Adhoc Mua


Ok kali ni nak share tentang pengalaman jadi mak andam adhoc ni. Kisahnya adik I nak menikah dan sanding, tapi mak andam yang nak dicari tu tak available, sape suh nikah time orang beraya memang takda lah orang available. Orang nak raya dia sebok mau kawen pula.
So dengan kekdah muka manja meminta pertolongan, adik I tanyakan kot-kot I mau tolong make up kan dia.Actually I pernah (pernah lah dulu ambil kelas mengandam ni) siap ada sijil yer. hahahah tapi beria amik kelas make up semata nak make up diri sendiri.Gigih bukan. Tapi itu lama dulu, Tak silap cert pun tak tahu pergi mana tah. Yela mentang-mentang dah tau conteng kening dan balancekan blusher terus tak heran kan cert tu kan?.
So kisahnya bermula dengan permintaan adik i la. Bukan main dia bawa keluar dan tunjuk semua macam macam theme make up, dengan harapan kakak dia yang dah tumpul skill ni mampu tiru make up ala-ala yang dia nak. Korang tahu tak dia demand juga, nak macam barbie doll lah, tunjuk make up by MUA Bella lah make up Mua dari seberang lah, yang kakak dia ni tau make up cara sendiri je. 
Beside that, I ada lah a few make up product yang famous dan mahal, and yes tak pernah guna dan pakai. So di sinilah bermula I rasmikan semua makeup products I untuk dirias pada wajah adik i.
Jom layan make up nikah beliau.

Ni demo je.. belum siap baru start bahagian kening. Tau tak punya bising bila kakak dia buat kening tebal sebelah. tak ke ko kena bebel.. kata kita sabotaj muka dia. Huhu.. (dalam hati dia tak tahu I gelak macam apa sebab sendiri pikir , dah kenapa kening ko macam tu) hahahahah. tapi Alhamdulillah adik I seorang yang penyabar.Yela kakak dah 6 tahun tak conteng muka orang kot. harap muka sendiri itu pun basic je.
Ok2 ni final look gambar make up masa majlis nikah..

Dia taknak tebal katanya sebab nikah je pun. So kita buat natural lah..

Jom Layan Make up sanding pula. Yang ni purposely I make upkan tebal sikit sebab lama kan, majlis dia dari Jam11 pagi sampai 9 malam. Setakat ni pengantin puas hati. I tak tau lah orang lain.
heavy kat mata je nak bagi nampak effect yang pengantin masa tu tengah pkai make up gittew.

Jujur cakap gambar ni tak edit tau. Ini direct phone IPhone i je. I tebalkan segala kat muka dan letak double eyelash so itulah hasilnya, camne you all suka tak



nampak mak andam pun nak amik gambau gak ngan perantin.. hihi and of course boipren ada skali







Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://comot-pink.blogspot.com/2019/06/adhoc-mua.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Waran Tangkap Dr Zakir Naik

Harga Emas Kini

Resepi Ikan Siakap Goreng Tomyam Sedap

Kenapa Melayu Pro Dap Tak Sokong Bmf

Bertuah Jika Lakukan 7 Perbuatan Ini

Huawei Keluarkan Handphone Tercanggih Dunia

D Paspor Dengarkan Aku Sayang Chord

Lit Band Hasrat Chord



7 Bukti Saintifik Kenapa Aktiviti Bersemburit Ditegah Agama

Apa Sebenarnya Yang Anda Sedut Ketika Jerebu

Ini Senarai Peserta Gegar Vaganza 6 2019

7 Diet Yang Menjejaskan Kesihatan Dan Otak Anda

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Eina Azman


Joylee Ipump Teknologi Canggih Memudahkan Proses Penyusuan Ibu Kepada Anak

Teroka Keistimewaan New Taipei City Dengan Penerbangan Eva Air

Tips Dapat Produk Dari Hometester Club Malaysia

Rugi Besar Kalau Korang Ketinggalan Promo Bento Onigiri Rm1 00 Dekat Mynews Ni

Isteri Pukul Anak Suami Pula Tengok Saja

Tip Travel Secara Jimat