaikumAis Krim Malaysia Sedap Versi Moden Terbaik Di Pasir Gudang Ada ke yang tak suka makan aiskrim malaysia Semua orang suka kan Dulu masa saya masih kecil memang membesar dengan aiskrim malaysia Aiskrim berjenama lain tu agak ma...
Jabra Elite 85t Tidak Akan Hadir Dengan Versi Active

Jabra Elite 85t Tidak Akan Hadir Dengan Versi Active

papar berkaitan - pada 17/11/2020 - jumlah : 47 hits
Jabra kebiasaannya setiap kali melancarkan aksesori audio siri Elite mereka seperti 65t atau 75t pasti akan ada versi Active dilancarkan selepas beberapa bulan versi biasa dilancarkan Versi Active biasanya menawarkan sokongan perlindungan I...
Kek Coklat Cheese Moist Kukus Satu Resipi Dapat 2 Versi Memang Sedap

Kek Coklat Cheese Moist Kukus Satu Resipi Dapat 2 Versi Memang Sedap

papar berkaitan - pada 22/11/2020 - jumlah : 105 hits
Kek coklat antara yang mempunyai peminatnya tersendiri Tak kisahlah kek coklat moist muffin coklat atau apa saja yang berasaskan coklat pasti akan menjadi pilihan Dari anak kecil hingga orang dewasa memang akan menggemarinya Biasanya kek co...
Kembar Isharefans Kini Beralih Ke India Pulak Para Netizen Malaysia Mula Serang Isharefans Versi India

Kembar Isharefans Kini Beralih Ke India Pulak Para Netizen Malaysia Mula Serang Isharefans Versi India

papar berkaitan - pada 2/12/2020 - jumlah : 465 hits
Jika diikutkan sudah banyak lambakan aplikasi badan organisasi atau laman web yang tumbuh bagaikan cendawan berasaskan skim ponzi Jadi benda ini memang tak akan pernah habis dan masa akan datang nanti muncul program baharu dengan konsep yan...
Ternyata Syekh Ali Jaber Meninggal Dunia Saat Istri Sedang Hamil 4 Bulan

Di Kerat Di Rebus Roh Man Yee Merayau Dalam Apartment

Doktor Kagum Rawat Pesakit Kental Datang Minta Ubat Gatal Pkp 1 0 Hilang Kerja Pkp 2 0 Lebih Tragis Nasibnya

Pemurtadan Terang Terangan Risuli Lubis

Pkp Kasihan Rakyat Kelantan Sebab Exco Cerdik Sangat

Pemimpin Umno Ada Kes Mahkamah Perlu Berundur

23 Warga Emas Maut Beberapa Hari Lepas Terima Suntikan Vaksin Pfizer Di Norway

Istri Berikan Teguran Karena Merokok Di Samping Anak Sang Suami Malah Cekik Bayinya Yang Masih 40 Hari



Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

8 Cara Dahsyat Apple Lindungi Produk Yang Belum Dikeluarkan

Berapa Berat Segumpal Awan

Kajian Terbaru Menunjukkan Kopi Decaf Tidaklah Sebagus Yang Disangka


Petua Untuk Bersihkan Daki Di Kaki

Muhyiddin Digesa Sahkan Kesahihan Surat Projek Bina Dewan Rm35 Juta

Sinopsis Telefilem Dia Abangku Tv1

Muat Turun Borang Permit Pergerakan Pkp Dan Pkpb Bagi Tujuan Rentas Negeri Atau Daerah

Polis Marin Rampas Pelbagai Barangan Seludup Bernilai Rm29 8 Juta

Produk Mi Segera Vit S Di Pasaran Sah Halal Sejak 1980